×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Inför EU LCS: Ranking av samtliga lag — Del 2

2
Med sommar- splitten runt hörnet och ett väldigt starkt EU LCS på pappret så är det dags för en genomgång av de 10 deltagande lagen som spelar om en plats till världsfinalerna i höst!
Jag har valt att ranka dem utefter vart jag tror att de kommer ligga i slutet av säsongen. Jag motiverar hur jag tror att lagen kommer prestera, och nämner även en spelare i varje lag som jag anser är värd att hålla ett extra öga på.

Vi började från botten och har jobbat oss uppåt, idag går vi igenom lagen jag tror kommer sluta i toppen av tabellen. Från 5:e-1:a plats.

5. Gambit Gaming


Gambit: Cabochard, Diamond, Betsy, FORG1VEN, GoSu Pepper


Med FORG1VEN i laget känns det som att Gambit kan bli en hård nöt att knäcka.
Efter ett långt uppbehåll ser jag fram emot ett mer slipat och disciplinerat spel från Gambit rent taktiskt men som fortfarande är lika hungriga och aggressiva som tidigare.

Förhoppningsvis lider inte laget på den strategiska fronten och i pick/ban fasen, i samband med lagets förlust av sin coach Leviathan. Med den ständigt utvecklade infrastrukturen och med ökande resurser runt alla organisationer och spelare så blir en bra coach allt mer och mer obligatorisk.
Felix “Betsy” Edling spelade en stabil första split och bara metatskiftet inte förrått honom ser det ut att bli ett värdigt första år för gambits unga svenska midlaner. Det ska även bli spännande att se ifall Diamondprox har en ny jungler att revolutionera.

Spelare att hålla ett öga på: FORG1VEN

Han är självklart mannen i rampljuset. Tidigare så har FORG1VEN själv gått ut och sagt att ifall han själv fick välja en support från Europa att spela med så skulle det vara Eduard “Gosu Pepper” Abgarygan. Nu har den lane-prioriterande AD carryn fått som han ville och alla som följt den Europeiska League-scenen vet att även Eduard lägger vikt i att vinna lane och att han vill göra det med stil. Det gäller nu för Gambit att lära sig att spela runt Gosu Pepper och FORG1VEN för att utnyttja det trycket denna dröm-duo kommer att sätta i botlane.

Skulle det vara så att FORG1VEN nu tvingas spela mer lategame orienterade AD carrys så låt mig påminna er om att det var championen Ashe som nu har blivit prioriterad igen efter Riots rework som Konstantions Tzortziou först tog sig upp till 2200-elo med när han började spela League of Legends. Hos en spelare som värderar mechanics över allt annat så finns det nog en skaplig Vayne som FORG1VEN bara väntar på att få ta fram, en champion som ser speltid allt oftare borta i Korea. Det ska bli ett nöje att följa den grekiska super-farmaren på hans nya äventyr, nu med den förre detta ryska maskinens emblem på bröstet.


4. Origen


Origen: sOAZ, Amazing, xPeke, Niels, Mithy


Origen har en bra blandning av erfarenhet, uppkommande talanger och revansch sugna spelare. Få har varit i scenen lika länge som xPeke och sOAZ, Fnatic legenderna kommer vara två viktiga pelare som laget står på när Origen nu går in i sin första splitt.

I sitt nya lag tillsammans med Amazing och Mithy, båda spelare som varit med tidigare men som fortfarande har mycket att bevisa efter deras korta tid i rampljuset så dansade Origen i stort sett sig hela vägen in i EU LCS utan några större problem. Origens ADC Jesper "Niels" Svenningsen blev rekommenderad av Rekkles själv och är utan tvekan en AD Carry av klass. Det är nu upp till detta på papper väldigt lovande lag att visa Europa och världen att Origen är att frukta.

