×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Alliance faller tungt i majorn - Virtus.pro och OG går vidare

1
Alliance förlorar elimineringsmatchen mot Virtus.pro och har således spelat färdigt i denna major. Jämte Virtus.pro går även OG vidare, detta efter en mycket dominant seger mot Mineski.
Den första matchen mellan OG och Mineski var troligtvis den mest ensidiga vi har sett hittills i Frankfurt. OG-spelarna såg väldigt bekväma ut med sina hjältar då de krossade sig fram till 1-0. I match nummer två såg det inledningsvis lite bättre ut för Mineski när Carlo "Kuku" Palad fick en riktigt bra start på sin Queen of Pain. Efter åtta minuter hade han redan plockat åtta kills och med Drow Rangers globala aura på sin sida såg det ut att kunna fortsätta på samma sätt. OG satte dock stopp för den snöbollen när Amer "Miracle-" al-Barqawis Shadow Fiend lyckades lägga fingrarna på en matchförändrande Rune of Invisibility.

Som osynlig kunde han ta sig fram till Roshans håla och inleda en teamfight med sin ultimate. I förlängningen resulterade striden som bröt ut i fem döda Mineski-hjältar utan att OG tappade en enda hjälte själva. Med denna vunna strid i bagaget kunde de istället sätta press på Mineski och återstoden av matchen såg ungefär lika ensidig ut som den första.

Filippinerna Mineski vs. Världen OG

Mineski: Kuku, Bimbo, ryOyr, Julz, JessieVash
OG: Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly


Så hade det blivit dags för den match som kanske var mest intressant för svenska Dota-fantaster, nämligen den mellan Virtus.pro och Alliance. Efter ett gruppspel där den synergi som svensklaget visat prov på den senaste tiden helt plötsligt sken med sin frånvaro var det många som frågade sig om de skulle ha det som krävs för att slå ut ett till synes formstarkt Virtus.pro.

Den första matchen stod länge och vägde då bägge lagen hade svårt att ta säkra teamfights. Virtus.pro var ofta tvungna att bränna det mesta i deras arsenal för att stoppa Gustav "s4" Magnusson från att använda sin Brewmasters ultimate och när de väl gjorde de så hade de lite att följa upp med. Alliance å andra sidan hade svårt att undvika all crowd control som Virtus.pro hade till sitt förfogande med hjältar som Dark Seer, Lina, Dragon Knight och Spirit Breaker. Tack vare dessa kunde deras Razor ofta stjäla mycket av Alliances skadepotential. I slutändan visade Virtus.pro sin styrka och lyckades sätta Alliance core-hjältar i utvisningsbåset tillräckligt länge för att kunna avsluta matchen.

I match två var Alliance tvungna att tänka om och de satte Jonathan "Loda" Berg på en Slardar istället för en carry som gör mycket skada och Johan "Mynuts" Andersson sattes på att spela den Queen of Pain i supportroll som har fungerat bra för dem tidigare. Virtus.pros Broodmother ställde dock till stora problem för svenskarna i matchens inledning och tog över så pass mycket av kartan att Alliance fick svårt att farma ihop till sina nyckelföremål.

När dessa föremål väl började inhandlas hade den storspelande Sergey "God" Bragins Shadow Fiend redan växt sig så stor att han nästan upplevdes vara ostoppbar. Alliance kämpade in i det sista men Virtus.pro var utan tvekan det bättre laget idag.

CIS Virtus.pro vs. Sverige Alliance

VP: Illidan, God, DkPhobos, Lil, fng
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, Mynuts, Akke


OG och Virtus.pro går alltså vidare till nästa lower bracket-omgång men för Mineski och Alliance har Dotas första major nått sitt slut. Tävlingarna fortsätter dock i Frankfurt och härnäst är det dags för två riktiga toppmöten i upper bracket-semifinalerna.

Dagens återstående matcher

Upper bracket

USA Evil Geniuses vs. Kina CDEC Gaming

EG: Arteezy, SumaiL, UNiVeRsE, fear, ppd
CDEC: Agressif, Shiki, Xz, Q, garder

Europa Team Secret vs. Kina Vici Gaming

Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
VG: BurNIng, Super, iceiceice, fy, Fenrir


Lägg märke till att man efter dessa 2-0-segrar ligger långt före i schemat och det ser i skrivande stund inte ut som om man kommer att göra några längre uppehåll mellan matcherna. Spelschemat uppdateras efter bästa förmåga.

För att ta del av matcherna kan man antingen titta i Dota 2-klienten, vilket är gratis under denna major, eller också använder man sig av någon av följande streams:


Bildkälla: ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..