×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Tre miljoner dollar till Dota 2:s första major

3
Nu är det klart, Dota 2:s första major går av stapeln i Frankfurt i november och allt kretsar kring sex dagar, 16 lag samt en prispott på tre miljoner dollar.
Valve tog häromdagen bladet från munnen och berättade om deras första Dota 2-major. Det står nu klart att den anordnas i samarbete med ESL och huvudevenemanget äger rum 16-21 november i Frankfurts anrika Festhalle Messe. Den gamla konserthallen byggdes i början av 1900-talet, rymmer drygt 15 000 åskådare och har huserat allt från konserter till inomhussport.



Pågående evenemang i Festhalle Messe. Bildkälla: rapturemagazine.com


Tävlingens prispott är måhända inte tillnärmelsevis lika stor som de två senaste årens "The International" men den är fortfarande större än vad som någonsin skådats i någon annan esport med sina tre miljoner dollar (motsvarande över 25 miljoner kronor). Valve har meddelat att de jobbar på ett kompendium för den här säsongen vilket mest troligen är relaterat till just denna major. Det är dock i skrivande stund oklart huruvida delar av intäkterna som kompendiet genererar kommer att gå till prispotten. Så har det alltid fungerat tidigare och det skulle innebära att prissumman ökar betydligt men i det officiella uttalandet användes uttrycket "total prispott" vilket insinuerar att så kanske ej är fallet.

Totalt 16 lag kommer att närvara på huvudevenemanget. Vissa blir direkt inbjudna medan andra blir tvungna att kvalificera sig. De lag som inte bjuds in direkt till huvudevenemanget kan istället hoppas på att bli inbjudna till de regionala kvalen som går av stapeln 10-13 oktober. Erhåller man inte heller en inbjudan till dessa är man tvungen att ta sig dit genom de öppna kvalen som spelas 6-9 oktober.

Valve meddelar att inträdet kommer att vara gratis under huvudevenemangets fem första dagar men för att få bevittna finalen på plats behöver man köpa en biljett. Priset för en biljett till finaldagen är 50 Euro och dessa kommer att släppas i två omgångar nu på söndag. Den första vågen släpps klockan 11.00 och den andra vågen släpps klockan 19.00. Den som känner för att ta del av finalen på plats gör bäst i att surfa in här vid ovan nämnda klockslag.

Relevanta datum

5 oktober: Valve presenterar inbjudningarna till huvudevenemanget och de regionala kvalen

6-9 oktober: Öppna kval

10-13 oktober: Regionala kval

16-21 november: Huvudevenemang
Fler detaljer kring denna major kommer säkerligen att presenteras inom kort då det bara återstår tio dagar innan inbjudningarna offentliggörs.

Bildkälla: dota2.com

25 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 25 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..