×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Team Empire avtäcker sin nya startfemma

3
I samma sekund som Team Empire går ut med sin nya laguppställning stöter de på ett problem som sätter käppar i hjulen för dem på deras väg mot höstens major.
Idag är det den 5:e september vilket innebär att alla lag måste ha sina laguppställningar klara för att ha en chans att bli inbjudna till Valves första Dota-major som går av stapeln i november. Team Empire, som var ett av de tio lag som blev direkt inbjudna till The International 2015, hade nog räknat med att antingen bli direkt inbjudna till höstens major eller åtminstone bli ett av de två lagen från deras region som får komma direkt till det regionala kvalet. Valves nya regler kring det officiella "transferfönstret" som stängs idag gör dock att deras nya laguppställning ogillas och det ser därför ut som att Team Empire, förutsatt att de vill spela med deras riktiga startfemma, blir tvungna att kriga sig igenom de öppna kvalen som hålls innan det regionala.

Problemet de har är att deras senaste nyförvärv, The_apathy, har accepterat sitt förra lags inbjudan att spela med dem under den här säsongen och så snart en spelare har accepterat en lagledares inbjudan blir denne låst till det laget för den aktuella säsongen. The_apathy hade redan lämnat Team aSpera så läser man mellan raderna i Team Empires officiella uttalande får man nästan känslan av att nyförvärvet gjorde en liten tabbe.

Team Empire

Ryssland Airat "Silent" Gaziev
Ukraina Roman "Resolut1on" Fominok
Ryssland Ivan "ubah" Kapustin
Ukraina Ilya "ALOHADANCE" Korobkin
Ryssland Andrey "The_apathy" Aleshkov
Ryssland Evgeny "Fervian" Aksenov (reserv)
Team Empire tycks nu stå inför ett val och vad de väljer att göra tar de ställning till när kaptenen Resolut1on kommer tillbaka från sin USA-semester. Deras officiella reservspelare, Fervian, har de registrerat på dota2.com som om han vore med i huvudfemman, detta då The_apathy är låst till sitt gamla lag där. De två alternativen är alltså dessa: antingen spelar de med deras riktiga femma och blir då tvungna att gå genom de öppna kvalen eller också hoppas de bli inbjudna, antingen direkt till majorn eller till det regionala kvalet, med reserven Fervian istället för The_apathy.

De här reglerna kan tyckas vara hårda men det är Valves försök att ge både organisationer och spelare mer säkerhet i deras tillvaro såhär när den professionella scenen går in i en ny era där mycket kommer att kretsa kring Valves nya majors. Team Empire kontaktade Valve och förklarade situationen men Valve stod på sig och sade att reglerna gäller för alla.

Dessa regler har bara med Valves majors att göra och i exempelvis ESL One New York kan de välja att spela med The_apathy. Klockan 20.00 ikväll drabbar de samman med Ninjas in Pyjamas i ESL-kvalets första semifinal.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..