×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

EHOME besegrar OG och är nu klara för MDL-final

2
EHOME besegrar OG och går vidare till morgondagens avslutande final i MarsTV Dota 2 League. OG blir nu tvungna att möta Evil Geniuses i morgondagens lower bracket-final i hopp om att säkra en andra chans att besegra de formstarka kineserna.
Den näst sista MDL-dagen inleddes med den andra lower bracket-omgången och först ut var mötet mellan Vici Gaming och Evil Geniuses. Den första matchen blev dramatisk och svängde länge fram och tillbaka. Det var dock EG som till slut drog det längsta strået i avgörande teamfights, detta med den fruktade synergin mellan Drow Ranger och Visage som dessutom gjorde deras Invoker ännu starkare.

Kineserna lyckades dock ta en dominant seger i match två med core-hjältar som Gyrocopter, Viper och Lone Druid. Även i match tre valde de att spela med Lone Druid och Gyrocopter men den stora skillnaden var att EG lade en hel del fokus på att stänga ner just Lone Druid för att försena hans Radiance. Detta visade sig ge god utdelning. Lone Druids Radiance blev försenad och EG:s Juggernaut växte sig så stor att amerikanerna till slut var helt överlägsna i teamfights.

Kina Vici Gaming vs. USA Evil Geniuses

VG: BurNIng, Super, iceiceice, fy, Fenrir
EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd


Näst på tur var det helkinesiska mötet mellan LGD och Newbee. Den första matchen blev en ganska ensidig historia där LGD:s Gyrocopter och Queen of Pain blev för starka för att Newbee skulle överleva särskilt länge i teamfights. Match två blev ungefär lika ensidig men till Newbees fördel den här gången. Deras Weaver och Invoker växte sig snabbt riktigt stora och det tidiga tryck de kunde sätta med understöd av en Chen blev för mycket för att LGD skulle kunna stå emot.

Även match tre skulle bli tämligen ensidig. LGD visade fin form med en draft som kretsade kring en Lycan, en Gyrocopter och en Night Stalker. I ett desperat försök att försvara sin bas tycktes Newbee vara på väg att lyckas med det och samtidigt ha ihjäl LGD:s Lycan. Lysande supportspel från Liang "DDC" Famings Witch Doctor satte dock stopp för det och LGD kunde vända tillbaka in och slå den sista spiken i TI4-mästarnas kista.

Kina LGD vs. Kina Newbee

LGD: Sylar, Maybe, rOtK, DDC, MMY
Newbee: Hao, Mu, Xiao2lei, Chuan, le


Giganternas kamp

Så blev det dags för den efterlängtade upper bracket-finalen mellan OG och EHOME, de två lag som har sett vassast ut under tävlingen såhär långt.

OG inledde den första matchen bäst men trots att deras core-hjältar fick ett ekonomiskt övertag gentemot de flesta av EHOMEs hjältar så fanns det ett problem. Kinesernas Lone Druid fick utrymme att farma ihop till sin Radiance och så snart den var inköpt förändrades matchbilden totalt. EHOME dominerade OG i varenda strid som uppstod efter det och björnen med Radiance och Invokers Alacrity blev nästintill ostoppbar. EHOME var det klart bästa laget på kartan och de tog rättvist ledningen med 1-0.



Invoker spelades i samtliga av upper bracket-finalens matcher


I den andra matchen plockade OG upp Invokern istället och med både en Slark och en Spirit Breaker i laget kunde de säkra flera Sun Strike-kills tidigt i matchen. EHOME hängde dock med i matchen, mycket tack vare att Chen "Cty" Tianyus Juggernaut hela tiden utgjorde ett hot. När lagen började gå ihop tog EHOME över kommandot och såg ut att vara på väg mot en bekväm 2-0-seger. Några tvivelaktiga beslut som inte gav utdelning gav dock OG möjligheten att försvara sin bas och vända matchen återigen. Amer "Miracle-" al-Barqawis Invoker spelade en viktig roll när de ställde om från försvar till anfall och OG lyckades tvinga EHOME till en sista avgörande match.

I den tredje matchen valde OG att återigen spela Invoker och de passade även på att damma av deras Meepo. De inledde bra med åtskilliga kills på EHOMEs Broodmother men det tog inte lång tid förrän kineserna slog tillbaka. OG:s core-hjältar föll som furor och EHOME krossade sig fram till en övertygande 2-1-seger. Detta innebär att kineserna är klara för morgondagens stora final medan OG blir tvungna att spela i lower bracket-finalen.

Kina EHOME vs. Världen OG

EHOME: Cty, old chicken, eLeVeN, LaNm, Kaka
OG: Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly


Dagens sista match var den mellan LGD och Evil Geniuses där det skulle avgöras vilka som får utmana OG i morgondagens lower bracket-final. LGD inledde bäst men allteftersom matchen fortskred blev Artour "Arteezy" Babaevs Morphling starkare och starkare. Till slut blev han ett enormt problem för kineserna som blev tvungna att se sig besegrade i öppningsmatchen.

LGD lyckades utjämna till 1-1 efter framgångsrikt användande av en draft som kretsade kring Spectre och Invoker men i den tredje matchen visade amerikanerna att de hade vad som krävdes, när det krävdes. Med Lone Druid, Batrider och en Templar Assassin hade de både bra teamfight samt förmågan att isolera och döda viktiga fiendehjältar. Efter en ganska ensidig tredje match var det alltså Evil Geniuses som gick vidare till morgondagens lower bracket-final mot OG.

Kina LGD vs. USA Evil Geniuses

LGD: Sylar, Maybe, rOtK, DDC, MMY
EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd


Inför MDL Winters sista dag är det bara tre lag kvar. Söndagen inleds med lower bracket-finalen mellan OG och EG där det avgörs vilka som får chansen att utmana EHOME i den avslutande finalen.

Söndagen den 31 januari

Världen OG vs. USA Evil Geniuses

OG: Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly
EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd

Kina EHOME vs. Lower bracket-finalens vinnare

EHOME: Cty, old chicken, eLeVeN, LaNm, Kaka
TBD: -


De som vill följa matcherna gör så antingen genom den officiella streamen eller också genom att köpa en biljett för cirka 17 kronor i Dota 2-klienten.

Bildkälla: ESL

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..