Spelare att hålla ett öga på: Mithy

Mithy blev stoppad av Riot från att delta i LCS efter att det visade sig att han under en period hade blivit rapporterad i över 30% av alla soloque matcher han deltog i, och att i 60% av fallen handlade rapportera om ett kränkande språk, negativ attity, och verbala övergrepp. Dessutom rapporterades han i över 30 fall för att ha lämnat spelet eller gått AFK. Efter en kort tid hos svenska Ninjas In Pyjamas och efter att ha varit borta från LCS i över ett år, är nu supporten som var med och förde rookie-laget Lemondogs till en plats till Worlds för 2 år sedan tillbaka.

Mycket kan sägas om Mithy med tanke på hans tidigare beteende , men det går inte att förneka att Alfonso Rodriguez är en support med höga kvalitéer när det kommer till själva spelandet på Summoners Rift och att han ännu en gång lyckats kvalat sig in till LCS. Denna gång skulle jag bli förvånad ifall hans vistelse inte blir längre än den var säsong 3 när Lemondogs kom in under sommaren och svepte mattan under fötterna på ett sömnigt Europa.

EU LCS har flera starka botlanes, tillsammans med Niels sätts Mithy och Origen på prov redan första veckan när de tar sig ann H2K Gaming på Fredag. Ska de ta sig till Worlds redan i år är det säkrast för dem att knipa förstaplatsen, så det finns ingen tid för svackor och dramatik bakom kulisserna.


3. Unicorns of Love


UoL: Vizicsacsi, Kikis, PowerOfEvil, Vardags, Hylissang


Laget som inte riktigt går att sätta fingret på. Det mest oförutsägbara laget i väst. De tog leaguescenen med storm och gjorde ett namn för sig själva genom att picka Poppy i Challenger series i fjol, blev sedan inröstade av fans för att få åka till San Jose och delta i Intel Extreme Masters. De chockar alla genom att slå TSM i sin debut på den stora scenen, för att sedan gå vidare och göra en extremt undehållande och minnesvärd första säsong i EU LCS.

Jag avviker från att använda mig av superlativ då även fast Unicorns of Love tog sig till finalen så har de sett väldigt inkonsekventa ut. De har statistiskt vunnit mot de bättre lagen i LCS, medan deras förluster ofta har kommit ifrån sämre lag. För att vara ett konsekvent toplag ska de sämre lagen betyda säkra poäng. Jag är en optimist och jag tror på att Unicorns har lärt sig av sina misstag och kommer in i sommar-splitten starkare och mer oförutsägbara än någonsin tidigare.

Spelare att hålla ett öga på: Kikis

UOL har en förmåga att använda sig av väldigt okonventionella champions och oftast är det Kikis som tar initiativet. Han känns som en riktig joker i detta lag, bara i playoffs har han spelat Shaco och Gnar, två champions vi aldrig har sett i jungeln tidigare i LCS den här säsongen.

Att banna ut den här killen är omöjligt och det måste vara otroligt jobbigt att förbereda sig mot någon man inte har en aning om vad han ska spela. Kikis är som hornet på enhörningen, utan sitt magiska horn är det bara en vanlig häst och utan Kikis och hans innovativa spelstil tappar även Unicorns of love sin charm och sin identitet.

2. H2K Gaming


H2k: Odoamne, loulex, Ryu, Hjärnan, kaSing


H2k gjorde tidigt ett namn för sig när de på ett uppmärksammat sätt slog sig in i LCS för ett halvår sedan. När de sedan tappade sin stjärnspelare Febiven så skapades det ett frågetecken kring laget. Skulle de kunna hitta en värdig ersättare? Organisationen valde att värva koreanska Ryu “Ryu” Sang-Ook. Efter en knackig start på säsongen med blandade resultat så började tillslut H2K rulla på och det med en ordentlig fart. Ryu började anpassa sig och växa in i rollen som lagets midlaner, med Prolly på sidolinjen som lagets coach och sedan intåget av KaSing så började bitarna falla på plats.

Jag blev imponerad av H2K:s strategiska spelstil och de är ett lag som många kan kolla på när det kommer till strategi och taktik. Slutspelen slutade med en tung vinst mot SK Gaming där de tog dramat hela vägen till den sista och avgörande femte matchen. Utan några förändringar i start-femman så har jag höga förväntningar på H2K. Denna gång tror jag inte de nöjer sig med en tredjeplats.

