×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Dota 2:s transferfönster stängt — här är de nya laguppställningarna

4
Det transferfönster som öppnades efter att majorturneringen i Shanghai hade spelats färdigt stängdes häromdagen. Här är de nya laguppställningarna som nu förbereder sig inför vårsäsongen.
Shanghai-majorns avslutning signalerade startskottet för det kanske viktigaste transferfönstret hittills i Dota 2. Nu hade det blivit dags för lagen att bestämma sig för vilken femma de ska ställa upp med under de två kommande säsongerna.

Majorturneringen i Manila kommer att avsluta vårsäsongen men till skillnad från andra majors kommer den inte att följas av en ny transferperiod. De laguppställningar som nu är låsta kommer så att förbli till dess att årets upplaga av The International har spelats färdigt. Till skillnad från tidigare låsningar kommer denna alltså att sträcka sig över två hela säsonger och kommer därför att styra vilka spelare som tävlar för vilka lag både under majorturneringen i Manila och under TI6.

Här är en lista över förändringarna i de flesta av de större lagens laguppställningar, region för region.

Europa

Alliance

Sverige Jonathan "Loda" Berg
Sverige Gustav "s4" Magnusson
Sverige Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg
Sverige Jerry "EGM" Lundkvist
Sverige Joakim "Akke" Akterhall

• Ingen förändring i startfemman

Helsvenska Alliance gör inga förändringar i laguppställningen och väljer att fortsätta med samma femma under de kommande säsongerna. Efter att ha återförenat den gamla succéfemman har de skördat åtskilliga framgångar och de tillhör nu än en gång scenens toppskikt. De dominerade sitt motstånd i både WCA 2015 och StarSeries-finalerna men i Shanghai föll de mot ett väldigt formstarkt Team Liquid, som i förlängningen tog sig hela vägen till final.


Alliance är nöjda med lagkemin och fortsätter med deras nygamla laguppställning.

Team Secret

Kanada Jacky "EternaLEnVy" Mao
Kanada Artour "Arteezy" Babaev
USA Saahil "UNiVeRsE" Arora
Estland Clement "Puppey" Ivanov
Sverige Johan "pieliedie" Åström

USA Theeban "1437" Siva (coach och reserv)
Ryssland Nikolay "distilled" Prokhorenko (reserv)

w33 och MiSeRy lämnar laget
Arteezy och UNiVeRsE ansluter
• 1437 ansluter från Digital Chaos och blir coach på heltid

Team Secret hade en tung period som egentligen inleddes redan i och med deras finalförlust mot OG i majorturneringen i Frankfurt. Därefter har de haft svårt att prestera på den höga nivå som många hade kommit att förknippa dem med men under den nyligen avslutade majorturneringen i Shanghai blixtrade de till igen.

Secret spelade otroligt bra, framförallt under slutspelet, och stod till slut som vinnare av vinterns major. I en av transferperiodens mest uppseendeväckande lagförändringar valde Secret att göra sig av med både MiSeRy och w33, detta för att bereda plats för två av Evil Geniuses stjärnspelare, nämligen Arteezy och den högt ansedda offlanern UNiVeRsE.


Arteezy har för andra gången i sin karriär lämnat Evil Geniuses för Team Secret.

Team Liquid

Finland Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen
Tyskland Adrian "FATA-" Trinks
Bulgarien Ivan "MinD_ContRoL" Borislavov
Finland Jesse "JerAx" Vainikka
Tyskland Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi

• Ingen förändring i startfemman

Team Liquid har under hela föregående säsong visat att de är ett lag att räkna med i större sammanhang, men de stora vinsterna tycktes utebli. Många trodde att det som främst höll dem tillbaka var MinD_ContRoL och hans oförmåga att spela stabilt i viktiga LAN-matcher. I Shanghai visade de dock att de kan vara ett av världens bästa lag, även på LAN inför stor publik.

Liquid tog sig hela vägen till majorns final där de slutligen var tvungna att se sig besegrade av de nu regerande mästarna i Team Secret. Efter deras lysande prestationer i Kina kommer det inte direkt som en chock att européerna fortsätter med samma femma även under de kommande säsongerna.

