×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

eskillz: "Vi siktar på att bli ett respekterat lag inom Dota 2"

1
Efter nyheten om Lemondogs nya Dota 2-lag, har Fragbite ställt ett gäng frågor till Eskil "eskillz" Sundblad om hans nya lag, deras mål och personliga åsikter om dagens meta-game.
Tidigare i veckan gick Lemondogs ut med sitt nya Dota 2-lag, som innehåller tre spelare från 4 Friends + Chrillee, Mathis ”Jabbz” Friesel och Eskil "eskillz" Sundblad som tidigare spelat i Team Coast och Game Online.

Nu har Fragbite fått nöjet att ta en pratstund med lagets kapten, Eskil "eskillz" Sundblad, som i intervjun nedan berättar om sitt nya lag, vad deras kortsiktiga mål är, hans personliga åsikter om dagens metagame och lite annat smått och gott.



Eskil "eskillz" Sundblad, Lemondogs

Tjena Eskillz! Tidigare i veckan gick ni ut med ert nya lag, Lemondogs, med tre spelare från fd. 4 Friends + Chrillee bland annat. Hur kommer det sig att ni fem började spela ihop?

Tjena! Jag har personligen haft god kontakt med nästan hela 4FC-laget en lång stund. I och med att Lemondogs skulle göra en satsning behövde de byta ut spelare då dessa inte hade tiden att spela. Jag rekommenderade sedan Jabbz personligen.

För oss som inte vet, skulle du kunna berätta lite kortfattat vem du är?

Jag heter Eskil, är 22 år och nickar eskillz. På fritiden spelar jag mest Dota, om man vill bli den bästa så måste man våga satsa och det är det jag vill. Så jag försöker lägga ner så mycket tid jag kan åt min passion, vilket är Dota 2. Min största framgång inom Dota 2 är min tid med Team Coast, framförallt vår 4e plats i TI4-EU kvalet. Vi kom också på en andraplats i Fragbite Masters där vi besegrade lag som Power Rangers och Fnatic.

Du kommer tidigare från spel med bland annat Team Coast, hur kom det sig att ni splittrade laget och vad har du gjort sedan dess?

Resultaten i laget blev sämre och sämre och som i andra många lag skapade detta lite osämja i laget och det ena ledde till det andra och vi valde tillsist att disbanda.
Efter Coast fokuserade jag mycket på att streama, då jag inte hade något lag att spela i. Min vilja fanns fortfarande där men jag ville vänta på rätt tillfälle att kliva tillbaks in i competative gaming igen.

Hur ser den närmsta framtiden ut för Lemondogs, några turneringar ni kommer spela och satsa på?

Våran framtid kan beskrivas med ett simpelt ord; träning. Jag tror vi har chansen att bli ett bra lag men för att vi ska kunna bli det måste vi lägga ner många timmar och jobba ihop oss som ett riktigt lag. Vi ska försöka kvala till det mesta vi kan!

Har ni några mål att uppfylla med laget? Vart siktar ni?

Vi siktar på att bli ett respekterat lag inom Dota 2. Några kortsiktiga mål är att kvala till Dreamleague, Razor ThinkFast men framförallt Esports-SM!

Vad kommer din roll bli inom laget?

Min roll kommer för den största delen vara mid (2), men det kan komma att variera beroende på de heroes vi spelar. Jag kanske även kommer att vara drafter men det återstår att se.

Laget består av fyra svenskar och tysken Mathis ”Jabbz” Friesel. Hur kommer det sig att ni valde just honom?

4FC behövde en 5e spelare och jag gick i godo för att Jabbz skulle vara vår sista spelare. Han är tysk, men han bor i Sverige och har gjort det länge så vi kan prata svenska och han förstår det utan problem.

Vad tycker du om meta-gamet i dagens Dota 2-patch? Passar det lagets spelstil?

Jag tycker det nuvarande metagamet är det tråkigaste hittills. Sniper och Troll är de två heroes som står ut mest. På egen hand gör dom så att ingen match är förlorad, och tar man en dålig fight eller en dålig initiate så kan man ha kastat hela matchen på ett sätt som inte har varit möjligt i tidigare patcher. Har aldrig velat ha en ny patch mer än jag vill just nu. Om patchen är bra för vårat lag är ännu oklart, som jag sagt tidigare måste vi hitta våran stil och för det behöver vi tid. Innan vi har gjort det är det svårt att säga om patchen ger oss för- eller nackdelar

Vad hoppas du att Valve ändrar till kommande patcher?

Troll och Sniper nerfs framförallt, tycker också att movementspeed ska nerfas overall. S&Y, MoM och Eul’s är de tre items som står ut. I denna patch känns det nästan som att man är slö när man har 450 ms. Tycker också något borde göras åt att Rosh kan bli soload/2mannad av hur många olika kombinatoner av heroes som helst. Kanske ge honom lite mer basearmor eller att lifestealeffekter ger 50% mindre när man slår på rosh.
Annars är jag nöjd sålänge Earth Spirit inte kommer in i Captains Mode. Den heroen är fortfarande alldeles för stark om en spelare kan spela den.

Tack så mycket för intervjun och lycka till i framtiden! Några sista ord du vill tillägga?

Tack själv! Vill tacka Lemondogs och Esportal för den här möjligheten och hoppas att vi kan göra dem stolta!
Foto: : Tobias Lundgren / Aftonbladet Esport

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..