×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Analys inför finalen: Star Horn Royal Club

2
Igår gick vi igenom tungviktarna i Samsung Galaxy White inför den avgörande bäst-av-femman i Worlds. Idag är det dags för deras kinesisk-koreanska motståndare i Star Horn Royal Club — här är vår analys.
Egentligen skulle inte Star Horn vara där de är idag. Månader utan att ha vunnit en enda säsong av den kinesiska LPL-ligan och de alltmer rapporterade och publika bråken mellan stjärnorna UZI och inSec, som dessutom blir toppat av det faktumet att två medlemmar av laget inte ens talar kinesiska, skulle visat att en finalplats på Worlds, där ärke-rivalerna i OMG och framförallt Edward Gaming, samt de koreanska lagen bådade en tidig utgång för laget.

Laget

Kina Jiang "Cola" Nan - Top

Mest spelade champions: Ryze, Irelia, Maokai


Korea Choi "inSec" In—Seok - Jungle

Mest spelade champions: Kha'Zix, Lee Sin, Rengar


Kina Lei "Corn" Wen - Mid

Mest spelade champions: Fizz, Orianna, Zilean


Kina Jian "Uzi" Zi-Hao - ADC

Mest spelade champions: Tristana, Twitch, Lucian


Korea Yoon "Zero" Kyung-sub - Support

Mest spelade champions: Thresh, Janna, Morgana

Tidigare vinster och erfarenheter

2014:

3/4:a X Championship Season I
2:a 2014 Season China Regional Finals
3:a LPL Summer Playoffs 2014
3:a LPL Summer Regular Season 2014

Fastän det kan ses som udda att inte inkludera resultaten från 2013-års upplaga av Worlds där Star Horn, som även då innehöll Uzi i laguppsättningen, så är den final-truppen vi ser framför oss idag inte relaterad till den som kom tvåa förra året. Endast namnet samt AD-carryn är det enda som tillhör det laget som blev nollade av SKT T1 K. Allt annat, inklusive alla andra spelare i laget är annorlunda, men ändå så finner vi Uzi i en närmast identisk situation som han upplevde för närmare ett år sedan.

Star Horn har alltid varit nära toppen i deras inhemska liga LPL, annars känd som LoL Pro League. Fastän laget besuttit två av spelets mest ikoniska spelare på sina respektive roller, inSec i jungeln och Uzi på botlane har de ändå inte lyckats vinna en enda säsong tillsammans av LPL. Ovanför dem har alltid Edward Gaming, som har vunnit alla fyra säsonger detta år, och OMG kastat sin skugga över dem.


Uzi, InSec och Zero


Detta har lett till väldigt offentliga bråk inom laget som inte minst var synliga bara dagar innan Worlds startade nu i år då den 18-åriga Uzi publikt sade att laget skulle bege sig till turneringen utan honom. Detta visade sig vara på grund av en konfrontation mellan honom och den förstnämnda, inSec.

Resan till Worlds

Som det redan har blivit etablerat i denna analys, var Star Horn sedda som ett av de bättre lagen i den kinesiska regionen och såg ut som en favorit att toppa sin grupp i gruppspelet. Grupp B, som bestod av TSM, Taipei Assassins och SK Gaming utöver Star Horn, var för all del ett säkert kort på pappret för den kinesiska klubben, och de lämnade gruppspelet med fem vinster och en förlust.

Kvartsfinalen hade dem däremot spelandes mot deras ärkerivaler inom Kina, Edward Gaming. Klubben, som startades genom att plocka in flera av de största kinesiska talangerna blev snabbt en succé och lyckades under ett år plocka hem tre LPL-säsonger och även en andraplats. När Star Horn fick chansen att ännu en gång få spela mot det starkaste laget i Kina var det många som räknade ut dem, vilket är resonabelt baserat på deras tidigare konflikter.


