×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

H2k tar revansch för Europa

3
H2k vann bara en av sina matcher under gruppspelets första vecka. I natt slog de tillbaka och besegrade alla sina motståndare vilket gav dem förstaplatsen i grupp C före Edward Gaming som också är vidare till kvartsfinal.
Efter de tre första omgångarna av gruppspelet var Europa den sämst presterande regionen i turneringen. Med G2 redan eliminerade ur sin grupp var det största hoppet från Europa släckt men H2k bevisade i natt att de inte gav vika för pressen.

Matchen mellan H2k och ahq var den som blev startskottet för européernas segertåg. I förra mötet mellan lagen var det ahq som gick vinnande ur striden. Likt den första gången de möttes så var det H2k som tog ledningen i matchens början. Det var tillknäppt vad gäller kills men européerna skapade istället övertag i sina lanes vilket möjliggjorde för laget att kunna börja ta ner torn snabbare än ahq. Övertaget växte sedan sakta men säkert till en stor ledning och den här gången fumlade inte H2k bort segern. Efter 42 minuter var H2ks revansch ett faktum.

H2k fick fira mer än en gång under natten.


I varenda match H2k har spelat i Worlds har de öppnat starkt och tidigt tagit kontrollen. Deras andra match mot Edward Gaming var inget undantag. Det europeiska laget förstörde effektivt torn efter torn och tog långsamt över kontrollen av EDGs sida av kartan. Kineserna försökte komma tillbaks i matchen genom att söka teamfights vilka de är kända för att bemästra väldigt väl men även på den punkten var H2k starkare. Midlanern Sang-wook "Ryu" Ryu har haft en bra turnering hittills och var lagets kanske starkast lysande stjärna i natt när han spelade dominerande med sin Ryze. H2ks seger över kinas första lag gav européerna ordentligt med medvind inför sin match mot INTZ som även den slutade med en kontrollerad seger för H2k vilket säkrade deras avancemang till kvartsfinal.

Edward Gaming och ahq e-Sports Club stod båda på tre poäng inför grupp Cs sista ordinarie match där den andra biljetten vidare till kvartsfinal stod på spel. Spelarna tog plats på scenen med vetskapen att det var vinna eller försvinna som gällde. Det såg länge ut att sluta med taiwanesiskt jubel då EDG var hårt pressade i början av matchen. ahq var starkare i matchens inledning och etablerade ett övertag som höll till den fyrtionde minuten. EDG tvingade då fram en teamfight som de utförde nästintill perfekt och därefter tog de över matchen. ahq gjorde några enstaka misstag men det var allt kineserna behövde för att storma ahqs bas och ta hem segern som tog dem till kvartsfinal.

Favoriterna från Kina med junglern Kai "Clearlove" Ming i spetsen kunde till slut andas ut som klara kvartsfinalister.


För ahq blev det inget avancemang den här gången. Det brazilianska wildcardlaget INTZ var dock det första laget att bli eliminerade från grupp C. De inledde turneringen med en mycket överraskande vinst mot EDG men under den andra veckan av gruppspelet lyckades de inte skapa något nytt mirakel. I lagens återmöte var det den kinesiska ligaettan som tog tag i taktpinnen redan i matchens inledning. Genom ett par tidiga kills på INTZ etablerade EDG ett övertag som sedan bara växte under matchens gång och det hela slutade med en quadrakill för midlanern Scout. Förlusten mot ahq var dock matchen som blev spiken i kistan för brassarnas utgång ur turneringen då de efter den inte längre kunde ta in på de andra lagen.

Innan grupp C var färdigspelad behövde H2k och EDG spela en skiljematch för att avgöra vem som blev vinnare av gruppen. Det hela blev en repris av lagens tidigare möte under natten. H2k tog tidigt kommandot och pressade mer och mer sitt övertag tills att kineserna inte kunde stå emot längre. Européerna slutade därmed som gruppetta och Edward Gaming fick nöja sig med en andraplats.

Kina EDG vs. Brasilien INTZ
Taiwan ahq vs. Europa H2k
Europa H2k vs. Taiwan EDG
Brasilien INTZ vs. Taiwan ahq
Europa H2k vs. Brasilien INTZ
Kina EDG vs. Taiwan ahq

Gruppspelsställning

GRUPP A

Korea ROX Tigers — 5-2
Ryssland Albus NoX Luna — 4-3

USA Counter Logic Gaming — 3-3
Europa G2 Esports — 1-5

GRUPP B

Korea SK Telecom T1 — 2-1
USA Cloud 9 — 2-1

Kina IMay — 1-2
Taiwan Flash Wolves — 1-2

GRUPP C

Europa H2k-Gaming — 5-2
Kina Edward Gaming — 4-3

Taiwan ahq e-Sports Club — 3-3
Brasilien INTZ e-Sports — 1-5

GRUPP D

Kina Royal Never Give Up — 2-1
Korea Samsung — 2-1

USA Team Solomid — 2-1
Europa Splyce — 0-3


Bildkälla: Riots flickr

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..