×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Alliance besegrar LGD Gaming och vinner WCA 2015

15
Alliance besegrar LGD Gaming i WCA 2015:s stora final och tar hem drygt tre miljoner kronor.
Den sista dagen på World Cyber Arena 2015 inleddes med bronsmatchen där Team Liquid besegrade Wings Gaming med 3-0 men den stora höjdpunkten var naturligtvis finalen mellan Alliance och LGD Gaming. I den första matchen valde Alliance att sätta Jonathan "Loda" Berg på en Naga Siren vilket brukar resultera i långa matcher. Så blev dock inte fallet den här gången.

LGD kunde förvisso vara aggressiva väldigt tidigt, mycket tack vare deras Spirit Breaker och Invoker. De tog några tidiga kills men Alliance farmade bra och hängde med rent ekonomiskt. Kineserna försökte gång på gång ha ihjäl Gustav "s4" Magnussons Dragon Knight i mitten men han spelade otroligt stabilt och lyckades stunna den inrusande Spirit Breakern varje gång. Under tiden som detta pågick farmade Loda på med sin Naga och han lyckades få upp sin Radiance innan det hade gått 20 minuter av matchen och därmed förändrades matchbilden.

Alliance började dominera i teamfights och efter en vunnen sådan kunde de riva barackerna i en lane. När de en stund senare gav sig på nästa lanes baracker försökte LGD försvara sig men blev utspelade av Alliance som tog ledningen med 1-0 efter en match som bara varade i 35 minuter.

s4 levererar på Puck

I den andra matchen bestämde sig s4 för att det hade blivit dags för honom att spela en av sina gamla signaturhjältar, nämligen Puck. De som tvivlade på denna hjälte satt snart tysta då Magnusson storspelade och hade ihjäl Lu "Maybe" Yaos Shadow Fiend två gånger helt på egen hand. Han roterade även fint på kartan och säkrade flera kills för laget och under tiden kunde Loda farma sig till ett ekonomiskt övertag.

Alliance provocerade fram matchens första stora teamfight och vann den med 4-1 samtidigt som man plockade det första tornet i mitten. Svenskarna utnyttjade sedan deras dominanta position på kartan för att säkra matchens första Aegis. De kunde sedan fortsätta riva torn och när LGD försökte försvara dem eller ta en strid någonstans på kartan så straffade det sig.

s4 visar hur mycket en väl spelad Puck faktiskt kan uträtta.


s4 fortsatte att storspela med sin Puck, nu bestyckad med en Dagon 5, och efter att ha haft ihjäl viktiga nyckelhjältar kunde man börja nöta på LGD:s bas. Jerry "EGM" Lundkvists Rubick kunde stjäla och använda många viktiga förmågor och inom kort hade tre baracker fallit. Nu kunde LGD inte låta Alliance döda Roshan och vid den strid som uppstod lyckades Alliance ha ihjäl samtliga fem fiendehjältar och det enda man tappade själva var just Roshans Aegis. Matchen var över och svenskarna såg ut att vara på väg mot en väldigt dominant finalseger.

LGD slår tillbaka

I den tredje matchen skulle s4 än en gång spela Puck och man plockade även på sig en Naga Siren igen. I sista sekund valde de dock att plocka upp en Alchemist till Loda vilket innebar att EGM skulle spela Naga som support. s4 fick då istället spela sin Puck i safelane eftersom Lodas giriga Alchemist skulle ta hand om mitten. Detta fungerade dock inget vidare och Maybe säkrade två tidiga kills med sin Dragon Knight efter en framgångsrik rotation.

Maybe storspelade och var länge inblandad i samtliga LGD:s kills. Deras pushförmåga blev för stor och enda chansen för Alliance att riva fiendetorn var att först vinna en fight och detta var väldigt svårt när man knappt hade några egna torn att ta strider vid. Alliance befann sig i en väldigt prekär situation och valde att försöka farma ihop till en Radiance på EGM:s support-Naga. Det blev varken hackat eller malet i slutändan och LGD kunde tämligen enkelt säkra deras första vinst i finalen.

I den fjärde matchen satsade Alliance på en hjälteuppställning som kretsade kring s4:s Batrider, Lodas Gyrocopter och man valde en Bristleback till Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg. Det Alliance vi såg i de första två matcherna tycktes här ha bytts ut mot ett helt annat lag och LGD kopplade greppet om matchen direkt. AdmiralBulldog farmade förvisso på imponerande effektivt i sin offlane och s4 kunde plocka upp en tidig Blink Dagger. Problemet var bara att han fick det otroligt svårt att inleda striderna mot Dazzles Shallow Grave, Vengeful Spirits Swap och en frustrerande Clockwerk. LGD krossar Alliance fullständigt och kvitterar till 2-2.

Vinna eller försvinna

I den sista och avgörande matchen satte man återigen en Naga Siren i händerna på Loda och s4 valde att spela Tiny i mitten. LGD tilläts plocka på sig samma core-hjältar som de använde sig av i förra matchens kross men inledningen var här betydligt mer passiv. LGD öppnade bäst och tog en tidig 3-0-ledning men tack vare s4:s Tiny höll sig Alliance kvar i matchen. AdmiralBulldog fick stort utrymme i botten på sin Jakiro och kunde därför skaffa sig tidiga levels. Med denna Jakiro och Joakim "Akke" Akterhalls Chen kunde man riva många torn tämligen tidigt. Det var jämnt i kills, jämnt ekonomiskt men Alliance hade störst kontroll över kartan.

Lodas Naga Siren spelade en i allra högsta grad central roll i finalen


LGD kunde dock trycka sig ut på kartan och i samband med att de successivt rev ner Alliance samtliga yttre torn tog man även ledningen rent ekonomiskt. Ässet i rockärmen var dock Lodas Naga Siren som med sina nyckelföremål kunde sätta större och större press i samtliga lanes. Ställningskriget som följde var både utdraget och passivt. Till slut lyckades dock Alliance isolera Maybes Ember Spirit, ha ihjäl honom och samtidigt bränna LGD:s Aegis. I en extremt väl koordinerad attack gick man in i LGD:s bas och rev ner samtliga baracker i två lanes.

I slutändan kunde inte LGD försvara sina sista baracker och samtidigt stoppa Lodas illusioner från att ta sig in genom de andra ingångarna till basen. Svenskarna nötte successivt ner kinesernas försvar och avslutade finalrysaren på klassiskt Alliance-manér.

Sverige Alliance vs. Kina LGD Gaming
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, EGM, Akke
LGD: Sylar, Maybe, rOtK, MMY!, DDC


Alliance första tävling med den nygamla laguppställningen slutar således med en förstaplats och detta i årets sista stora turnering.

Prisfördelning

1. Sverige Alliance - 2 400 000 kinesiska yuan (cirka 3,2 miljoner kronor)
2. Kina LGD Gaming - 1 100 000 kinesiska yuan (cirka 1,5 miljoner kronor)
3. Europa Team Liquid - 500 000 kinesiska yuan (cirka 660 000 kronor)
4. Kina Wings Gaming - 300 000 kinesiska yuan (cirka 400 000 kronor)

28 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 28 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..