Spelare att hålla ett öga på: Ryu

Hade två misslyckade försök i både Millenium och ROCCAT innan han hamnade i H2K. Alla som hade följt OGN visste vad Ryu hade åstadkommit i Korea och vilken nivå han kunde spela på. Det var inte den Ryu vi fick se när han kom till Europa, ambitionerna började ifrågasättas och i samband med att många av de bästa koreanerna flyttade till Kina så kändes det som om att Ryu Sang-wook kom till Europa endast för ett sista äventyr. Det är lätt att vara efterklok och måste säga att jag dömde ut honom för tidigt, kanske behövde han bara acklimatiseras och vänja sig vid sina lagkamrater och att kommunicera på engelska.

Ryu har demonstrerat att att han är en av världens bästa Orianna-spelare. Han har även visat att han mästrar alla möjliga typer av assassins. Att anpassa sig till vad laget behöver och vad som är starkast att spela för tillfället har Ryu inga som helst problem med och detta gör honom till en respektgivande motståndare. För att H2K ska kunna ta sig hela vägen behöver de sin Sensei.

1. Fnatic


Fnatic: Huni, ReignOver, Febiven, Rekkles, YellOwStaR


När man ser Fnatic spela så ser man hungern i spelarna lysa igenom. Man har många gånger hört spelare säga att med nya lagkamrater kommer ny motivation och det tycker jag verkligen Fnatic är beviset på. Laget har ett välorganiserat system med playmakers i form utav Huni och YellOwStaR, en jungler som har ett exceptionellt samarbete med sin toplaner, vilket är väldigt viktigt i det nuvarande metat och till sist ett mekaniskt monster vid namn Febiven som varken är limiterad av championpool eller matchups och som är en alldeles för stor maktfaktor för att du ska kunna ignorera som motståndarlag.

Fabian “Febiven” Diepstraten har kommit att bli Europas stora hopp i mid-rollen efter att ha tagit sig till semifinalen i Mid Season Invitational där Fnatic ställdes öga mot öga med SK Telecom T1 i en bäst av 5-serie, en serie Faker sent kommer glömma. YellOwStaR har återigen bevisat att de orangesvarta Europa mästarna kan leka med de stora pojkarna, i den stora sandlådan, under samma fana men med en nästintill helt ny uppställning. Fastän det inte blev en vinst denna gång så finns det nog inte någon som inte ser fram emot att se Huni och resten av Fnatic storma vidare med en spelstil som inte går att beskriva på annat sätt än ett kalkylerat kaos.

Även fast teleports, ganks och teamfights ibland kan kännas impulsiva och slumpmässiga så är jag säker på att Fnatic alltid har båda händerna på ratten. Det kan bara vara svårt att se ibland eftersom de även har båda fötterna på gaspedalen.

Spelare att hålla ett öga på: Rekkles

Här hade man kunnat nämna halva Fnatics line-up, och speciellt Huni, men jag väljer Rekkles och jag ska motivera varför, så sänk högafflarna en sekund och låt mig försöka övertala er!

Anledningen till att jag tycker det är extra intressant att följa vår svenska supertalang är p.g.a hans historia med Fnatic som han anslöt sig till i tidig ålder. Efter att Riot satt 17-års gräns på LCS så vart Rekkles tvungen att spendera en säsong på bänken i väntan på att kunna spela. Han tog sedan över rollen som Fnatics AD carry och satte åt sidan Puszu som förövrigt hade haft en väldigt stabil säsong.

En andraplats i LCS och ett uttåg i gruppspelet i världsmästerskapet senare så valde Rekkles att testa lyckan i Elements istället. Det gick inte riktigt som det var tänkt och redan efter första splitten är nu Fnatics guldägg tillbaka. Efter en ifrågasatt första del av säsongen är det nu dags för Rekkles att motbevisa sina kritiker och ta sin plats på europas AD carry tron.

Bildkälla: Riot eSports

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..