×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

LGD och EG toppar grupperna på The International 5

1
Idag börjar den näst sista gruppspelsdagen på The International 5. Såhär ser grupperna ut hittills.
Fastän turneringen endast är inne på sin andra dag har vi redan sett ett antal otroliga matcher på endast två dagar mellan världens absolut bästa lag. Idag bäddar vi inför ytterligare stjärnmöten, men först tar vi en titt på vad som händer under gårdagens matcher.

Grupp A: Secret och LGD slåss om ledningen


Efter Secrets minst sagt oväntade förlust mot Fnatic på öppningsdagen har superlaget inte visat någon nåd mot några av sina motståndare. Med tre raka serievinster över Invictus Gaming, Cloud9 och Na`Vi är de nu kvitterade med LGD om förstaplatsen. Detta gör då en av dagens inledande matcher extremt spännande, då de båda topplagen möter varandra vid 18:00 om förstaplatsen i Grupp A.

Medan LGD njuter av sina framgångar ser vi hur gruppens andra kinesiska lag, Invictus Gaming, behöver kämpa för att inte hamna utanför en topp 4-placering i sin grupp. Gårdagen började förvisso lovande för det stjärnspäckade laget med en 1-1 serie mot LGD, och såg ut att ta ned sin nästa motståndare compLexity enkelt efter en väldigt övertygande första karta. Mot alla odds däremot lyckades coL ta hem den andra konfrontationen efter att Zachary "zFreek" Friedman dominerade på Techies mot kineserna.

Cloud9 såg även ut att ha återhämtat sig någorlunda efter gårdagens eskapader. Dock kom deras enda vinst i form av en 2-0 seger över Fnatic, vilket tätt efterföljdes av en brutal förlust mot Secret, vilket placerar dem på fjärde plats i gruppen.

Tuffast hittills har vinnarna av det europeiska TI-kvalet, såväl som superstjärnorna Na`Vi haft det. Med två raka 0-2 förluster mot compLexity och Secret befinner de sig nu på delad sistaplats med koreanerna i MVP.Phoenix.

Grupp A

1. Kina LGD 7-1
1. Europa Secret7-1
3. USA coL5-3
4. Europa Cloud93-5
5. Malaysia Fnatic3-5
5. Kina Invictus Gaming3-5
7. Korea MVP.Phoenix2-6
7. Ukraina Na`Vi2-6

Resultat: Grupp A, Dag 2 (Klicka här)


Resultat: Serie 1

Malaysia Fnatic vs. Europa Cloud90-2
Kina iG vs. Kina LGD1-1
USA coL vs. Ukraina Na`Vi2-0

Resultat: Serie 2

Europa Secret vs. Europa Cloud92-0
Korea MVP.P vs. Kina LGD0-2
USA coL vs. Kina iG1-1

Resultat: Serie 3

Europa Secret vs. Ukraina Na`Vi2-0
Malaysia Fnatic vs. Korea MVP.P1-1
Resultat: Grupp A, Dag 1 (Klicka här)


Resultat: Serie 1

Kina LGD vs. Europa Cloud 92-0
Europa Secret vs. Malaysia Fnatic1-1
USA coL vs. Korea MVP.P2-0

Resultat: Serie 2

Europa Secret vs. Kina iG2-0
Europa Cloud9 vs. Ukraina Na`Vi1-1
USA coL vs. Kina LGD0-2

Resultat: Serie 3

Kina iG vs. Malaysia Fnatic1-1
Ukraina Na`Vi vs. Korea MVP.P1-1



EG tar täten i Grupp B


Nordamerikanerna i EG började sin resa på TI5 med två 1-1-serier mot Newbee och Virtus.pro, ett förvånande resultat då EG är betraktade som ett av favoritlagen i hela turneringen. Med det sagt visade jänkarna en helt ny form under gruppspelets andra dag då de besegrade både Vici Gaming och MVP.Ho6ix med 2-0, vilket innebär att de nu toppar Grupp B.

I samband med detta tog Vici Gaming ett stort fall hela vägen ned till en delad tredjeplats med Virtus.pro, då de endast lyckades ta en karta över EHOME i sin avslutande match för dagen. Återigen ett rätt oanat scenario, då Vici har betraktats som det starkaste kinesiska laget under en rätt lång tid även fastän de har kämpat med sin form den senaste månaden.

Det mest överraskande i Grupp B är utan tvekan att se Wildcard-vinnarna CDEC hålla sig precis bakom EG på andraplats. Med två stycken 2-0-vinster över MVP.Hot6ix och Empire har kineserna lyckats nästla fast sig i gruppens toppskikte, och behöver nu inte mycket för att hålla sig kvar för att avancera som ett av topplagen.

Grupp B

1. USA Evil Geniuses6-2
2. Kina CDEC4-2
3. CIS Virtus.pro4-4
3. Kina Vici4-4
5. Ukraina Empire3-5
6. Kina Newbee3-3
6. Kina EHOME3-3
6. Korea MVP.Hot6ix1-5

Resultat: Grupp B, Dag 2 (Klicka här)

Resultat: Serie 1

Kina CDEC vs. CIS VP0-2
USA EG vs. Kina Vici2-0
Kina Newbee vs. Kina EHOME1-1

Resultat: Serie 2

Ukraina Empire vs. CIS VP2-0
USA EG vs. Korea MVP.H6ix2-0
Kina Vici vs. Kina EHOME1-1

Resultat: Serie 3

Ukraina Empire vs. Kina CDEC0-2
Resultat: Grupp B, Dag 1 (Klicka här)

Resultat: Serie 1

Kina Newbee vs. CIS VP1-1
Kina Vici vs. Ukraina Empire2-0
Korea MVP.H6ix vs. Kina CDEC0-2

Resultat: Serie 2

USA EG vs. Kina Newbee1-1
Ukraina Empire vs. Kina EHOME1-1
Kina Vici vs. Korea MVP.H6ix1-1

Resultat: Serie 3

CIS VP vs. USA EG1-1



Höjdpunkter på dagen


zFreeks Techies

Den otvivelaktigt mest avskydda hjälten i spelet, Techies, gick obesegrad under gårdagen, och vinstkedjan började i den andra kartan mellan Invictus Gaming och compLexity Gaming där coL:s zFreek spelade den irriterande minläggaren till perfektion.



Silents sinnessjuka Rampage

Fastän Empire i slutändan förlorade sin match mot kinesiska CDEC hör denna otroliga Rampage från Airat "Silent" Gaziev definitivt till några av dagens mest otroliga händelser.



KuroKys Rubick

I Secrets andra karta mot Cloud9 visade Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi exakt varför han bevisligen är världens bästa Rubick-spelare.



Bildkälla: Dota 2

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..