OG

Danmark Johan "N0tail" Sundstein
Jordanien Amer "Miracle-" Barqawi
Kanada David "MoonMeander" Tan
Danmark Andreas "Cr1t-" Franck Nielsen
Israel Tal "Fly" Aizik

Sverige Steve "Xcalibur" Ye (reserv)

• Ingen förändring i startfemman
• Xcalibur ansluter som officiell reserv

OG tog världen med storm då de slog samtliga förhandsfavoriter på sin väg mot förstaplatsen i majorturneringen i Frankfurt. Källor nära laget berättade att spelarna vid det laget nästan var utbrända av allt spelande och att de behövde ta en lång paus innan de började fokusera på nya tävlingar under vintersäsongen.

OG var ett av de lag som spelade minst officiella matcher under vinterns inledning. När de väl kom tillbaka var de förvisso fortfarande vassa, men de tycktes inte riktigt klara av att prestera på samma nivå som i Frankfurt. I Shanghai slutade de på en delad sjundeplats, jämte Alliance, och precis som svenskarna väljer de att fortsätta med samma laguppställning.


OG sitter lugnt i båten och verkar ej vara oroade över att inte ha hittat tillbaka till Frankfurt-formen än.

Kaipi

Rumanien Armand "bOne7" Pittner
Rumanien Mihai "canceL^^" Vasile
Nederländerna Wehsing "SingSing" Yuen
Rumanien Alexandru "ComeWithMe" Craciunescu
Frankrike Sébastien "7ckngMad" Debs

SingSing ansluter

bOne7:s Kaipi är återigen fulltaliga, detta efter att populära streamern SingSing valt att ansluta till laget. Kaipi, som ej har varit major-aktuella, har bytt spelare fram och tillbaka en tid men har bestämt sig för att satsa på denna laguppställning under våren och sommaren. Många av spelarna har även varit aktiva till och från i lag som Burden United och Monkey Freedom Fighters.

No Diggity!

Sverige Adrian "Era" Kryeziu
Tyskland Maximilian "qojqva^^" Bröcker
Tyskland Maurice "KheZu" Gutmann
Jordanien Yazied "YapzOr" Jaradat
Danmark Troels "syndereN" Nielsen

Efter att ha spelat tillsammans i Steak Gaming väljer den före detta NiP-carryn Era och före detta proffsspelaren tillika expertkommentatorn syndereN att hålla ihop. Den nya satsningen heter No Diggity! och här slår de sig ihop med den duktiga midlanern qojqva, som tog en paus från den professionella scenen under 2015.

Den jordanske supportspelaren YapzOr bildar supportduo med syndereN och i deras offlane krigar det före detta HoN-proffset KheZu, som spelade med bland andra Chessie, swindlemelonzz och Zfreek i det extremt dominanta laget Stay Green.


Blir detta början på en ny era för den före detta ninjan?

London Conspiracy

Danmark Jon "13abyKnight" Andersen
Sverige Richard "Jellopy" Hill
Sverige Linus "Kefka" Bleckert
Danmark Sebastian "solen" Kjær
Danmark Malthe "Biver" Winther

• Ingen förändring i startfemman

Dansk-svenska London Conspiracy tycks bli starkare och starkare. Nu är de aktuella i DreamLeagues femte säsong där de krigar mot flera betydligt mer namnstarka lag. Motståndet består främst av lag från Cis-regionen då de europeiska topplagen tackade nej till att medverka den här gången. Laget har hållit ihop sedan de hette Princess Jellopy och fortsätter nu med samma laguppställning inför kommande säsonger.

Ad Finem

Grekland Omar "Madara" Dabasas
Grekland Dimitris "ThuG" Plivouris
Grekland Kharis "SkyLark" Zafeiriou
Grekland Verros "Maybe Next Time" Apostolos
Grekland Giorgos "SsaSpartan" Giannakopoulos

• Ingen förändring i startfemman

Grekiska Ad Finem är även de aktuella i DreamLeagues femte säsong och tre av spelarna, Madara, SkyLark och SsaSpartan, spelade tidigare tillsammans i just London Conspiracy. Spelarna har hållit ihop sedan slutet av 2015 och likt den nya London Conspiracy-femman väljer de att fortsätta med samma laguppställning inför våren och sommaren.

