×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Ninjas in Pyjamas går vinnande ur Dotaderby

5
Ninjas in Pyjamas besegrar landsbröderna i Alliance och är nu ett steg närmare ESL One New York och Madison Square Garden.
Som så ofta sker när dessa två lag möts drogs det hela till sin spets då en tredje och avgörande match krävdes för att en vinnare skulle kunna koras. Efter att röken lagt sig stod Ninjas in Pyjamas dock återigen som segrare i detta svenska "Dotaderby". Alliance får se sig besegrade och istället vässa klorna inför nästa sammandrabbning.

Alliances nya laguppställning levererar styrkebesked

Alliance inledde väldigt starkt och dominerade den första matchen totalt. De draftade Gyrocopter åt Loda, Naga Siren åt MyNuts, en något oväntad Dragon Knight åt s4 och en Chen åt Akke. Sedan hände något som är extremt ovanligt i en Alliancematch; Nature's Prophet, som oftast bannas så tidigt att de aldrig ens får chansen att välja honom, klarade sig kvar ända till slutet och han plockades upp som det femte och sista hjältevalet.

Med denna hjältekombination hade Alliance en oerhört stark pushförmåga och möjligheten att sätta hård press i flera lanes samtidigt. Till slut visade sig detta för mycket för att NiP skulle kunna försvara sina byggnader. Tack vare snabba reaktioner och bra teleporterande lyckades Alliance bestraffa NiPs försök till ganks och de "höll nollan" ända till den 23:e matchminuten. Innan ridån föll hann Loda dessutom visa hur man gör för att bjuda publiken på en dubbel Rampage med sin Gyrocopter. Matchen tog slut vid ställningen 20 - 2, innan matchklockan hade nått 30 minuter, och Alliance såg riktigt farliga ut. Det skulle dock visa sig att NiP inte tänkte ge sig i första taget.

NiP kontrar genom Limmps Lina

I match två lyckades NiP säkra Lina åt Limmp och när Alliance bekände färg genom att välja Phantom Lancer åt Loda var NiP mer än beredda på hur de skulle bemöta den vanligtvis så svårfångade carryn. Med Gyrocopter på Era, Lina på Limmp, Legion Commander på jonassomfan, Winter Wyvern på Handsken och Keeper of the Light på Sealkid hade de givit sig själva möjligheten att stänga ner Loda ordentligt.

Det såg till en början väldigt bra ut för Alliance men matchbilden började svänga så snart Limmp hade plockat upp en Eul's Scepter på sin Lina och började jaga Alliancespelare över hela kartan. Limmp sken verkligen i den här matchen och gick hårt på offensiven då han även köpte sig ett Shadow Blade vilket innebar att ingen Alliance-spelare kunde känna sig ens halvsäker ute på kartan, framförallt inte efter det att Limmp uppgraderade sin redan smått fruktansvärda skadepotential med en Aghanim's Scepter. Efter att ninjorna hade vänt och kopplat greppet om matchen så släppte de det aldrig och de fortsatte hela vägen in i kaklet.

Ninjorna överlistar Alliance

I den sista och avgörande matchen valde Alliance att, inte helt otippat, lägga sin första ban på Lina. När NiP plockade upp Io som deras tredje val och Tiny fanns kvar i hjältepoolen satt Alliance lite med skägget i brevlådan då de var tvungna att välja mellan att själva plocka upp Tiny (och i så fall spela honom utan Io) eller också släppa igenom honom och försöka komma på ett sätt att sätta stopp för den ikoniska kombinationen. Den som har spelat mot Eras Tiny vet att det ofta visar sig vara ungefär lika enkelt som att stoppa ett jordskred med sina bara händer. Alliance valde dock att släppa igenom honom och satte s4 på Bristleback i mitten mot just Eras Tiny och Handskens Io. Resten av NiPs draft bestod av Queen of Pain, Keeper of the Light och Tusk.

Tidigt i matchen såg det ut som att det mycket väl kunde fungera men det tog inte lång tid innan NiP började bygga upp ett försprång som konstant växte sig större och större. Limmp, som normalt sett håller sig i mitten, fick ta sin Queen of Pain till deras safe-lane och tack vare NiPs hjältekombination och deras vassa samspel blev det väldigt svårt för Alliance att sätta stopp för honom. NiPs förmåga att bemöta Alliances attacker med snabba motattacker var rent ut sagt enorm. Ponera detta: om Alliance bestämmer sig för att attackera Queen of Pain så räcker det att Keeper of the Light finns där i bakgrunden som understöd för att attacken omedelbart ska förvandlas till ett fruktansvärt underläge. De kan inte attackera utan att riskera att Keeper of the Light använder Recall på Tusk samtidigt som Io och Tiny kommer in med en Relocate och vips har en "ensam" Queen of Pain förvandlats till samtliga fem NiP-hjältar.

Drygt 20 minuter in i matchen uppstod en stor team fight som kretsade kring Roshan och Alliance kände sig troligtvis tvungna att gå all in för att ha en chans att vända matchen. Efter en väldigt lång team fight, med många buy-backs, stod Eras Tiny fortfarande stark och Roshan kunde inte göra annat än att lämna över sin Aegis till NiP som med ett extra liv på sin carry riktade blicken mot Alliances bas och skred till verket. Ninjorna visade upp ett väldigt fint samspel, god synergi samt kreativt användande av Ios Relocate.

Sverige NiP Gaming vs. Sverige Alliance

NiP: Era, Limmp, jonassomfan, Handsken, Sealkid
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, MyNuts, Akke


Ninjas in Pyjamas lyckades alltså vända och vinna "derbyt" med 2 - 1 i matcher. Detta innebär att för Alliance slutade ESL-kvalet här men för NiP går resan vidare. Härnäst väntar semifinal mot vinnaren av kvällens kvartsfinal som står mellan Team Empire och nygrundade 5Jungz.

Uppdatering:

5Jungz, som för övrigt är före detta Team Secret-supporten Kurokys nya lag, var tvungna att hissa vit flagg då de mötte Team Empire i kvällens kvartsfinal. Svenska NiP möter med andra ord ryska Team Empire i lördagens semifinal. Denna ESL-kvalmatch mellan Sverige och Ryssland startar klockan 20.00, samma kväll som Sverige möter Ryssland i fotbollens EM-kval.

19 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 19 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..