×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Inför EU LCS: Ranking av samtliga lag — Del 1

2
Med sommar- splitten runt hörnet och ett väldigt starkt EU LCS på pappret så är det dags för en genomgång av de 10 deltagande lagen som spelar om en plats på världsfinalerna i höst!

Jag har valt att ranka dem utefter vart jag tror att de kommer ligga i slutet av säsongen. Jag motiverar hur jag tror att lagen kommer prestera, och nämner även en spelare i varje lag som jag anser är värd att hålla ett extra öga på.

Vi börjar från botten och jobbar oss uppåt, och idag tar vi de lagen jag tror kommer hamna mellan 10-5:e plats.

10. GIANTS GAMING


GIANTS!: Werlyb, Fr3deric, PePiineRo, Adryh, GoDFRED



Efter en svag vår-splitt så var Giants Gaming tvungna att vinna mot Reason Gaming i Summer Split Promotions för att behålla sin plats i EU LCS, vilket de gjorde utan några större problem. Så nu tar de återigen plats i finrummet för att slåss mot de bästa lagen i Europa för en plats i världsfinalerna, men tyvärr så kommer Giants sommar troligtvis istället handla om att slåss för sin överlevnad. Det ska krävas mycket för att laget ska hålla sig kvar med tanke på hur deras konkurrens ser ut och blir förmodligen en strid vid bottensträcket för jättarna.

Igår offentliggjordes även GIANTS! att de tagit in en ny support: Svenska Oskar “G0DFRED” Lundström, en 19-årig rookie som kännetecknas för sin Thresh. Om det här är en uppgradering eller ej är svårt att säga, kommunikationen får tas på engelska istället för på spanska och när metat just nu är väldigt top centrerat så känns det inte som om det här är förändringen GIANTS! behöver.


Spelare att hålla ett öga på: PepiiNeRO
Europa har historiskt sett alltid producerat lovande midlaners och PepiiNeRO är en av de senaste i det ledet. För att Giants ska vinna matcher är det viktigt att han får en bra start, men eftersom metat har gjort tanks extremt starka i kombination med mycket CC så har assassins fått en mindre roll på Summoners Rift. Det banar väg för mer farm-orienterade champions som Orianna och Ziggs. Ska bli intressant att se hur PepiiNeRO och Giants anpassar sig.


9. Copenhagen Wolves


CW: YoungBuck, Airwaks, Soren, Freeze, Unlimited


Copenhagen Wolves hade en förvånandsvärt stark split tidigare i år, mycket tack vare Freeze som storspelade match efter match, även när det såg som mörkast ut. Men utan några förändringar i laget så kan man endast hoppas att de har tagit säsongsuppbehållet till vara och täppt till alla läckage. Personligen hade jag velat se en förändring i toplane, vilket jag misstänker skulle ha gjort klorna en aning vassare på de danska rovdjuren.

Med allt detta sagt finner jag att det fortfarande finns en del frågetecken kring CW och väljer därmed att ranka dem 9:a. Det är dock värt att nämna att jag tror att denna split kommer bli jämnare än någonsin då det känns som om det finns många lag som kommer ligga runt mitten av tabellen med liknande resultat.

Spelare att hålla ett öga på: Freeze

Med Cinderhulk-metat så har det blivit standard att fokusera på lategame AD carrys som är starka i utdragna teamfights. Freeze visade gång på gång att han kan spela lanebullys som Graves och Draven, och för Copenhagen Wolves skull hoppas jag att han har hållit sin formen från den öppnande splitten uppe och att han har utvidgat sin championpool så att den är mer metavänlig. Det kommer behövas. Det är även värt att nämna att Freeze är en av få i Europa som spelar en stark Kalista, vilket kan vara ett ess i rockärmen då hon fortfarande är relevant i metat.
Att sammanfatta skulle jag våga påstå att Vargarnas framtid ligger i Freezes händer.

8. ROCCAT


ROCCAT: Steve, Jankos, Nukeduck, Woolite, VandeR


ROCCAT underpresterade förra splitten och har verkligen inte levt upp till hypen. Nukeduck var en skugga av den spelare som dominerade i Lemondogs och Woolite hade stora problem med sin positionering under matchens gång.

I samband med att Overpow inte verkade hitta sin nisch i toplane så var det mycket som inte föll på plats för ett lag som på pappret såg väldigt starkt ut, men med en ny coach i form av svenska Jakob "YamatoCannon" Mebdi som tidigare hade ansvaret över MeetYourMakers och med nya toplanern Etienne "Steve" Michels så ska det bli intressant att se ifall laget som tippades vara ett toplag av de flesta innan våren kan börja leverera.

Spelare att hålla ett öga på: Woolite

“Rookie of the year”- vinnaren från 2014 har inte varit sig lik. Woolites LCS hittills går att summera i ett enda moment: Vi går tillbaka till sista veckan av vår-splitten, Roccat har en måste-match mot Copenhagen Wolves. Det är vinna eller att behöva kvala sig tillbaka in till LCS som gäller. CW tar tidigt över och leder i guld igenom hela matchen, men Roccat lyckas ändå hålla sig kvar och i den 57:de minuten kan de ta Baron. Hela laget väljer att backa till basen för att rensa minions och förbereda sig för en sista teamfight. Woolite har andra planer, han väljer att ensam gå ut i midlane och pusha en sista wave innan han ställer sig och försöker backa till fontänen mitt på kartan.