Virtus.pro

Ukraina Ilya "ALOHADANCE" Korobkin
Ryssland Sergey "God" Bragin
Ryssland Maxim "yoky-" Kim
Ryssland Alexander "NoFear" Churochkin
Vitryssland Artem "fng" Barshak

Ryssland Airat "Silent" Gaziev (reserv)

DkPhobos och Lil lämnar laget
ALOHADANCE, yoky- och NoFear ansluter
• Silent går från att vara ordinarie spelare till att vara reserv

Virtus.pro har under en längre tid varit det enda europeiska laget från Cis-regionen som har lyckats leverera resultat utan att hamna i några alltför stora svackor och de har därför upplevts som stabila. Efter en lång tid med få förändringar i startfemman väljer de nu att rumstera om desto mer.

Silent har drabbats av hälsoproblem och blir därför tvungen att upplåta sin plats som ordinarie spelare till någon annan. Han kommer att vara lagets officiella reserv framöver vilket innebär att han när som helst kan byta plats med någon av de ordinarie spelarna. I samband med detta skifte byts även DkPhobos samt Lil ut mot nytt blod och mycket av detta kommer från det forna Team Empire.


God är en av bara två spelare som återstår av den föregående Virtus.pro-femman.

Polarity

Ryssland Pavel "9pashaebashu" Khvastunov
Ryssland Andrey "Afoninje" Afonin
Ukraina Alexander "DkPhobos" Kucheria
Ukraina Ilya "Lil" Ilyuk
Ryssland Evgeniy "Jenya" Kuznetsov

Detta nystartade lag består av spelare från flera av de andra Cis-lagen. 9pashaebashu kommer direkt från Vega Squadron och både DkPhobos och Lil ansluter från Virtus.pro. De övriga två positionerna fylls av Afoninje, som tidigare spelade för HellRaisers, och Jenya.

Natus Vincere

Ryssland Dmitry "Ditya Ra" Minenkov
Ukraina Danil "Dendi" Ishutin
Ukraina Victor "GeneRaL" Nigrini
Ryssland Akbar "SoNNeikO" Butaev
Ukraina Ivan "Artstyle" Antonov

Ukraina Evgeniy "Sh4doweh" Alekseev
Serbien Nikola "LeBronDota" Popovic

• Ingen förändring i startfemman

Legendariska Na'Vi har haft det väldigt tufft under en lång period. De har bytt spelare väldigt många gånger och har haft svårt att bygga någon nämnvärd stabilitet inom laget. Då de ej har varit major-aktuella har de kunnat rumstera om fritt i deras laguppställning, utan att riskera några repressalier från Valve, och den femma de nu har låst var den de bekräftade som deras officiella i ett offentligt uttalande i vintras.

Kan Na'Vi vara på väg tillbaka? När deras nuvarande femma deltog i Dota Pit League Season 4-finalerna spelade de på ett sätt som fick många att höja på ögonbrynen. I den första omgången slog de nämligen ut de regerande majormästarna i Team Secret men föll sedan i semifinalen mot Evil Geniuses. De lyckades dock tvinga amerikanerna till en tredje och avgörande match och på det stora hela visade de onekligen framfötterna.


Har Dendis Na'Vi äntligen hittat rätt spelare för att ta sig tillbaka till toppskiktet?

Vega Squadron

Ukraina Rostislav "fn" Lozovoi
Ukraina Vladimir "No[o]ne" Minenko
Ukraina Andrey "Mag~" Chipenko
Ryssland Alexei "Solo" Berezin
Ukraina Semion "CemaTheSlayer" Krivulya

Vitryssland Kirill "Sunlight" Kachinsky (reserv)
Ryssland Igor "Nexus" Lisakovsky (reserv)

9pashaebashu lämnar laget
fn ansluter

Vega Squadron överraskade många tidigt i höstas när de som stora underdogs tog sig hela vägen till final i ESL One New York. Väl där besegrade de Team Secret med 2-1 och tog således deras första stora turneringsvinst någonsin. Efter ESL One New York har laget inte lyckats prestera på riktigt samma nivå. Med jämna mellanrum har de dock visat att de fortfarande vet hur man tvålar till något av scenens topplag.

