×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Eliten flyr Korea för chansen att spela i Kina

1
I och med Riot, KeSPA:s och OGN:s beslut rörandes framtiden av den koreanska regionen avlönar nu chocknyheterna varandra då fyra av medlemmarna från laget som nyligen vann Worlds lämnar laget och landet.
Shocken och förundringen var massiv då världens, i särklass, bästa support-spelare samt världsmästare Cho "Mata" Sehyoung lät allmänheten veta att hans tid med Samsung White var över. Hans beslut verkar vara synonymt med resten av lagets inställning då två mer medlemmar från laget som vann Worlds för inte ens en månad sen har meddelat att de lämnar sin organisation och sitt land för chansen att gräva guld i Kina.

Spelarna som lämnar i fråga är Choi "DanDy" In-kyu och Heo "PawN" Won-seok, vilket menar att den enda som kvarstår i femman som vann Worlds är nu Jang "Looper" Hyeong-seok då lagets ökända AD carry Gu "imp" Seung-bin gjorde det känt att även han tänker lämna organisationen och även ta en paus från spelandet.

Anledningen till varför så många proffs flyr sitt hemland är utan tvekan rotad i en myriad av anledningar. Bland annat kommer den nya strukturen på den koreanska scenen innebära att lag inte längre får utnyttja sig av systerlag i samma utsträckning som förr. Dessutom erbjuder de kinesiska lagens ägare spelarna otroliga summor i både lön samt signerings-bonusar. Ägarna utgörs av folk som Invictus Gamings Wang Sicong, sonen till en av kinas rikaste män, som i dagarna ska ha rekryterat båda världsmästare DanDy och PawN.

Samsung Galaxy White är dock inte det enda laget som har tappat stjärnor, även systerlaget i Samsung Blue blöder spelare då en av lagets stjärnor i Kim "Deft" Hyuk Kyu har gått vidare och söker nya möjligheter. Det har även ryktats att Blues midlaner Bae "dade" Uh-jin eftersöker en position i ett kinesiskt lag.

Utöver Samsung-organisationen är de största skrällarna från Korea rent lagbytes-mässigt Lee "KaKAO" Byung-kwons avgång från KT Rolster A till Kina, samt att NaJin eMfire släpper fyra av sina medlemmar.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..