×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

Dags för slutspel i Manila-kvalen

2
Gruppspelet är nu avslutat i tre av de fyra regionkvalen och imorgon sätter slutspelet igång. Under de kommande två dagarna avgörs det vilka som kniper de sista biljetterna, en per region, till majorturneringen i Manila.
För en liten stund sedan avgjordes gruppspelet i det europeiska regionkvalet, detta efter en sammandrabbning mellan ryska Virtus.pro och grekiska Ad Finem. De sistnämnda låg en poäng före inför detta inbördes möte, vilket innebar att ryssarna var tvungna att vinna med 2-0 för att knipa den sista semifinalplatsen. Detta lyckades de dock inte med då Ad Finem sprang över dem fullständigt i den första av de två matcherna och det är således grekerna som går vidare till slutspel.

Detta innebär att de under de två kommande dagarna får göra upp med No Diggity, Team Empire och Vega Squadron om vilka som blir Europas sista representant i Manila. Laget med flest vunna matcher i det europeiska kvalet är faktiskt No Diggity, med bland andra danske Troels "syndereN" Nielsen och svenske Adrian "Era" Kryeziu i startfemman. Med sex vunna matcher säkrade de förstaplatsen i grupp A, vilket innebär att de möter Vega Squadron i morgondagens första semifinal.

Detta innebär även att för Virtus.pro, Team Spirit, Kaipi, Power Rangers, Polarity och Rebels är drömmen om Manila död. Detta tråkiga öde väntar även för tre av de fyra lag som överlevde dagen. Slutspelet sätter igång imorgon och schemat ser ut enligt nedan.

Torsdagen den 5 maj

Europa No Diggity vs. Ukraina Vega Squadron
DiG: Era, qojqva, KheZu, YapzOr, syndereN
Vega: fn, No[o]ne, Mag-, Solo, CemaTheSlayeR

Grekland Ad Finem vs. Ryssland Team Empire
AF: Madara, ThuG, SkyLark, Maybe Next Time, SsaSpartan
Empire: Ramzes, Scandal, Afterlife, Miposhka, KingR


Elimineringsmatch

Fredagen den 6 maj

Upper bracket-final
Lower bracket-final

FINAL

= Vinnarna är kvalificerade för majorturneringen i Manila.

Uppdatering från de övriga regionkvalen

Då både Kina och Sydostasien ligger före oss i tid har gruppspelen avslutats även där. Av de fyra bästa lagen i det sydostasiatiska kvalet är hela tre av dem helt filippinska. Mineski, Execration och TNC Gaming är samtliga klara för morgondagens semifinaler och får där sällskap av malaysiska Taring.

I de kinesiska kvalen har framförallt två lag visat framfötterna. EHOME slutade som etta i grupp A med sju vunna matcher och bara en förlorad. Det kanske mest omtalade laget i de kinesiska kvalen är dock Newbee, som gick obesegrade genom grupp B utan att förlora en enda match. Många har hävdat att Newbee är Kinas klart starkaste lag just nu men då de ej har visat upp sig i internationella sammanhang under den aktuella säsongen blev de ej direktinbjudna till majorturneringen.

Lagen som slutade tvåa i respektive grupp, och som således gör ovan nämnda lag sällskap i semifinalerna, är iG Vitality och CDEC Youth. Detta innebär att många historiskt stora kinesiska lag har fallit på vägen. Det var inte länge sedan som lag som Vici Gaming, Invictus Gaming och CDEC Gaming var självklara deltagare i samtliga större internationella sammanhang. Nu lyckades de dock inte ens ta sig vidare från gruppspelet i de kinesiska regionkvalen.

I USA pågår fortfarande gruppspelet, detta då de ligger efter oss i tid. I grupp A kan fortfarande vad som helst hända men i grupp B står det redan klart att det är Digital Chaos och FDL som kommer att sluta som de två bästa lagen.


Schemat för dessa regioners matcher hittar ni på themanilamajor.com


Även fortsättningsvis står Beyond The Summit för en mängd olika livesändningar. Deras så kallade "Multi-Cast" agerar huvudstream och hoppar mellan det de i panelen finner mest intressant för stunden. Detta kompletteras med ytterligare streams, för att täcka så mycket som möjligt av det som sker i de olika regionerna.

Multi-Cast



Stream 1



Stream 2



Stream 3



Artikelbild: ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..