Efter att ha spelat med samma laguppställning i ett år gör de nu en förändring, detta genom att byta carryspelare. 9pashaebashu har simmat färdigt med de övriga hajarna i Vega Squadron och han ersätts av ukrainske fn. Den sistnämnda spelade nyligen för Power Rangers och gjorde även en kortare visit i Team Empire.

Team Spirit

Ryssland Ilya "Illidan" Pivcaev
Ukraina Bogdan "Iceberg" Vasilenko
Ukraina Gleb "Funn1k" Lipatnikov
Ukraina Artur "Goblak" Kostenko
Ukraina Andrey "ALWAYSWANNAFLY" Bondarenko

Ramzes och AfterLife lämnar laget
Illidan och Funn1k ansluter

Team Spirit hann aldrig riktigt skörda några större framgångar med deras gamla laguppställning. Under en kort period såg de riktigt starka ut och genom segrar mot både Vega Squadron och Team Empire lyckades de säkra en plats i majorturneringen i Shanghai.

I de efterföljande turneringarna, inklusive den i Shanghai, lyckades de dock inte leva upp till förväntningarna och nu väljer de alltså att göra förändringar i startfemman. De två nykomlingarna besitter båda stor erfarenhet från större tävlingssammanhang och kanske är detta precis vad laget behöver?


Funn1k har hittat ett nytt hem i Team Spirit, vars nya femma ser ut att ha god potential.

Team Empire

Ryssland Roman "RAMZES666" Kushnarev
Ryssland Roman "Scandal" Sadotenkov
Ryssland Vasily "AfterLife" Shishkin
Ryssland Yaroslav "Miposhka" Naidenov
Ryssland Rinat "KingR" Abdullin

Team Empire har haft en tuff period. Resolut1on lämnade laget för att pröva lyckan i Digital Chaos, XBOCT testspelade med dem men blev aldrig en del av laget och Funn1k lämnade dem för Team Spirit. Till slut valde organisationen att släppa samtliga återstående spelare och istället bygga ett helt nytt lag från grunden.

I denna nya version av Team Empire återvänder Scandal, en högt ansedd Shadow Fiend-spelare från HoN-eran, som var en del av just Empire under deras två första år som Dota 2-lag. Scandal fick emellertid sparken, på grund av bristande lagkemi, och har sedan dess hoppat in och ut ur olika lag, detta utan att skörda några större framgångar.

Nu är han dock tillbaka i Empire-tröjan och bland hans nya lagkamrater finner vi bland andra de före detta Team Spirit-spelarna Ramzes och AfterLife.

Fantastic Five

Ukraina Alexander "XBOCT" Dashkevich
Ryssland Stanislav "BzzIsPerfect" Glushan
Ukraina Andrey "Ghostik" Kadyk
Tyskland Roman "rmN-" Paley
Ryssland Vladimir "yol" Basov

Fantastic Five grundades i fjol men plockades vid årsskiftet upp av RoX. Laget skördade inga direkta framgångar och när medlemmar sakta men säkert började hoppa av dröjde det inte länge förrän RoX valde att släppa hela femman. Nu återskapas dock Fantastic Five och de tre medlemmar som återstår av föregående iteration får nu sällskap av tyske rmN- och den betydligt mer välkände ukrainaren XBOCT, främst känd från sin långa och trogna tjänst som carry i Na'Vi under deras storhetstid.


XBOCT må vara en välrenommerad carry men frågan är om han kan bära sitt nya lag till framgång.

