×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

Riot markerar mot G2A – får inte synas under Worlds

1
Förvänta er inte att få se spelförsäljaren G2A på merchandise från de pågående Worlds-finalerna. Företaget har nämligen blivit exkluderat av Riot Games då de direkt bryter mot användaravtalet för League of Legends.
Spelförsäljaren G2A har stött på patrull under de pågående världsfinalerna i League of Legends. Riot Games, som äger hela LoL-cirkusen, har satt stopp för samtliga lag som sponsras utav G2A när det gäller att sätta ut företagets logotyp på merchandise-produkter kopplade till Worlds, detta rapporterar Daily Dot.


Kommer även Cloud9:s CS:GO-lag att drabbas? Här med G2A på sina tröjor.


Bakgrunden till beslutet ligger i att G2A säljer vidare befintliga LoL-konton samt att de erbjuder så kallad elo-boosting, vilket direkt bryter mot användaravtalet för League of Legends. Beslutet kan tänkas ställa till med problem för de lag som har G2A som sponsorer när eventuella framtida avtal ska tecknas. Bland de berörda lagen återfinns namn som Cloud9 och paiN Gaming. Enligt Daily Dot ska G2A ha uttryckt ett starkt missnöje med beslutet och låter meddela att om de inte finner någon lösningen på situationen kommer G2A att helt enkelt upphöra med all sponsring framöver.

Riots krav ska sedermera ha bekräftas av en av företagets anställda på reddit var det även framkommer att de inte är beredda att tänka om när det gäller beslutet.

Det är ännu oklart om detta även kan komma att drabba lag inom andra spel än League of Legends då flera av de organisationer som G2A sponsrar har representationslag i mer än ett spel.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..