×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

Nya föremål och ny ban-fas för ranked — här är patch 6.87

0
Patch 6.87 är här och förändringarna är många. Massor av hjältar balanseras om och flera av dem får nya Aghanim's-uppgraderingar. Spelläget "Ranked All Pick" får en ban-fas, nya föremål har lagts till, kartan förändras och Riki gör entré i Captain's Mode.
Under natten rullade Valve ut en ny uppdatering till Dota 2. Patch 6.87 har slutligen släppts och det är mycket som har förändrats bara över en natt. Vi tar oss en titt på en del av de mest intressanta nyheterna.

Ranked All Pick

Det kanske mest använda spelläget för de som spelar Dota 2, "Ranked All Pick", ändras. Är du trött på att se samtliga av patchens starkaste pub-hjältar i varenda match? Då kommer du att gilla denna förändring.

Innan spelarna får börja välja bland de drygt 100 hjältarna i spelet får alla chansen att nominera hjältar de vill se bannade. Ban-fasen varar i femton sekunder och varje spelare väljer då en hjälte som de absolut inte vill se i matchen. Två spelare kan inte rösta på samma hjälte och de hjältar som väljs ut visas direkt för samtliga spelare. Man ser dock inte vem som har nominerat vilken hjälte.

Hälften av de utvalda hjältarna kommer att bannas och vilka det blir beror på slumpen. Max tre av de bannade hjältarna kan komma från endera lagets nomineringar, detta för att balansera ut det så gott det går. Antalet bannade hjältar är alltid hälften av antalet nomineringar. Har det inkommit ett udda antal nomineringar så avrundar spelet antingen uppåt eller nedåt, helt slumpmässigt.

Scan — upptäck fiendens förflyttningar

En ny funktion har lagts till som kan användas av vem som helst i laget, precis som Glyph of Fortification. "Scan" låter dig söka av en viss yta på kartan för att upptäcka eventuella fiendeförflyttningar. Området som scannas har en radie på 900 enheter och läser även av fiender som är osynliga efter att ha använt exempelvis Smoke of Deceit.

Observera att Scan inte ger någon som helst vision på området. Den visar endast om det finns en hjälte där eller ej. Den visar inte hur många det är, eller vilka det är, och förmågan har en cooldown på 4,5 minuter.

Några andra intressanta allmänna förändringar

• Melee hero attack range increased from 128 to 150
• Intelligence now increases your spell damage by 1% per 16 Intelligence points
• Tier 2 towers damage now same as Tier 3
• Towers now grant an armor aura to allied heroes
• Initial Bounty Rune no longer gives experience
• Roshan Magic Resistance reduced from 75% to 55%
• Roshan HP increased from 7500 + 125/min to 8000 + 175/min
• Roshan experience bounty changed from 1789 to 750 + 20/min

Uppdaterad karta med nya gömställen

Kartan har fått sig en liten uppdatering den med. Förändringarna är inte alls lika många som i förra uppdateringen men några saker kan vara värda att lägga märke till. Tier 3-tornen och de tillhörande barackerna har flyttats en aning längre från rampen som leder in i basen och mellan Dires Ancients och Roshans grotta har det lagts till en ny ramp som leder upp i skogen. I övrigt är förändringarna ganska subtila och består mestadels av nya små gömställen samt "juke-spots".

Mellan Dires Ancients och Roshans grotta finns nu en ny väg som leder in i skogen.


Nya föremål

Även i denna uppdatering väljer Valve att lägga till nya föremål och precis som sist detta skedde kan vissa av föremålen komma att förändra sättet som många hjältar spelas på.

Bloodthorn

Ett nytt och faktiskt spelets näst dyraste föremål som byggs genom att kombinera en Orchid Malevolence, en Crystalys och ett recept som kostar 1 000 guld. När Bloodthorn används på en fiendehjälte sker det som vanligtvis sker när man använder Orchid Malevolence, men alla attacker (även från allierade) får nu även True Strike (kan ej missa) och kommer att vara critical strikes.

+ 25 Intelligence
+ 30 Attack Speed
+ 60 Damage
+ 150% Mana Regeneration
Critical Change: 20%
Critical Damage: 175%
Silence Increased Damage: 30%
Silence Duration: 5
Silence Critical Damage: 135%
Cooldown: 11

Echo Sabre

Ett nytt föremål som byggs genom att kombinera en Oblivion Staff och en Ogre Club. Har en passiv effekt som gör att en melee-attack sker två gånger i snabb följd. Effekten har en intern cooldown på fem sekunder och dubbelattacken gör att fiendens rörelser, inklusive attacker, stannar upp helt under 0,6 sekunder.

+ 10 Strength
+ 10 Intelligence
+ 10 Attack Speed
+ 15 Damage
+ 75% Mana Regeneration
Movement Slow: 100%
Attack Slow: 100
Slow Duration: 0,6
Cooldown: 5

Hurricane Pike

Ett nytt föremål som byggs genom att kombinera en Force Staff, en Dragon Lance och ett recept som kostar 250 guld. Hurricane Pike kan användas på den egna hjälten eller en allierad och fungerar då på precis samma sätt som Force Staff alltid har gjort. Nytt är att när man använder den på en fiendehjälte så knuffas både den egna hjälten och fienden 450 längdenheter i motsatt riktning från varandra. Under de efterföljande fem sekunderna kan den egna hjälten attackera fienden upp till fyra gånger, oavsett hur långt avståndet mellan dem är. Den sistnämnda effekten gäller naturligtvis inte för melee-hjältar.