Amerika

Evil Geniuses

Kanada Kurtis "Aui_2000" Ling
Pakistan Sumail "SumaiL" Hassan
USA Sam "BuLba" Sosale
USA Clinton "Fear" Loomis
USA Peter "ppd" Dager

Sverige Ludwig "zai" Wåhlberg (reserv)

Arteezy och UNiVeRsE lämnar laget
Aui_2000 och BuLba ansluter
• zai låser sig än en gång till Evil Geniuses som officiell reserv

Evil Geniuses spelade en central roll i den serie spelarbyten som som får anses vara de mest dramatiska under denna transferperiod. Arteezy lämnar sina bröder i blått ännu en gång och precis som sist styr han kosan mot europeiska Team Secret. Förra gången hade han med sig zai men den här gången fick han med sig UNiVeRsE. Källor nära laget rapporterade även om att både Fear och SumaiL var på väg att lämna laget men i någon form av uppgörelse, som lämnade Digital Chaos i princip spelarlösa, lyckades EG rädda situationen genom att ta in Aui_2000 och BuLba.

Aui_2000 spelade för Evil Geniuses då de vann The International 2015 men han sparkades bara dagar efter att ha höjt pokalen över sitt huvud, detta för att bereda plats för just Arteezy. Något som är värt att poängtera är faktumet att svenske underbarnet zai, som har tagit en paus från professionell Dota för att gå klart sitt sista år i gymnasiet, återigen har låst sig till EG som officiell reserv. Det kan mycket väl tänkas bli som så att denne, när han är redo att åter fokusera på sin professionella karriär, byter plats med BuLba och att den sistnämnde då antar en roll som kombinerad coach och reservspelare. Detta får dock framtiden utvisa.


Efter den mest dramatiska serien spelarbyten är Aui_2000 "back in blue".

Digital Chaos

Rumanien Aliwi "w33" Omar
Ukraina Roman "Resolut1on" Fominok
USA David "Moo" Hull
Makedonien Martin "Saksa" Sazdov
Danmark Rasmus "MiSeRy" Filipsen

USA Chris "USH" Usher (reserv)
USA Jake "SirActionSlacks" Kenner (reserv)

BuLba, Aui_2000, YawaR och 1437 lämnar laget
w33, MiSeRy, Saksa och Moo ansluter
• USH och SirActionSlacks ansluter som reserver.
• Biryu går från att vara reserv till att vara coach.

Digital Chaos var nära att helt gå under i maktspelet mellan giganterna Team Secret och Evil Geniuses. Spelarna som nu kommer att representera organisationen kommer från många olika delar av världen. Laget kommer dock att träna i samt representera USA i såväl tävlingar som kval.

Bland de nya spelarna finner vi bland andra MiSeRy och w33. För mindre än en månad sedan vann de majorturneringen i Shanghai tillsammans med Team Secret, men som om de vore spelpjäser i det ovan nämnda maktspelet förkastades de i syftet att bereda plats för Secrets båda nyförvärv. Resolut1ons flytt till Digital Chaos offentliggjordes redan i februari men han är nu den enda spelaren som återstår av vad som tycks ha varit den då tilltänkta laguppställningen.


MiSeRy blev, tillsammans med w33, tvungen att hitta ett nytt hem efter majorturneringen i Shanghai.

compLexity Gaming

Sverige Rasmus "Chessie" Blomdin
Sverige Linus "Limmp" Blomdin
USA Kyle "swindlemelonzz" Freedman
USA Zakari "Zfreek" Freedman
Sverige Simon "Handsken" Haag

USA Andrew "Riser" Bronze (reserv)
USA Kyle "Beef" Bautista (reserv/manager)

• Ingen förändring i startfemman

Svensk-amerikanska compLexity har på senare tid visat Dota-världen att de sannerligen är ett lag som ingen har råd att underskatta. I majorturneringen i Shanghai slog de ut lag som Team Spirit, LGD och Alliance innan de eliminerades av Evil Geniuses. Strax därpå deltog de även i Dota Pit League Season 4-finalerna där de eliminerade Virtus.pro genom en imponerande 2-0-vinst. Den här gången tog tävlingen slut för deras del efter att ha ställts mot MVP Phoenix i följande omgång, och som bekant tog sig koreanerna hela vägen till förstaplatsen i den här tävlingen.

