×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Team Secret står som segrare i Shanghai-majorn

4
Team Secret besegrar Team Liquid i majorfinalen och tar hem drygt 9,4 miljoner kronor. Det krävdes fyra matcher för att vinnaren skulle kunna koras men efter en otroligt dominant avslutning kan Secret-spelarna nu titulera sig som världsmästare i Dota 2.
Det var mycket som stod på spel när Team Secret drabbade samman med Team Liquid i Shanghai-majorns stora final. Förstaplatsen i en Dota 2-major är värd drygt sex miljoner kronor mer än en andraplats. Dessutom tillkommer naturligtvis äran att kunna titulera sig själv som världsmästare under den kommande säsongen.

Team Secret tog kontroll över den första matchen nästan omedelbart. De gankade bäst, roterade bäst och var onekligen de som fick ut absolut mest av matchens inledande fas. Johan "pieliedie" Åström var överallt med sin Lion och såg till att hans lagkamrater kunde plocka tidiga kills. För Liquid var det viktigt att Lasse "Matumbaman" Urpalainens Necrophos fick hänga med Secrets hjältar i farm då det är svårt att spela honom från ett ekonomiskt underläge. Efter matchens inledande fas såg det mörkt ut på den fronten, med Jacky "EternaLEnVy" Maos Slark i toppen.

Slark — en riktigt ful fisk som är allt annat än lättfångad

Liquid gjorde ett tappert försök att säkra en kill på just Slark, med Necrophos ultimate, men precis när Reaper's Scythe användes kom Aliwi "w33" Omars Outworld Devourer in och förstörde allt med en Astral Imprisonment. Liquid hade överlag väldigt svårt att komma in rätt i större teamfights. När deras Faceless Void hoppade in med en Chronosphere saknades den där uppföljande skadepotentialen som krävs för att ha ihjäl svårdödade hjältar som Slark och gång på gång kunde Secret vända och vinna dessa strider tämligen överlägset. Vid ett par tillfällen lyckades Liquid ta framgångsrika strider men det var i slutändan inte i närheten av att räcka till. Team Secret spelade skjortorna av Liquid i match ett och tog således ledningen med 1-0.

Team Liquid reser sig

I den andra matchen tog det väldigt lång tid innan lagen gav sig på varandra men efter tio minuter attackerade Team Liquid i mitten. Secret försökte ta sig in och vända striden men den slutade i katastrof för deras del. Den här gången var det Liquid som tycktes ligga steget före i alla situationer. Matumbamans Lycan och Ivan "MinD_ContRoL" Borislavovs Beastmaster hade snart var sin Necronomicon, utöver deras egna summons, och de kunde därför riva torn väldigt tidigt.

Liquid dominerade även i de flesta strider som uppstod och MinD_ContRoL samspelade fint med Adrian "FATA-" Trinks Invoker som kunde plocka flertalet kills med sin Sun Strike från en annan del av kartan. Helt plötsligt började dock Team Secret att vinna teamfights och mycket av detta berodde på Clement "Puppey" Ivanovs fina användande av Winter Wyverns Cold Embrace. Liquid lyckades dock anpassa sitt spel genom att fokusera all tänkbar magisk skada på den Secret-hjälte som Puppey försökte rädda med Cold Embrace. Liquid var återigen tillbaka i förarsätet och med överlägsenhet i både push och teamfights kunde de snart utjämna till 1-1.

En magisk Invoker

I den tredje matchen bestämde sig Secret för att det var w33:s tur att spela Invoker och de valde även hjältar som Nature's Prophet och Clinkz vilket innebar att Liquid löpte stor risk att förlora deras torn väldigt snabbt. Secret var mycket riktigt de som öppnade starkast och varje gång de säkrade ett par kills passade de även på att snabbt krossa torn i närheten.

