×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

OG och EHOME fortsätter att imponera i MDL Winter

4
Under MDL:s andra slutspelsdag var det återigen OG och EHOME som stod för de dominanta prestationerna. Båda lagen lyckades slå var sin gruppvinnare i semifinalerna och imorgon ställs de mot varandra i upper bracket-finalen.
Den andra dagen av MarsTV Dota 2 Leagues LAN-finaler inleddes med den första lower bracket-omgången. Svenskamerikanska compLexity inledde mot helamerikanska Evil Geniuses. compLexity har i dagarna bevisat att de definitivt kan plocka poäng mot lag som på pappret är starkare men mot EG tog det stopp.

De regerande The International-mästarna har sett svajiga ut på sista tiden men här syntes det ändå tydligt att de har mycket intelligens och erfarenhet inom laget. compLexity satsade på olika strategier i de bägge matcherna men EG visste mycket väl hur de skulle agera för att bemöta dem. Deras 2-0-seger innebär att de går vidare till den andra lower bracket-omgången medan compLexity blir tvungna att uppleva återstoden av tävlingen från åskådarplats.

USA Evil Geniuses vs. Sverige compLexity

EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd
coL: Chessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken


I den andra elimineringsmatchen var Team Secret tvungna att visa framfötterna. De har inte kommit tillrätta den här patchen och många har börjat ifrågasätta huruvida de fortfarande förtjänar att bli direkt inbjudna till större tävlingar. Nu ställdes de mot Newbee och i den första matchen blev de successivt nednötta av sina kinesiska fiender. I match två lyckades de förvisso slå tillbaka genom att kombinera Earth Spirit med Ember Spirit och Lone Druid men det räckte inte hela vägen in i kaklet.



Det är inte varje dag man får se en Lifestealer spelas...


I den tredje och avgörande matchen blev de överrumplade av Newbees lite udda draft. Kineserna spelade med fyra core-hjältar varav den ena var en Lifestealer. Team Secrets draft var inte konstruerad så att den kunde stå emot ett lag som sökte ta tidiga teamfights. Efter en ganska ensidig sista match stod det klart att Team Secret har spelat färdigt för den här tävlingen. Newbee gör således Evil Geniuses sällskap och går vidare till den andra lower bracket-omgången.

Europa Team Secret vs. Kina Newbee

Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
Newbee: Hao, Mu, Xiao2lei, Chuan, le


Dags för semifinaler

Den första semifinalen stod mellan Vici Gaming och deras landsmän i EHOME. Den första matchen stod länge och vägde men efter att EHOME hade fått upp en Radiance på deras Lone Druid förändrades matchbilden totalt. De valde då att sätta tryck i mitten och tvingade på så sätt Vici att välja mellan att slåss eller att låta sina torn falla. Vici valde att slåss men blev totalt tillintetgjorda i matchens första stora teamfight. Tornen föll och i nästa teamfight upprepades samma sak vilket innebar att matchen var över.

EHOME visade sig vara det starkare laget idag. De kopplade greppet om match två redan från början och deras försprång växte sig successivt större och större. Vici tilläts aldrig riktigt komma in i matchen och genom en övertygande 2-0-seger säkrade EHOME den första platsen i morgondagens upper bracket-final.

Kina Vici Gaming vs. Kina EHOME

VG: BurNIng, Super, iceiceice, fy, Fenrir
EHOME: Cty, old chicken, eLeVeN, LaNm, Kaka


Dagens sista match var semifinalen mellan LGD och OG. De som inför den här tävlingen trodde att OG befann sig i en svacka hade nog lätt att hålla sig för skratt. OG krossade kineserna i den första matchen, mycket tack vare briljant supportspel och viktiga Black King Bars på deras Outworld Devourer och Gyrocopter. Inför match två var LGD tvungna att rycka upp sig rejält.



Terrorblade spelades i 75% av semifinalmatcherna och förlorade varje gång.


Den andra matchen inleddes väldigt passivt och efter en hel timme hade publiken endast fått bevittna 21 kills. Det hela slutade dock i ett så kallat "base race". LGD valde nämligen att slutligen satsa allt på ett kort och tillsammans stormade de in i OG:s bas. De sistnämnda kunde dock fördröja LGD:s attack så pass länge att deras egen Morphling hann riva den kinesiska basen först. OG fortsätter att imponera och går nu vidare till upper bracket-finalen. LGD å andra sidan blir tvungna att fortsätta tävlingen i slutspelets lower bracket.

Kina LGD vs. Världen OG

LGD: Sylar, Maybe, rOtK, DDC, MMY
OG: Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly


Båda gruppvinnarna förlorade alltså sina semifinaler med 0-2 när OG och EHOME stormar vidare i MDL:s upper bracket. Morgondagens matcher inleds med den andra lower bracket-omgången. Därefter är det dags för ovan nämnda upper bracket-final, följt av den sista elimineringsmatchen före söndagens lower bracket-final.

Lördagen den 30 januari

Lower bracket

Kina LGD vs. Kina Newbee

LGD: Sylar, Maybe, rOtK, DDC, MMY
Newbee: Hao, Mu, Xiao2lei, Chuan, le

Kina Vici Gaming vs. USA Evil Geniuses

VG: BurNIng, Super, iceiceice, fy, Fenrir
EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd


Upper bracket

Kina EHOME vs. Världen OG

EHOME: Cty, old chicken, eLeVeN, LaNm, Kaka
OG: Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly


Lower bracket

Vinnarna från LB 2:1 vs. Vinnarna från LB 2:2


De som vill följa matcherna gör så antingen genom den officiella streamen eller också genom att köpa en biljett för cirka 17 kronor i Dota 2-klienten.

Bildkälla: ESL

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..