compLexitys laguppställning består till 80% av det legendariska gamla HoN-laget Stay Green som dominerade scenen under en lång period. Efter att de bägge brödraparen återförenades i compLexity har de, tillsammans med Handsken från före detta NiP, gjort stora framsteg tillsammans och kommer säkerligen att vara ett av de lag som representerar den amerikanska scenen på tävlingar världen över.


compLexity verkar vara här för att stanna. Foto: @ChessieDota

Elite Wolves

Peru Iwo "i w o'" Bejar
Peru Freddy "SmAsH" Sina
Peru Juan Carlos "vanN" Tito
Peru Alex "Masoku" Dávila
Peru Ricardo "mstco" Román

Peru Gianfranco "xocktw-" Solari Rodriguez (reserv)

• Ingen förändring i startfemman

Inom peruanska Elite Wolves har många drömmar krossats. Bara dagar innan transferfönstret stängdes upptäckte flera av spelarna att de ej tillåts registrera sig inför kommande säsong i Valves databas som är avsedd för just detta ändamål. I samband med detta fick berörda spelare ett email från Valve där de i en endaste mening förklarade att den tilltalade är bannlyst från alla framtida evenemang som företaget anordnar.

Den bakomliggande anledningen är att Elite Wolves och Infamous utreddes för "match-fixing" men då spelarna, som naturligtvis hävdar att de hade rent mjöl i påsen, inte hade hört något mer i ärendet kom bannlysningarna som en chock.

Shazam

Kanada Tyler "TC" Cook
USA Braxton "Brax" Paulson
USA Arif "MSS" Anwar
USA Avery "SVG" Silverman
USA Jason "Fun" Teodosio

USA Chase "Loomdun" Stearns (reserv)

Mason och Ritsu lämnar laget
TC och Fun ansluter

Shazam grundades i fjol av Mason och spelare som stod utan lag efter det att Cloud9 valde att släppa sin Dota 2-femma. Mason och skandalomsusade Ritsu valde dock att lämna laget i vintras och inför kommande säsonger har de återstående spelarna förstärkt truppen med nya rekryter. TC, som nu tar över rollen som carry i Shazam, spelade senast för Digital Chaos men ersattes där av Resolut1on under vintersäsongen. Den femte och sista platsen går till Fun som har spelat för flera amerikanska lag på sistone och som under hösten gjorde en kortare visit i compLexity.

EverNovaS

Australien Trent "sLicKz" Tucker
Pakistan Yawar "YawaR" Hassan
USA Jimmy "DeMoN" Ho
Kanada Peter "waytosexy" Nguyen
USA Brian "FLUFFNSTUFF" Lee

EverNovaS är ett nystartat lag som kombinerar flertalet förmågor som inte riktigt har fått chansen att skina i något av scenens topplag ännu. Veteranen DeMoN, som tävlade med Meet Your Makers i den första upplagan av The International för att sedan bli en del av Evil Geniuses första Dota-femma, slår sig här ihop med Sumails storebror YawaR, australiensiske carryn sLicKz samt supportspelarna waytosexy och FLUFFNSTUFF.

Kina

EHOME

Kina Zhang "LaNm" Zhicheng
Kina Wang "old chicken" Zhiyong
Kina Ren "ELeVeN" Yangwei
Singapore Daryl "iceiceice" Koh
Kina Lu "Fenrir" Chao

Cty och Kaka lämnar laget
iceiceice och Fenrir ansluter

EHOME vann MDL Winter efter en förkrossande seger mot Evil Geniuses i finalen och kineserna var stora förhandsfavoriter inför majorturneringen i Shanghai. Där föll de dock pladask, precis som alla andra kinesiska lag, och nu flyttar de om i laguppställningen.

EHOME tappar sin kanske starkast lysande stjärna i Cty och lagkaptenen LaNm byter nu position för att ta över ansvaret som carry. Singaporianska iceiceice kommer nu istället att axla den supportroll som LaNm tidigare ansvarade för och Fenrir tar över efter Kaka.


iceiceice och Fenrirs flytt till EHOME var en av de mer uppmärksammade i Kina.

