×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

NaNiwa på väg mot en LoL-karriär?

2
Den svenske StarCraft II-stjärnan Johan "NaNiwa" Lucchesi kan försöka sig på en League of Legends-karriär.
Sveriges mest framgångsrika RTS-spelare, Johan "NaNiwa" Lucchesi, pausade sin StarCraft II-karriär på obestämd tid förra veckan. Detta gjordes genom att lämna en oavslutad match framför en fullsatt läktare med buande åskådare, på hans födelsedag.


NaNiwa, framför en betydligt mer belåten publik än i Polen.


Bara för att hans StarCraft II-karriär ligger på is innebär det dock inte att vi inte kommer få se mer av den kontroversielle svensken. Till Team Propertys Petter "Teodice" Sten, som även följde med Fragbite till Katowice, berättade Lucchesi att han kan göra ett försök i League of Legends.

— Fick prata lite med honom efteråt, han kanske skall ge sig in lite i LoL faktiskt, så får vi se vad som händer, berättade Sten i videobloggen Oklippt och ogenomtänkt.

NaNiwa har tidigare offentliggjort sitt intresse för League of Legends, bland annat via Twitter där han tydligt markerat att han utövar den världsomfattande titeln. Det har dock inte alltid varit en titel i den 24-årige Hässleholm-pågens smak.

Jämförde MOBA-spel med att vinna på lotto

Under fjolårets sommarsäsong hamnade Lucchesi på förstasidorna efter att ha uttalat sig negativt om MOBA-titlar. Han påpekade hur mycket mer skicklighetsbaserat RTS-spel var och att spel som Dota 2 och League of Legends hade mer tur inblandat i sig.

— När jag ser en tävling som LCS, The International osv. så tänker jag det som i stil med att vinna på lotto. Verkar finnas väldigt många snälla killar i dota som inte förtjänar något hat. Det är inte menat att vara ett personligt angrepp på någon. Men när jag hör om folk som vinner tiotusentals dollar på en amerikansk mobaturnering och tror det är världens kungar vill jag bara skratta åt att dom inte inser hur lätt deras spel är i jämförelse, skrev Lucchesi i augusti.

Det är viktigt att understryka att denna potentiella League of Legends-karriär har ett stort och fetstilat kanske framför sig. Om Lucchesi går över till lagspel i MOBA-form eller ej återstår att se i framtiden.

38 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 38 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..