För att göra en lång historia kort, så fångar CW Woolite och bestämmer sig för att skicka tillbaka honom med en sjuttiofemsekunders respawn timer. Det är trettionio sekunder kvar tills Woolite börja leva igen när CW vinner matchen.

Roccat öppnade upp en tryout för deras AD Carry position efter splittens slut men valde tillslut att inte göra några förändringar i sin botlane. Woolite har fått en andra chans och det är nu dags för honom att börja betala tillbaka.


7. Elements


Elements: Jwaow, Dexter, Froggen, Tabzz, PromisQ


I mina ögon den absolut största besvikelsen i EU LCS. Ett skräckexempel på vad som kan hända under ett uppbehåll. Visst, Elements hade redan sprickor i fassaden under sommaren 2014 men dominerade ändå Europa och tog sig till Worlds. När man producerar poäng på tavlan så är det svårt att argumentera emot.
Med en stor saknad av en ledare och playmaker så blev Froggen och hans kumpaner ett riktigt sömnpiller under våren 2015. Laget kanske aldrig har varit kända för sin underhållande spelstil men problemet nu var att de inte ens vann matcherna.

Med kniven mot strupen så var det återigen dags för stora förändringar. Elements är i stort sett ett helt nytt lag med endast Froggen kvar från i våras. Två svenskar har tagit plats i startfemman med Jesper "Jwaow" Strandgren i toplane och Hampus "PromisQ" Abrahamsson som support så är det här laget blandat med veteraner och rookies.

Jag har svårt att se att dem leverera på en gång och det är mycket jobb som väntar här. Laget måste hitta sin identitet i form av spelstil och system. Förväntar mig en trög start som kan kosta dem mycket, och tror att de kommer kriga mer om de sista playoff-platserna än om att vinna splitten och Worlds.

Spelare att hålla ett öga på: Froggen

Det finns många faktorer i det här laget som ska bli intressanta att följa. Tabzz är tillbaka, Dexter ska spela på scen för första gången sen en mindre lyckade tid hos CLG och det finns fler frågetecken runt laget än någonsin förut. Trots alla nya och gamla spelare som nu tagit plats i Elements så är det dock återigen Froggen jag tycker man ska kika efter. Metat har börjat falla tillbaka till hans traditionella spelstil och är det någon som gillar sena teamfights och mycket farmande så är det väl Anivia-legenden själv.

Kan han vara klippan som Elements behöver? Kan han återigen skapa ett lag som tar sig till Worlds? Det är som sagt fler frågetecken som kretsar runt det här laget än någonsin och Elements har en lång uppförsbacke framför sig.


6. SK Gaming


SK Gaming: fredy122, Svenskeren, Fox, Candypanda, nRated


Det här är en svår en. Anledningen till att jag ger SK 6:e platsen är p.g.a att jag inte alls är såld på Candypanda. Det kändes som att han hade gjort sitt när han steg åt sidan senast och jag är rädd för att det här kan bli Europas svagaste botlane. All tur till fredy122, Svenskeren och Fox, för de är killarna som måste bära det tunga lasset nu.

Kanske kan laget utnyttja andra styrkor som de inte fick möjlighet att använda när FORG1VEN överskuggade laget, kanske har de byggt en ny spelstil som passar laget bättre eller återgått till den de hade när de senast spelade tillsammans med den tyska AD carryn. Med FORG1VEN på laget så blev SK mer endimensionella. När motståndarna lärde sig att banna ut honom så föll SK platt, så med Candypanda kan jag se hur de återvänder till sin gamla stil där de ofta förlorar sin lane, men kommer tillbaka senare i matchen.

SK slogs förra säsongen ofta från ett underläge men utroterade sina motståndare ju senare matcherna gick tillsammans med att de ofta hade ensamrätt på drakar. Detta ledde till att de tog kontroll över kartan och sakta ströp tillgångar och vision från sina motståndare. En långsam men effektiv spelstil. Men oavsett spelstil så kan jag inte låta bli att känna att Candypanda inte är rätt man för jobbet.

Spelare att hålla ett öga på: fredy122

Fick en mindre glamorös roll i SK Gaming när FORG1VEN steg in. Pushade ofta utan vision och blev med jämna mellanrum tagen ur position av motståndarlaget, dock handlade mycket om att skapa tryck på alla lanes samtidigt och SK var slarviga med att sätta upp tillräckligt med wards. Med fokus på botlane så dog Freddy mer än nödvändigt och med Candypanda tillbaka känns det mer naturligt att Svenskeren återigen tar plats mellan Top och Mid, vilket ger fredy122 större möjligheter att ta matcherna i egna händer.

Bildkälla: Riot eSports

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..