×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Evil Geniuses krossar Vici Gaming i Dota 2 Asia Championship-finalen

1
Det var inte resultatet de flesta förväntade sig men Evil Geniuses lyckades med sin sprillans nya laguppställning ta sig hela vägen och dominerade Vici Gaming i tre raka kartor under DAC-finalen.

Wombo-kombo sätter EG i förarsätet

Tonen sattes för den första kartan redan i draften, då Evil Geniuses spelade en variation av deras Treant Protector, Troll Warlord och Phoenix-strategi där de valde att inkludera Enigma för en otrolig aoe-kombination. Kombon visades inte effektivt däremot till att börja med, då Domink "Black^" Reitmeiers Shadow Fiend växte sig löjligt stor i början av matchen och utgjorde ett stort hot. Till slut lyckades EG demonstrera kraften i sin kombo, och vann ett flertal stora teamfights och fördröjde Xie "Super" Junhaos Ember Spirits framfart. Det större problemet för EG kom däremot i form av Xu "fy" Linsens Rubick, som lyckades dra ut på ett flertal konfrontationer, vilket kombinerat med Daryl "iceiceice" Kohs Tidehunter gav VIci en glimt av hopp innan EG tog en serie välplanerade fighter som till slut säkrade dem den första kartan i finalen.

EG visade ingen nåd

I den andra matchen i finalen gav Vici gensvar genom att picka Phoenix för sig själva, och går även för defensiva hjältar i Medusa och Viper i hopp om att ta matchen sent. Men med hjälp av Peter "PPD" Dager och Kurtis "Aui_2000" Lings skapra support-spelande på Earthshaker och Skywrath Mage bidrar mycket och ofta till att hålla Phoenix i schack. Hjälten i matchen kommer däremot i form av Saahil "UNiVeRsE" Aroras Batrider, som konstant fångar ut alla Vicis viktiga hjältar, medan Clinton "Fear" Loomis free-farmar på Anti-Mage och har konstant mer än 3 000 guld än den som ligger närmast på networth-grafen. Slutligen kan Vici helt enkelt inte hålla fast efter de blir avplockade gång på gång, och Fears AM blir för stark.

Comeback på comeback

Vici hade en väldigt distinkt och säker plan i början av den potentiellt avgörande kartan: Stoppa EG-midlanern Sumail "SumaiL" Hassan från att ta fart, vilket gör att de gankar 15-åringen 4 gånger i rad framgångsrikt, medan Daryl "iceiceice" Koh får fritt med experience i offlane och Black^ freefarmar med Terrorblade. Det såg katastrofalt ut för EG, men efter att fyra Vici-hjältar springer mid för att ta ned Dires T1-torn plockar SumaiL upp sin första kill och PPD lyckas få av en otrolig Echo Slam ledde till att alla fyra av Vicis hjältar faller.

Därifrån är det som sker helt otroligt, och SumaiL går ifrån att ha flest deaths under sex minuter i turneringen till att få flest kills under 10 minuter i turneringen. Fyra kills på rad närmast trillar in i hans famn och hans fortsatta dominans på Storm Spirit gör alla fortsatta försök från Vici extremt riskabla. Matchen var inte över, då kineserna försökte ta en andra Roshan i hopp om att svänga matchen tillbaka i sin favör. Men efter en otrolig blink Echo Slam från PPD som just plockat upp sin Blink Dagger fick Aui_2000 chansen att placera en tre-manna Black Hole.

Fastän läget aldrig såg ut att bli bättre för Vici insåg de att de var tvungna att göra någonting för att ta tillbaka matchen. Hjälten där blev iceiceice som lyckades hålla två EG-medlemmar fast i Radiant-djungeln medan resten av Vici stormade ned mid och tog en av EG:s barracker. Men därefter föll de hårdare än någonsin och alla medlemmar från det kinesiska laget föll. Nu var ledningen för stor för dem, och EG lyckades säkert och taktfullt avsluta matchen och plockade hem 1,2 miljoner USD (motsvarande 10 miljoner kronor).

Evil Geniuses vinner 3-0!


Prisfördelning

1.USA Evil Geniuses1 284 158 USD (cirka 10 759 717 kronor)
2.Kina Vici Gaming 366 902 USD (cirka 3 074 831 kronor)
3.Europa Team Secret275 177 USD (cirka 2 305 922 kronor)
4.Kina Big God214 026 USD (cirka 1 793 125 kronor)

9:e februari

08:00USA Evil Geniusesvs. KinaVici Gaming3-0Final

18 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 18 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..