×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Bundesliga-lag ryktas köpa Elements LCS-plats

1
Det har gått tufft för Elements i den europeiska LCS-ligan och nu verkar det som att personerna bakom laget har valt att sälja LCS-platsen till en tysk fotbollsjätte.
Bundesliga-laget Schalke 04 är på väg att ge sig in i esporten, detta genom att förvärva Elements plats i LCS EU. Detta om vi får tro nyhetssajten esportsobserver.com. Sajten säger sig ha fått uppgifterna bekräfta utav flera av varandra oberoende källor som samtliga har god insyn i affären.

Elements — LCS EU Spring Split 2016

Frankrike Etienne "Steve" Michels (Top)
Tyskland Berk "Gilius" Demir (Jungle)
Frankrike Jérémy "Eika" Valdenaire (Mid)
Danmark Rasmus "MrRalleZ" Skinneholm (Ad carry)
Sverige Hampus "sprattel" Abrahamsson (Support)

Elements har inte lyckats göra något riktigt avtryck i LCS och har de tre senaste gångerna slutat på en sjundeplats. Att personerna bakom Elements var intresserade av att sälja framkom redan efter Summer Split 2015 då det rapporterades om att de jagade köpare, något som misslyckades den gången. Den här gången ska de däremot ha bjudit in ett antal potentiella köpare till diskussioner och nu verkar det alltså som att Schalke 04 har lagt vantarna på den åtråvärda LCS-platsen.

Schalke 04, som till vardags huserar i den tyska staden Gelsenkirchen, har under de senaste åren tillhört toppskiktet i Bundesliga, den högsta ligan inom tysk klubbfotboll. Klubben har totalt sju mästerskapstitlar från högstaligan, den senaste kom dock för knappt 60 år sedan (1958).

Detta är andra gången på kort tid som en stor fotbollsklubb verkar etablera sig inom esporten. Senaste var det engelska West Ham United, som så sent som igår gick ut med att de värvat FIFA-proffset Sean "Dragonn" Allen.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..