Liquid hamnade helt klart på efterkälken men lyckades hålla sig kvar i matchen tack vare en teamfight som de vann överlägset, detta efter att Io kom in med en Relocate och hade Tiny med sig. Team Secret svarar dock genom att strax därpå ha ihjäl både Io och Tiny vilket ledde till att ännu ett torn kunde rivas. Bara minuter senare får de tag på samma hjälteduo igen och den här sortens rotationer fortsatte att ge god utdelning.

w33 spelade upp Liquid på läktaren med sin Invoker

Liquid insåg nog att deras bästa chans att ta sig tillbaka in i matchen var genom att tvinga Secret till stora teamfights. När de tillslut såg en möjlighet valde de att ta den men de gjorde det stora misstaget att inte fokusera på w33:s Invoker som då totalt sopade mattan med dem. Nästa stora strid som uppstod inleddes av Secret själva och efter att ha satt både Outworld Devourer och Io i utvisningsbåset kunde de riva de översta barackerna i Liquids bas. Vid nästa påtryckning klarade Liquid förvisso av att värja sig mot anstormningen men när Secret sedan återvände, med fyra Black King Bars inom laget, blev det praktiskt taget omöjligt.

Ett snöpligt slut

I den fjärde matchen gjorde Team Liquid bort sig i draften genom att mot slutet välja en Faceless Void, utan att ha något som riktigt kunde kombineras med dennes Chronosphere. Puppey bannade direkt Gyrocoptern och som någon form av nödlösning plockade Liquid istället på sig en Drow Ranger. Secret såg direkt svagheten i deras draft och majorfinalens sista match blev dessvärre fruktansvärt ensidig.

Liquids hjältar föll som furor på kartan och efter bara en stund var EternaLEnVys Slark rik som ett troll. Secret ledde redan överlägset men insåg att Liquid nog gärna ville göra ett försök att ha ihjäl just Slark. Med honom som lockbete gillrade de därför en fälla. Liquid rörde sig mycket riktigt mot den delen av kartan där Slark befann sig, till synes ensam, men under tiden använde resten av Team Secret en Smoke of Deceit och kunde därefter smyga runt och krossa dem bakifrån.

Liquid klarade aldrig av att resa sig och efter att ha blivit totalt tillintetgjorda i strid efter strid insåg de själva att drömmen var död.

Europa Team Secret vs. Europa Team Liquid
Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy


Team Secret vinner således Shanghai-majorn och tar hem drygt 9,4 miljoner kronor. Den sammanlagda prispotten består av drygt 25 miljoner kronor som nu fördelas enligt nedan.

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Europa Team Secret — 1 110 000 dollar (cirka 9 406 000 kronor)
2. Europa Team Liquid — 405 000 dollar (cirka 3 432 000 kronor)
3. USA Evil Geniuses — 315 000 dollar (cirka 2 669 000 kronor)
4. Korea MVP Phoenix — 255 000 dollar (cirka 2 161 000 kronor)
5-6. Sverige compLexity Gaming — 202 000 dollar (cirka 1 712 000 kronor)
5-6. Malaysia Fnatic — 202 000 dollar (cirka 1 712 000 kronor)
7-8. Sverige Alliance — 105 000 dollar (cirka 890 000 kronor)
7-8. Världen OG — 105 000 dollar (cirka 890 000 kronor)
9-12. Kina EHOME — 45 000 dollar (cirka 381 000 kronor)
9-12. Kina LGD Gaming — 45 000 dollar (cirka 381 000 kronor)
9-12. CIS Virtus.pro — 45 000 dollar (cirka 381 000 kronor)
9-12. Kina Newbee — 45 000 dollar (cirka 381 000 kronor)
13-16. USA Team Archon — 30 000 dollar (cirka 254 000 kronor)
13-16. Ukraina Team Spirit — 30 000 dollar (cirka 254 000 kronor)
13-16. Kina Vici Gaming — 30 000 dollar (cirka 254 000 kronor)
13-16. Kina CDEC Gaming — 30 000 dollar (cirka 254 000 kronor)

I och med detta har Dota 2:s vintersäsong nått sitt slut och en ny transferperiod står nu för dörren. Vilka spelarbyten som kommer att ske får framtiden utvisa men vi kan nog förvänta oss en del förändringar inom den kinesiska scenen. Nästa major går av stapeln i den filippinska huvudstaden Manila men innan dess har vi en hel vårsäsong att se fram emot, med en ny patch och en ny meta.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..