×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Polen

TSM vinner IEM World Championship

6
I en av de mest oväntade finalerna någonsin i LoL:s historia var det till slut TSM som lyckades besegra sina motståndare World Elite i tre raka games.
En final få anade när eventet väl börjat visade ett TSM i otrolig form. Med ytterst lite motstånd från det, till mestadels, kinesiska World Elite skar sig det nordamerikanska laget igenom dem som en laserstråle, och gav dem till slut deras första internationella vinst på tre år.

Slutplaceringar

1.Världen TSM108 000 dollar(cirka 942 000 kronor)
2.Kina World Elite 30 000 dollar(cirka 261 600 kronor)
3-4.Taiwan yoE Flash Wolves15 000 dollar(cirka 130 000kronor)
3-4.Korea GE Tigers15 000 dollar(cirka 130 000 kronor)
5-6.Korea CJ Entus5000 dollar(cirka 43 000 kronor)
5-6.Europa SK Gaming5000 dollar(cirka 43 000 kronor)
6-8.USA Cloud 92500 dollar(cirka 21 000 kronor)
6-8.Europa Gambit2500 dollar(cirka 21 000 kronor)

TSM med otrolig comeback

Till att börja med jobbade World Elite upp sig till en stark position i den öppnande kartan. Xiye, WE:s midlaner, dominerade under de första femton minutrarna på Ahri, och fortsatte visa varför han var en av de största nya ansiktena som brutit ut under turneringens gång. TSM tog det hela med en klackspark, och lyckades med hjälp av ett flertal rotationer hålla guldet jämnt, då de lyckades ta gynnsamma teamfights och även en drake.

Kartan började falla ut ur TSM:s grepp efter en stor fight i midlane, som Alukas Sion inledde och kostade nordamerikanerna både Lustboy och WildTurtle. Som utbyte för detta tog de sin andra drake, medan WE tog Baron Nashor, och utökade guldledningen.

TSM spelade rädda, och med detta började WE utnyttja sitt övertag över kartan med en vågad rotation till sina motståndares botlane. Ännu en lyckad Sion-ultimate ledde till att hela tre TSM-medlemmar samt deras bot-inhibitor går ned. Men kort därefter visade TSM vad det är de behöver göra för att komma tillbaka i matchen: Fokusera Xiye. Ett vågat försök på jänkarnas midlane-inhibitor ledde till att Xiye lämnade sig sårbar, och TSM hoppade på honom och hans landsmän och plockade upp hela fyra kills och en drake.

Helt plötsligt vände matchen runt. WE:s fortsatta aggression blev nu straffat helt ohämmat och en stjärnklar dubbel-stun på WE från TSM:s Lustboy innebar att comebacken för nordamerika var ett faktum. Kort därefter small det, och en engage i WE:s jungle ledde till att Bjergsen kunde stoltsera med en triple kill och eliminerade vartenda WE-spelare från kartan. Nexusen föll sedan snabbt, och TSM vann karta ett.

TSM i dominant form i andra kartan

En djupdykning från Dyrus in till WE:s jungle leder till en snabb first blood för Spirit, men i slutändan visar det sig vara för det bättre d TSM kollapsar på kineserna och plockar upp två kills. Aggressionen fortsätter kort därefter då WildTurtle dyker på Mystic men dör i utbyte, vilket innebär att fem kills har skett innan matchen ens nått tre minuter.

En serie imponerande rotationer från WE leder snabbt till att TSM:s botlane faller. Aluka hade precis innan tagit ned Dyrus med hjälp av Spirit, vilket innebar att hans teleport gick helt utan gensvar från TSM-toplanern. Detta blir de sista killsen under en tämligen lång tid, och guldet jämnas ut helt vid denna punkt. När de väl återupptar faller fokuset från kineserna nästan uteslutande på Dyrus, vilket hämmar hans tillväxt på Rumble, medan Alukas Maokai blir allt större och större.

TSM:s gensvar kommer dock till slut i junglen på WE. En vågad initiate från Santorin ger hans lag dem tid nog att nå honom och ger dem en otroligt gynnsam teamfight. De fem följande minuterna visar sig bli katastrofala för World Elite, då en serie dåliga beslut ger TSM närmare sex kills utan något motstånd och eskalerar deras guldledning till sju tusen.

Efter den senaste serien mörbultningar har WE effektivt inget kvar att ge, då en massiv Bjergsen och WildTurtle gör exakt vad de vill under konfrontationerna och ger dem snabbt den andra kartan i serien på knappt en timme.

Ett kvickt avslut

I den tredje kartan öppnade TSM med att vända på det sedan tidigare etablerade mönstret och fick av en gank på Aluka till att börja med, då Santorin placerade ett extremt snyggt Nidalee-spjut under ett all-in försök från den kinesiska toplanern.

Skillnaden mellan lagens rotationer är denna gång påtaglig. TSM-medlemmar roterar fritt för att snabbt etablera dominans i respektive lanes med knappt något motstånd. Resultatet är en guldledning på tre tusen endast tio minuter in för TSM. Förödelsen fortsätter och TSM:s dominans är krossande och på mindre än 20 minuter leder TSM med 12 000 guld och elva kills.

Vid denna tidpunkt fanns det inget som World Elite kunde göra, och vid xx:xx var det över, och TSM blev krönta sin titel som världsmästare.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..