×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

Alliance och NiP vidare till dagens slutspel i majorkvalet

3
Gruppspelet i det europeiska regionkvalet är nu färdigspelat och fyra lag går vidare till slutspel. Bland dessa finner vi Alliance och Ninjas in Pyjamas som nu ställs mot varandra i dagens andra semifinal.
Jakten på de två europeiska biljetterna till Dota 2-majorn i Frankfurt rasar vidare och det har blivit dags för regionkvalets andra fas - utslagstävlingen. Gruppspelet är efter gårdagens matcher färdigspelat och både Alliance och Ninjas in Pyjamas hör till de som går vidare.

Europeiska regionkvalets grupp A


Europa Team Liquid - 9p
Sverige Alliance -9p


Ryssland Team Empire - 7p
Finland STARK eSports - 3p
Europa 4 Clovers & Lepricon - 1p
Team Liquid, före detta 5Jungz, visade stark form då de vann samtliga tre matchserier de spelade. De valde att lämna walkover i deras sista match som skulle ha stått mellan dem och Team Empire, detta då de redan var garanterade en förstaplats i gruppen och tre gratispoäng till Team Empire skulle inte påverka resultaten i övrigt eftersom Alliance redan var säkra på andraplatsen.

4 Clovers & Lepricon valde också att lämna walkover i deras sista match där de egentligen skulle ha mött STARK eSports. 4C&L tyckte inte att det fanns någon idé att spela matchen eftersom det redan var omöjligt att gå vidare i kvalet.

Alliance lyckades alltså ta sig vidare från "dödens grupp" och de såg tämligen samspelta ut med deras tre 2-0-segrar. De förlorade förvisso mot Team Liquid men det var en jämn historia som mycket väl hade kunnat sluta annorlunda.

Europeiska regionkvalets grupp B


Sverige Ninjas in Pyjamas - 10p
Världen (monkey) Business - 8p


Europa No Logic Gaming - 4p
CIS CIS Rejects - 2p
Ukraina Natus Vincere - 2p
Vårt andra helsvenska lag, Ninjas in Pyjamas, imponerade stort under dessa två första dagar. De stod som segrare i sin grupp efter att ha vunnit tre matcher och spelat oavgjort i en. Tillsammans med nystartade (monkey) Business går de således vidare till den korta elimineringsturnering som sätter igång idag, måndag.

Vinnaren från grupp A möter tvåan från grupp B och vice versa. Detta innebär att vi idag får se Alliance och Ninjas in Pyjamas möta varandra i elimineringstävlingens ena semifinal. Team Liquid, som vann grupp A, möter (monkey) Business i den andra. Lyckligtvis finns det fortfarande chans att båda svensklagen tar sig vidare till Frankfurt då det är dubbel eliminering som tillämpas.



Utslagsturneringens matchträd publicerades på Twitter av @wykrhm


Utslagsturneringen kommer alltså inte att ha en avslutande final då det är två biljetter som står på spel. Vinnarna från både upper bracket-finalen och lower bracket-finalen kvalificerar sig helt enkelt till majorn.

Måndagen den 12 oktober


Europa Team Liquid vs. Världen (monkey) Business

Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy
(monkey): Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Crit-, Fly

Sverige Ninjas in Pyjamas vs. Sverige Alliance

NiP: Era, Limmp, jonassomfan, Handsken, Sealkid
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, Mynuts, Akke


Samtliga matcher i utslagsturneringen spelas i formatet bäst av tre och i skrivande stund är de övriga matchernas starttider fortfarande okända. Det vi dock vet är att hela kvalet ska vara färdigspelat tisdagen den 13 oktober. Vilka två lag tror ni kniper biljetterna?

Bildkällor: @theAllianceGG, @wykrhm

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..