×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Evil Geniuses faller tungt mot Vega Squadron

5
Vega Squadron står för den första dagens stora skräll då de slår ut förhandsfavoriterna och The International 5-vinnarna Evil Geniuses med övertygande 2-0 i matcher.
Evil Geniuses var onekligen de stora förhandsfavoriterna i den här tävlingen och de flesta hade nog räknat med att de utan några större bekymmer skulle slå ut Vega Squadron som tog sig till tävlingen genom det europeiska kvalet. Detta skulle bli Evil Geniuses första officiella match sedan finalen i The International 5 och många såg fram emot att för första gången se två av de hetaste namnen inom scenen, Artour "Arteezy" Babaev och Syed Sumail "Suma1L" Hassan, spela sida vid sida.

Den första matchen var en jämn historia där EG såg ut att ha ett litet övertag tack vare Suma1Ls Queen of Pain. Amerikanerna hade dock svårt att hantera Vegas Shadow Fiend och Ember Spirit. Matchen stod länge och vägde och de regerande The International-vinnarna hade lite otur med Roshans spawn timer. Matchen nådde ett hastigt avslut när en stor team fight plötsligt uppstod i mitten där Vega lyckades döda fyra av Evil Geniuses hjältar. Vega Squadron, som såg en möjlighet att avsluta matchen, struntade i barackerna och angrep amerikanernas Ancient direkt. Evil Geniuses nyckelhjältar saknade möjligheten att köpa sig tillbaka in i matchen och de kunde därför inte göra annat än att se på när deras bas föll.

Favoriterna hade nu kniven mot strupen och var tvungna att tänka om inför seriens andra match. Det får man lov att säga att de gjorde då de satte Arteezy på en Naga Siren i mitten och lät Suma1L spela Axe i lane istället. Det blev tidigt tydligt att deras plan inte fungerade då Vega lyckades döda EG-hjältar lite överallt på kartan, mycket tack vare Vladimir "No[o]ne" Minenkos Queen of Pain. Vegas försprång blev bara större och större då varje försök till försvar från amerikanerna slutade i katastrof och när de väl bestämde sig för att avsluta matchen fanns det ingenting Evil Geniuses kunde göra för att stoppa dem.

USA Evil Geniuses vs. Ukraina Vega Squadron

EG: Arteezy, SumaiL, UNiVeRsE, Fear, ppd
Vega: 9pashaebashu, No[o]ne, Mag, Solo, CemaTheSlayeR


Skrällen var därmed ett faktum - de europeiska kvalvinnarna slog ut förhandsfavoriterna redan i tävlingens första omgång. Vega Squadron tar sig vidare till söndagens semifinaler och Evil Geniuses har nog en del att fundera över inför den kommande majorn. Spelschemat för tävlingens sista dag finner ni nedan.

Söndagens matcher

Europa Team Secret vs. Kina CDEC Gaming

Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
CDEC: Agressif, Shiki, Xz, Garder, Q

Kina Invictus Gaming vs. Ukraina Vega Squadron

iG: Rabbit, Ferrari_430, Xi, Chuan, KingJ
Vega: 9pashaebashu, No[o]ne, Mag, Solo, CemaTheSlayeR

Vinnare semifinal 1 vs. Vinnare semifinal 2

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..