×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Team Secret vidare till final i Dota-majorn

1
Team Secret besegrar Evil Geniuses och säkrar därmed sin plats i den slutgiltiga finalen. OG eliminerar EHOME och gör därför upp med Evil Geniuses om vilka det blir som får utmana Team Secret under lördagen.
Inför elimineringsmatchen mellan EHOME och Vici Gaming var det många, inklusive expertpanelen, som trodde att Vici skulle vinna. Den första matchens inledning var väldigt jämn och det var först när Vici försökte försvara sitt torn i mitten som balansen rubbades. EHOME var beredda och hade ihjäl fyra Vici-hjältar utan att tappa en enda själva. Vici spelade dock disciplinerat och åt sig tillbaka in i matchen. Till slut blev dock EHOME:s tryck för svårstoppat och de tog således ledningen i matchserien.

I match två satsade EHOME än en gång på en svårdödad hjälteuppställning med hög push-förmåga. Vici inledde starkt och dominerade samtliga tre lanes men den här gången var det EHOME:s tur att äta sig tillbaka in i matchen. Torn på torn föll och lagen turades nästan om att ta framgångsrika teamfights. I slutändan blev pressen från EHOME för mycket för Vici Gaming att hantera. Byggnad efter byggnad föll under den långa, utdragna belägringen av Vicis bas och till slut var förhandsfavoriterna tvungna att hissa vit flagg.

Kina Vici Gaming vs. Kina EHOME

VG: BurNIng, Super, iceiceice, fy, Fenrir
EHOME: Cty, old chicken, eLeVeN, LaNm, KaKa


Det blev alltså EHOME som fick chansen att utmana OG om en plats i lower bracket-finalen men dessförinnan skulle de två västerländska giganterna, Evil Geniuses och Team Secret, drabba samman i upper bracket-finalen.

Den första matchen bjöd, som väntat, på stor underhållning. Bägge lagen fick chansen att skina men det var EG som såg ut att vara på väg att ta ledningen med 1-0. Det var då som Jacky "EternaLEnVy" Mao bestämde sig för att köpa en Divine Rapier till sin Ember Spirit. Secret kunde försvara sig och till slut kom EternaLEnVy fram till att det enda som är bättre än en Divine Rapier är två Divine Rapiers. Deras riskabla plan fungerade och Evil Geniuses kunde till slut inte stå emot fiendens fruktansvärda skadepotential.

I match två valde Evil Geniuses att låta Syed Sumail "SumaiL" Hassan spela en hjälte som har blivit bortglömd under de senaste månaderna, en av hans signaturhjältar - Storm Spirit. EternaLEnVy fick återigen spela Ember Spirit för Team Secret men det var amerikanerna som kopplade ett grepp om matchen. Till slut kände sig Team Secret åter tvungna att göra något drastiskt och precis som i föregående match föll valet på en Divine Rapier till EnVys Ember. Den här gången lyckades dock EG sätta hårt mot hårt och efter att ha krossat Secret i en teamfight, samt stulit EnVys Divine Rapier, var matchen över.



Ember Spirit prioriterades i upper bracket-finalens samtliga matcher


Även den tredje och avgörande matchen bjöd på exceptionell Dota och än en gång var det väldigt jämnt. Team Secret skulle dock visa sig vara det starkare laget för dagen och för andra gången den här tävlingen satsade de på att välja en Huskar samt att använda Tiny i en supportroll. Det var inte förrän sent i matchen som vågskålen tippade över till Secrets fördel men när den väl gjorde det så gjorde den det med besked. Barackerna föll i lane efter lane och Evil Geniuses fick till slut se sig besegrade.

USA Evil Geniuses vs. Europa Team Secret

EG: Arteezy, SumaiL, UNiVeRsE, Fear, ppd
Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie


Majorns näst sista dag avslutades med lower bracket-matchen mellan OG och EHOME. Vinnaren skulle gå vidare till lördagens lower bracket-final där Evil Geniuses redan väntade sedan deras förlust mot Team Secret.

I den första matchen valde OG än en gång att spela Tiny och Io och till en början såg det ganska bra ut. Problemet var bara att Chen "Cty" Tianyu även han spelade en av sina bästa hjältar, nämligen Queen of Pain. Matchen svängde, Cty var inblandad i hela 25 kills och EHOME krossade sig fram till en 1-0-ledning.

I match två satsade OG än en gång på Tiny och Io men den här gången gick det desto bättre, delvis då de den här gången hade en Alchemist på sin sida. Med en donerad Aghanim's Scepter blev Tiny oerhört stark, tidigare än vad som annars hade varit möjligt, och EHOME:s kombination av hjältar var i den här matchen inte lämpad att stoppa honom.

I den tredje och avgörande matchen satsade OG på helt andra hjältar. Johan "BigDaddyN0tail" Sundstein spelade Phantom Lancer och Amer "Miracle-" al-Barqawi spelade Viper. Med dessa hjältar lyckades OG ta kontroll över matchens inledande fas och de släppte aldrig riktigt taget. Efter 37 minuter var segern ett faktum och det västerländska laget såg aldrig ut att vara särskilt pressade.

Världen OG vs. Kina EHOME

OG: Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly
EHOME: Cty, old chicken, eLeVeN, LaNm, KaKa


Dessa resultat innebär att detta är det första av Valve anordnade evenemanget där det inte kommer att finnas ett asiatiskt lag på på prispallen. I lördagens lower bracket-final kommer OG möta Evil Geniuses och det lag som går segrande ur den duellen får chansen att utmana Team Secret om förstaplatsen i denna Dota 2:s första major.

Bildkälla: ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..