×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

Regerande mästarna öppnar starkt

1
Den andra dagen av gruppspelet är över och det med ett tydligt besked från förra årets vinnare av Worlds; de är att räkna med i år också.
Det är knappt ett år sedan som SKTelecom T1 fick lyfta Summoners Cup och för andra gången kalla sig världsmästare. 2015 var deras dominans total och de förlorade endast ett enda game i hela turneringen, det i finalen mot KOO Tigers (nuvarande ROX Tigers) som de ändå vann med 3-1. I år återvänder SKT till turneringen för att försvara sin titel men den här gången med mer tvivel och frågor kretsande kring laget. De var skakiga på MSI och slutade endast trea i sommarens LCK-säsong. SKT har inte samma tydliga favoritskap i år som 2015 men i sin första match under natten mot Cloud 9 var det ingen tvekan om att de var det bättre laget. Cloud 9 blev rejält utspelade och deras midlaner Nicolaj "Jensen" Jensen kördes över ordentligt av Sang-hyeok "Faker" Lee och Seong-ung "Bengi" Bae. SKT visade att de är i form för att gå långt i Worlds det här året också.

Korea SKT vs. USA C9

Kinesisk framgång

I den andra matchen av grupp B ställdes förstaseedade Flash Wolves från LMS mot det kinesiska tredjelaget IMay. IMay kom in i turneringen som lite av ett frågetecken då de inte imponerade under den ordinarie säsongen eller i slutspelet av LPL utan glänste först i det regionala kvalet till Worlds. Flash Wolves kommer till den här turneringen som segrare av sin liga och många håller dem som gruppens näst bästa lag efter SKT. I nattens möte med IMay började FW starkt och tog en stabil ledning. FW hade dock stora svårigheter att utöka sin ledning och började ta stressade beslut. Detta ledde till att IMay kunde vända matchen, mycket tack vare en enorm smitesteal på Elder Dragon av Zeon Wai "Avoidless" Fan som gjorde att kineserna kort därefter kunde säkra segern.

Taiwan FW vs. Kina IMay

Avoidless hade all anledning att le efter vinsten i IMays debutmatch i en internationell turnering.


Förutom IMay så vann även de andra två lagen från LPL sina matcher i natt. Royal Never Give Up gjorde processen kort med Splyce efter en imponerande uppvisning av Zi-Hao "Uzi" Jian som samlade ihop tio kills utan att dö en enda gång och avslutade med en quadra kill.Edward Gaming ställdes å sin sida mot ahq e-Sports Club under natten och såg ut att ha återhämtat sig efter gårdagens chockförlust mot wildcard-laget INTZ. Matchen må ha varit jämnt och vägde fram och tillbaka länge men EDG visade upp en bättre sida med fin teamfighting och beslutsamma initiativ vilket säkrade segern åt dem i slutändan.

Kina RNG vs. Europa Splyce
Kina EDG vs. Taiwan ahq

H2k och TSM slår tillbaka

Även H2k fick upprättelse efter att ha inlett turneringen med en förlust. Under natten ställdes de mot gårdagens skrällag INTZ. Det var en match där H2k lugnt och metodiskt avväpnade brasilianarna. Matchens first blood togs först 18 minuter in av européerna och därefter gick det brant utför för INTZ. Brassarnas Nexus föll efter en halvtimmes spel och H2k kunde nöjt fira en dominant seger.

Dominant kan man också kalla Team SoloMids prestation mot Samsung. Precis som i matchen mot RNG tog TSM ett snabbt övertag i early game tack vare Dennis "Svenskeren" Johnsens utmärkta spel med Lee Sin. Den här gången lyckades de dock behålla sin ledning och släppte aldrig in Samsung i matchen som slutade 18-1 i kills som slutade 18-1 i kills till amerikanerna. När de tagit ner koreanernas Nexus låg TSM nästan 20 000 guld före sina motståndare.

Europa H2k vs. Brasilien INTZ
USA TSM vs. Korea Samsung

Gruppspelsställning

GRUPP A

Korea ROX Tigers — 1-0
USA Counter Logic Gaming — 1-0

Europa G2 Esports — 0-1
Ryssland Albus NoX Luna — 0-1

GRUPP B

Kina IMay — 1-0
Korea SK Telecom T1 — 1-0

Taiwan Flash Wolves — 0-1
USA Cloud 9 — 0-1

GRUPP C

Taiwan ahq e-Sports Club — 1-1
Brasilien INTZ e-Sports — 1-1

Europa H2k-Gaming — 1-1
Kina Edward Gaming — 1-1

GRUPP D

Kina Royal Never Give Up — 2-0
Korea Samsung — 1-1

USA Team Solomid — 1-1
Europa Splyce — 0-1


Bildkälla: Riots flickr

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..