×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NaNiwa om MOBA: "Som att vinna på lotto"

7
StarCraft II-proffset NaNiwa totalsågar MOBA-titlar i nytt omtumlande blogginlägg — "Jag vill bara skratta åt att dom inte inser hur lätt deras spel är i jämförelse med StarCraft II"
Johan "NaNiwa" Lucchese är inte känd för att vara blygsam när det kommer till att säga vad han tycker. Detta visar han praktexempel på i ett nytt blogginlägg på TV6. I samband med en berättelse om hur han kom in i StarCraft II hur han ser på esporten väljer han att att även beskriva sin syn på MOBA-titlarna Dota 2 och League of Legends.

— Jag har spelat Dota 1 mycket under mina wc3 tider och jag vet vilket simpelt spel det är i jämförelse med Starcraft, samma med LoL. Dessa spel kommer aldrig få någon större respekt i mina ögon då dom aldrig förstått den riktiga konkurransen som finns i gaming. Eller tja. LoL spelarna verkar förstå nu och bli krossade av koreanerna till och med i ett spel med sådant lågt skillcap, uttalar han sig i blogginlägget.



NaNiwa efter att ha vunnit Svenska Mästerskapen i StarCraft II.


Lucchese nöjer sig dock inte där — han passar även på att ge en aningen mer detaljerad känga till spelare och lag som stoltserat med sin framgång i MOBA-titlar.

— När jag ser en tävling som LCS, The International osv. så tänker jag det som i stil med att vinna på lotto. Verkar finnas väldigt många snälla killar i dota som inte förtjänar något hat. Det är inte menat att vara ett personligt angrepp på någon. Men när jag hör om folk som vinner tiotusentals dollar på en amerikansk mobaturnering och tror det är världens kungar vill jag bara skratta åt att dom inte inser hur lätt deras spel är i jämförelse.

Värt att notera är att Lucchese delar organisation med de svenska The International 3-miljonärerna i Alliance. Om lagkamraterna går under "snälla killar" eller om han klassar dem som folk som "tror de är världens kungar" är oklart. Avslutningsvis förklarar han att vet att smaken är som baken, men vill ändå säkra att folk förstår hans budskap.

— Alla är dock såklart välkomna enligt mig att gilla exakt vilket spel dom vill oavsett om det är Sims, Dota, WC3, SC2, CS etc. Men att försöka jämföra spela Wimbledon i tennis med o snurra på en jojo tillsammans är ungefär som jag ser SC2 vs Moba. Det är ingen riktigt competitive sport i mina ögon.

För intresserade sågs NaNiwa nyligen placera sig på en delad femteplats i en av årets absolut tuffaste StarCraft II-turneringar, finalerna i StarCraft II World Championship Series Säsong 2, före några av världens bästa spelare. I turneringen eliminerade han både WCS Europa-mästaren duckdeok och den regerande mästaren INnoVation.

244 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 244 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..