×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

NiP vidare till majorkvalets upper bracket-final efter vinst i svenskderbyt

1
Ninjas in Pyjamas besegrar landsbröderna i Alliance och nu står endast (monkey) Business mellan dem och en plats i Dota 2:s första major.
Så var det dags för den helsvenska semifinalen i det europeiska majorkvalet. Även om Alliance har sett starkare ut de senaste veckorna är det ändå NiP som har statistiken på sin sida när det gäller inbördes möten. I den första matchen kopplade Alliance ett tidigt grepp tack vare en blixtsnabb TP-reaktion från Gustav "s4" Magnussons Queen of Pain men ninjornas samspelthet gjorde sig påmind så snart de samlade ihop sig för att söka ta team fights. Med en Shadow Fiend, som likt en snöboll växte sig större och större, och en Aegis-bärande Leshrac kunde de sätta stor press på ett Alliance som inte kunde försvara sin bas när NiP väl tog striden till deras tröskel.

I den andra matchen valde NiP att matcha Jonathan "Loda" Bergs Anti-mage med en Alchemist på Adrian "Era" Kryeziu. Föga förvånande farmade den sistnämnda snabbare och med en tidig Radiance fortsatte det att gå undan. Loda spelade dock riktigt effektivt och fortsatte utgöra ett hot. För Ninjas in Pyjamas handlade det om att få tag på Lodas Anti-mage, för så länge han var aktiv på kartan kunde de inte gå in i Alliance bas utan att riskera att tappa sin egen. Loda klarade sig väldigt länge utan att dö men efter en olycklig blink nära ninjornas baracker föll han slutligen och NiP svarade omedelbart genom att krossa barackerna i två lanes. Detta blev dödsstöten för Alliance som inte lyckades resa sig och NiP forcerar sig därmed till upper bracket-finalen.

Sverige Ninjas in Pyjamas vs. Sverige Alliance

NiP: Era, Limmp, jonassomfan, Handsken, Sealkid
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, Mynuts, Akke


Vinna eller försvinna


Detta innebär att Alliance nu ställs mot Team Liquid som förlorade sin semifinal mot (monkey) Business. För ett av lagen innebär detta slutet på resan. Vilket lag som går vidare till morgondagens lower bracket-final får vi veta alldeles strax då dagens sista matchserie är på väg att starta. Alliance kämpar för sin överlevnad men Ninjas in Pyjamas får istället chansen att vila upp sig inför morgondagen då finalerna i såväl upper bracket som lower bracket avgör vilka två lag som tar sig vidare till majorn i Frankfurt.

Europa Team Liquid vs. Sverige Alliance

Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, Mynuts, Akke


Bildkälla: gosugamers.net

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..