Uzi under mötet med EDG


Matchen gick först extremt snabbt åt Star Horns håll däremot, och de fann sig själva snabbt uppe två kartor över EDG. Men den så kallade "inSec-förbannelsen" lät sig själv visas ännu en gång. "Förbannelsen" är att inSec i tidigare lag, och även Star Horn, ofta vinner de första två kartorna i bäst-av-femmor, och sen förlorar resterande tre. När matchen stod 2-2 verkade allting vara över för det kines-koreanska laget. Uzi själv bestämde sig för att sitta kvar under pausen efter den fjärde kartan istället för att diskutera nästkommande match med sina lagkamrater.

Det var allt som behövdes, då han efter detta spelade en av de mest imponerande matcherna i sin historia som spelare, och inte nog med att han överkom sina egna demoner, så besegrade de även inSecs och bröt hans förbannelse.


Uzi blir intervjuad av Sjokz vid senare tillfälle


Deras sista motståndare innan stoppet i finalen var även där ett möte mot ett kinesiskt lag, nämligen OMG. Ledda av Gogoing hade de lyckats bli det första icke-koreanska laget att besegra ett koreanskt lag på närmare ett år i en serie, och det första icke-koreanska laget att någonsin besegra ett koreanskt lag i en bäst-av-fem match efter att de svepte Najin White Shield i kvartsfinalen.


SHRC tackar motståndarna OMG efter vinsten


Resultatet i deras möte var en av traditionellt kinesisk karaktär, då båda lagen utövade extrem aggression mot varandra konstant. OMG såg ut att ha chansen att sluta för locket på deras motståndare, men efter flera helgalna situationer lyckades Star Horn alltid finna vinsten på de allra mest otroliga sätten, och till slut stod det klart att de skulle bli det laget att gå emot Samsung Galaxy White denna Söndag.


Andra semifinalsvinnarna - Star Horn Royal Club


I presskonferensen efter matchen sågs inga sura miner, inget agg hystes mellan några av medlemmarna. De alla skrattade med varandra och instämde att det viktigaste som hänt under turneringen var att inSecs förbannelse äntligen var bruten. Det är svårt att inte se de två stjärnorna i Uzi och inSec som huvudrolls-innehavarna i Gene Saks klassiska film "The Odd Couple", de talar inte samma språk, de delar inte varandras åsikter och de finner sig själva i konflikter. Men vad spelar det för roll om de inte kan urskilja tecken från varderas hemnation när de kan tala spelets vägar på deras helt egna sätt?

Slutsats: För och emot en vinst

Det som talar FÖR en vinst för laget:


Uzi är världens bästa Worlds-spelare. Under hela League of Legends existens som en esports-titel har ingen spelare lyckats ta sig till två semifinaler i två separata Worlds-event. Uzi har inte bara gjort det två gånger på rad, utan är nu även den enda spelaren som har lyckats visa sitt ansikte i två Worlds-finaler, på rad. Ord kan inte beskriva hur massivt väl han spelar när hela världen är hans publik, och gåendes in i matchen är han utan tvekan den spelaren som fokuset kommer ligga på under finalens gång.

Likaså har även inSec, tillsammans med Corn, visat sig vara extremt anpassningsbara under turneringens gång. Få kunde ana exakt hur brutalt effektiv hans Fiddlesticks skulle vara i deras match mot OMG, men han lyckades ställa till det så otroligt för OMG att han blev sedd som lagets carry under serien. Även Cola, som fått leva i skuggan av sina kinesiska top-lane motståndare i Gogoing och koro1 har presterat extremt väl och har börjat bli sedd som ett extremt hot ju längre matcherna fortskrider. Om det fanns något lag som skulle ställa till med årets skräll inom LoL, skulle det inte komma från något annat lag än Star Horn Royal Club.

Det som talar EMOT en vinst:


Kommunikationen inom laget är ännu någonting som tåls att diskuteras. Även fastän de har nått finalen kan man inget annat än ana att när det kommer till chansen att bli världsmästare så kommer misstagen bli alltmer bestraffade från deras motståndare. Små-missar i kommunikationen kan leda till större problem än anat, och när glaset svämmar över kan det spilla över till konflikt. Uzis egna mentala problem är här även ett hinder, då han är klippan som bär laget till seger. Om han kollapsar ser hoppet för Star Horn att kollapsa med honom.

Vinner SHRC?



5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..