+ 20 Agility
+ 15 Strength
+ 10 Intelligence
+ 130 Attack Range (Ranged Only)
+ 4 HP Regeneration
Cooldown: 14

Blight Stone

Ett nytt litet föremål som gör att du sänker din fiendes armor med två när du attackerar. Blight Stone kostar 300 guld, kan köpas i sidoshoppen och krävs numera när man bygger Desolator eller Medallion of Courage.

Wind Lace

Ett nytt litet föremål som ger dig +20 Movement Speed. Wind Lace kostar 225 guld, kan köpas i sidoshoppen och krävs numera när man bygger Drum of Endurement eller Eul's Scepter of Divinity.

Infused Raindrops

Ett nytt litet föremål som ger dig + 0,85 Mana Regeneration och som har en passiv effekt med fem laddningar. När du mottar 50+ Magic Damage förbrukas en laddning och skyddar dig mot upp till 120 Magic Damage. Effekten har en intern cooldown på 4 sekunder och när den femte laddningen har förbrukats försvinner föremålet. Infused Raindrops kostar 225 guld och kan köpas först när det har gått tre minuter av matchen.

Tome of Knowledge

Ett nytt litet föremål som ger dig 425 Experience och som förbrukas när det används. Tome of Experience kostar 150 guld och den första kan köpas först när det har gått tio minuter av matchen. Efter att ytterligare lika lång tid har passerat fylls lagret på med en till.

Valve har även gjort en rad ändringar vad gäller redan befintliga föremål. De flesta förändringarna är små justeringar av antingen priset eller hur stor effekt de har. En av de mer intressanta förändringarna finner vi dock hos föremålet Blade Mail. Skadan som studsar tillbaka på den som attackerar när effekten är påslagen kalkyleras nu före det att den reduceras av saker som armor eller Magic Resistance. Den återvänder även som samma skadetyp som den inkommande skadan och går nu även igenom Spell Immunity, förutsatt att skadetypen inte är magisk skada.

Hjälteförändringar

En av de kanske mest intressanta sakerna med nya uppdateringar är vilka förändringar som sker med hjältarna. Vissa förändringar är stora och vissa är små, men de kanske mest uppseendeväckande förändringarna är de nya effekterna som Aghanim's Scepter har på vissa hjältar.

Earthshaker

En nyhet för Earthshaker är att Aghanim's Scepter nu gör att hans Enchant Totem kan riktas mot valfri yta på marken. Earthshaker hoppar då genom luften, landar på den valda platsen och använder Enchant Totem där. Utöver att det ser väldigt kul ut ger det honom även nya möjligheter att inleda striderna.


Gyrocopter

Gyrocopters nya Aghanim's-uppgradering gör att han automatiskt avfyrar en extra attack på en slumpmässigt utvald synlig fiende inom en radie på 600 längdenheter. Extraattacken har en intern cooldown på 1,4 sekunder och sker förutsatt att Gyrocopter inte är osynlig för tillfället.


Storm Spirit

Storm Spirits Electric Vortex, som i vanliga fall sätter en fiende ur spel genom att dra denne mot honom, har nu fått en Aghanim's-uppgradering. Electric Vortex blir då en förmåga som påverkar samtliga fiendehjältar inom en radie på 475 längdenheter. Endast synliga fiender påverkas.


Blood Seeker

Blood Seeker var för en tid sedan en väldigt vanlig hjälte, både i pubs och i proffsmatcher, men under 6.86 har han inte fått vara med och leka särskilt ofta. Kanske kan hans nya Aghanim's-uppgradering råda bot på det? Med en inhandlad Aghanim's Scepter förändras Blood Seekers utlimate. Den fungerar på samma sätt som tidigare, men har nu två laddningar. Förutsatt att du har bägge laddningarna tillgängliga kan du nu använda Rupture på två fiender vid samma tillfälle. En laddning fylls på var 40:e sekund.

Mirana

Även Mirana har fått en Aghanim's-uppgradering. Förutsatt att hon har köpt föremålet i fråga kommer hennes Starstorm att aktiveras, passivt, var åttonde sekund. Om det ej finns någon fiende inom Starstorms radie kommer urladdningen att sparas till dess att det finns en fiende i närheten. Effekten kommer inte att aktiveras om fienden i fråga inte ser Mirana.

Oracle

Om Oracle köper sig en Aghanim's Scepter kommer dennes Purifying Flames att förändras. I vanliga fall tar det honom 0,3 sekunder att kasta Purifying Flames och den har en cooldown på 2,25 sekunder. Med uppgraderingen tar den bara 0,1 sekunder att kasta och cooldown sänks till bara 1 sekund, vilket ger Oracle möjligheten att kasta Purifying Flames både snabbare och mer ofta.

Buffs och Nerfs

Självfallet har Valve gjort en massa ombalansering vad gäller hjältarna i spelet. Hela 81 hjältar har förändrats i nattens uppdatering. Många gläds säkert över faktumet att hjältar som Enchantress, Outworld Devourer, Invoker, Beastmaster och Earth Spirit har nerfats i olika avseenden. Riki är en av hjältarna som genomgått en del förändringar och den stora nyheten för honom är att han från och med nu finns tillgänglig i Captain's Mode, det spelläge som används i proffsmatcher. Frågan är vilket lag som blir först om att använda honom i en officiell match.

För att ta del av samtliga förändringar som skedde i och med uppdateringen till 6.87, surfa in på den officiella hemsidan.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..