×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Vega Squadron till final i ESL One New York

3
Vega Squadron besegrar Invictus Gaming och står nu öga mot öga med Team Secret i den stora finalen.
I kvällens andra semifinalserie möttes två lag som många nog antog ej skulle klara av att ta sig såhär långt. Invictus Gaming, med deras coach som stand-in istället för lagkaptenen Super, fick hastigt och lustigt ersätta EHOME som egentligen var de som vann det kinesiska kvalet, detta på grund av att de sistnämnda stötte på visumproblem. Vega Squadron å andra sidan vann sitt europeiska kval men fick i första omgången möta storfavoriterna och de regerande The International-mästarna i Evil Geniuses. Det rysk-ukrainska laget stod dock för gårdagens tveklöst största skräll när de eliminerade EG med betryggande 2-0 i matcher.

I semifinalseriens första match valde Vega att satsa på en hjältekombination som kretsade kring Queen of Pain, Gyrocopter och Clockwerk - något som lika gärna hade kunnat spelas i föregående patch. Invictus Gaming å andra sidan framstod som lite mer kreativa med bland annat en Doom i offlane och tävlingens första Sven som carry. Båda dessa lag är kända för att spela aggressivt och den här matchen var inget undantag. Hjältar föll överallt på kartan och Vega Squadrons rotationer tycktes ge något bättre utdelning. Trots det låg Invictus Gamings nyckelhjältar ändå steget före rent ekonomiskt. Detta bör ha varit oroväckande för Vega då kinesernas hjältar såg starkare ut i ett längre perspektiv.

Ungefär 24 minuter in i matchen uppstod en stor team fight där Invictus Gaming lyckades fälla samtliga fem av Vegas hjältar och chansen att avsluta matchen i ett tidigt skede tycktes vara nästintill obefintlig för de europeiska kvalvinnarna. Nio minuter senare kom den matchavgörande striden nära Roshans håla då Invictus Gaming återigen dödade samtliga fem Vega-hjältar utan att tappa en enda av deras egna. Med en Aegis på Luo "Ferrari_430" Feichis Ember Spirit kunde de spela ännu mer aggressivt och Vega lyckades inte ha ihjäl en enda iG-hjälte efter det, mycket tack vare fullständigt lysande Rubick-spel från Wong "ChuaN" Hock Chuan.

Vega slår tillbaka

Vega Squadron var nu en förlust från att elimineras och de valde att försöka sig på en lite annorlunda hjältekombination som kretsade kring Vladimir "No[o]ne" Minenkos Queen of Pain men den här gången med en offlane Beastmaster och en Ursa som carry. Invictus Gaming satsade istället på en hjältekombination som erbjuder en skräckinjagande team fight-potential. Med en Alchemist, en Venomancer och en Gyrocopter som backas upp av en Undying och en Shadow Demon i motståndarlaget vill man helst inte tänka på stora team fights i ett sent skede av matchen. Det var därför upp till Vega Squadron att uträtta så mycket som möjligt, så tidigt som möjligt.

Redan 15 minuter in i matchen lyckades de med detta då de hade ihjäl samtliga iG-hjältar utan att tappa en enda av deras egna. Detta innebar att de i lugn och ro kunde döda Roshan och det var definitivt de som styrde matchen efter detta. Kinesernas team fight-potential var fortfarande stor men de låg för långt efter för att kunna sprida ut sig och farma sig ikapp. De var istället tvungna att farma från sin egen bas vilket ledde till att Vegas försprång bara blev större och större för varje minut som passerade och när de väl bestämde sig för att avsluta matchen fanns det ingenting Invictus Gaming kunde göra för att stoppa dem. Ställningen var härmed utjämnad och Vega Squadron tvingade iG till en tredje och avgörande match.



No[o]nes Queen of Pain blev för mycket för iG att hantera


Askungesagan fortsätter

Trots att No[o]nes Queen of Pain ställde till det så för iG tidigare tilläts han spela henne igen i den tredje och avgörande matchen. Vega valde att sätta Pavel "9pashaebashu" Hvastunov på en Ember Spirit i deras safe lane och rundade av deras hjälteuttagning med en offlane Beastmaster och en supportduo bestående av en Ancient Apparition och en Silencer. Så snart de hade sina ultimates tillgängliga började de jaga iG och när matchklockan nådde 22 minuter hade de redan tagit tre team fights som samtliga slutade med fem döda iG-hjältar och väldigt få fallna Vega-hjältar.

Invictus Gaming klarade inte av att resa sig igen och Vega Squadron fortsatte att krossa dem i varje team fight. Ancient Apparitions Ice Blast och Silencers Global Silence uträttade stordåd då de inledde dessa sammandrabbningar och gjorde det enkelt för deras Queen of Pain och Ember Spirit att avsluta dem.

Kina Invictus Gaming vs. Ukraina Vega Squadron

iG: Rabbit, Ferrari_430, Xi, Chuan, KingJ
Vega: 9pashaebashu, No[o]ne, Mag, Solo, CemaTheSlayeR


Kineserna såg chanslösa ut i denna tredje och avgörande match och i slutändan är det två europeiska lag som möter varandra i den stora finalen som sätter igång alldeles strax. Ska Vega Squadrons askungesaga ta dem hela vägen till en finalvinst eller kommer Team Secret att försvara deras ESL-titel?

Europa Team Secret vs. Ukraina Vega Squadron

Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
Vega: 9pashaebashu, No[o]ne, Mag, Solo, CemaTheSlayeR


De som vill bevittna finalen gör så antingen genom Dota 2-klientens "Dota TV" (kräver biljett) eller också genom den officiella ESL-kanalen på Twitch.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..