×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

Ny studio med nytt tävlingsupplägg i Dota 2 *

5
Nya studion "Moonduck" avtäcker en egen turnering med ett nytt spelläge och ett annorlunda upplägg.
För en tid sedan grundades en ny studio som går under namnet "Moonduck Studios" vars syfte är att bevaka och kommentera Dota 2-evenemang världen över. Det kan tyckas vara en bransch där det är svårt att slå sig in då där redan finns så pass stora etablerade aktörer. Moonduck har emellertid skapats av, och vidare rekryterat, de mest etablerade profilerna som ej redan hade fast anställning hos någon av de befintliga studiorna.

För att ytterligare befästa sin position som en del av scenen anordnar nu Moonduck i samarbete med Twitch en liten turnering med 10 000 dollar i potten (motsvarande drygt 80 000 kronor). Tävlingen är till för åtta lag, fyra från USA och fyra från Europa. Amerikanska lag möter amerikanska lag och europeiska lag möter europeiska lag hela vägen fram till finalen. På så sätt garanterar man publiken att finalen kommer att stå mellan USA och Europa. Det är dock inte detta som är det revolutionerande med turneringen. Moonduck har valt att satsa på ett nytt spelläge.

Elimination Mode


Alla matcher utom finalen spelas i formatet "bäst av tre" och det är här charmen med spelläget kommer in. I första matchen väljs i vanlig ordning tio hjältar samtidigt som tio hjältar bannas. Dessa tjugo hjältar är sedan "förbrukade" och finns inte med i hjältepoolen inför seriens nästa match. Resultatet kommer bli att de flesta "meta-picks" förbrukas i seriens första match och en betydligt större variation på hjältar uppnås. Finalen spelas som "bäst av fem" vilket innebär att om den går till en femte och avgörande match så är 80 av de totalt 108 hjältarna i spelet otillgängliga när draften inleds. Här nedan kan ni ta del av vad SirActionSlacks på Moonduck har att säga om spelläget.



Tävlingen inleds klockan 18.00 torsdagen den 17 september och finalen går av stapeln klockan 19.00 söndagen den 20 september. I skrivande stund är endast sex av de totalt åtta lagen helt spikade. Spelschemat krockar nämligen med MLG-kvalet där tre av de tilltänkta europeiska lagen deltar. Man har valt att göra som så att de två av de tre aktuella europeiska lagen som först blir eliminerade från MLG-kvalet tar plats i Moonducks tävling. De berörda lagen är markerade med (*) nedan.

Lagen som deltar


USA CompLexity Gaming
USA Digital Chaos
USA FireDota
USA High Council of Wizards & Priests
Europa 4 Clover & Lepricon
Finland 4 Anchors + Sea Captain
Sverige Alliance
Europa Monkey Freedom Fighters
Låter det som ett kul upplägg? Allt kommer att sändas genom Moonducks Twitchkanal med start 18.00 på torsdag så se till att surfa in där då.

Uppdatering


Efter första omgången av MLG-kvalet står det nu klart att det blir Alliance och Monkey Freedom Fighters som ansluter till evenemanget. Deltagarlistan ovan är nu uppdaterad och därmed komplett.

Bild- och videokälla: Moonduck.tv

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..