Vici Gaming

Kina Xu "BurNIng" Zhilei
Kina Chen "Cty" Tianyu
Kina Bai "rOtK" Fan
Kina Xu "Hym" Zhi
Kina Jiang "jdh" Donghao

Kina Kang "121" Jinming (reserv)

Super, iceiceice, fy och Fenrir lämnar laget
Cty, rOtK, Hym och jdh ansluter
• 121 ansluter som officiell reserv

Vici Gaming gör enorma ändringar i laguppställningen. Fyra riktigt stora namn stryks ur rullorna. Utöver midlanern Super och deras superstjärna till offlaner, iceiceice, får de nu även klara sig utan deras högt ansedda och stundom prisade support-duo. fy och Fenrir har varit ett radarpar sedan den 21 oktober 2012, hela tiden i Vici Gaming, men nu har den eran kommit till ett slut.

Den enda spelaren som är kvar från föregående startfemma är carry-legendaren BurNIng. Han får nu namnstarkt sällskap av Cty från EHOME, rOtK från LGD samt nyförvärven Hym och jdh.


BurNIng är, liksom Loda, en av extremt få spelare som nådde gudastatus i Kina under Dota 1-eran.

Vici Gaming Reborn

Kina Yang "END" Pu
Kina Wang "NoNo" Xin
Kina Zhou "Yang" Haiyang
Kina Xu "Fy" Linsen
Kina Liang "DDC" Faming

Kina Tong "mikasa" Junjie (reserv)

Vici Gaming Potential upplöses och Vici Gaming Reborn föds istället. Det nya lagets femma består av två av de gamla Potential-medlemmarna, END och Yang, som nu får sällskap av nya lagkamrater. Rubick-legenden Fy, som ansluter från huvudlaget, bildar supportduo med DDC från LGD och nykomlingen NoNo tar den femte och sista platsen i laget.

LGD Gaming

Kina Sun "Agressif" Zheng
Kina Lu "Maybe" Yao
Kina Zhang "xiao8" Ning
Kina Xue "September" Zhichuan
Kina Lei "MMY!" Zengrong

Kina Wang "Banana" Jiao (reserv)

Sylar, DDC och rOtK lämnar laget
Agressif och September ansluter.
• xiao8 återvänder som aktiv spelare
• Banana ansluter från Newbee som coach och officiell reserv

Det har stormat en del om LGD sedan det blev känt att Sylar ej var tillfreds med avtalet mellan honom och organisationen. Efter mycket om och men har han tagit en paus från professionell Dota och är således ej längre en del av LGD:s laguppställning.

Den som ersätter honom som carry är ingen mindre än Agressif från CDEC och September ansluter i samband med detta från CDEC Avengers för att ersätta DDC. Även rOtK lämnade laget och för att fylla upp tomrummet efter honom återvänder legenden, xiao8, som åter greppar dirigentpinnen för att leda sitt lag till seger.


xiao8:s återkomst fick de kinesiska forumen att fullkomligen explodera. Foto: dota2.net

Invictus Gaming

Kina Zhao "qd" Shungeng
Kina Luo "Ferrari_430" Feichi
Kina Lin "Xxs" Jing
Kina Ye "BoBoKa" Zhibiao
Kina Chen "Rong" Jingwu

Australien Anathan "ana" Pam (reserv)

Rabbit, Yuno, XuaN, xdd och super lämnar laget
qd, Xxs, BoBoKa och Rong ansluter från iG Vitality.
• Ferrari_430 återvänder som aktiv, ordinarie spelare
• ana ansluter som reserv

Invictus Gaming gör stora förflyttningar mellan deras två lag. Hela femman i huvudlaget byts ut mot fyra av de spelare som tidigare spelade i "dotterklubben" iG Vitality. Den femte positionen fylls av lagets legendariske midlaner, Ferrari_430, som i och med detta återvänder som aktiv spelare.


Ferraris långa och trogna tjänst i iG fortsätter.

iG Vitality

Kina Zhang "Yuno" Chengjun
Kina Xu "Fran" Zichen
Kina Yang "InJuly" Xiaodong
Kina Gao "Dogf1ghts" Tianpeng
Kina Su "super" Peng

Kina Ou "Op" Peng (reserv)
Kina Zhang "XuaN" Weixuan (reserv)

qd, Xxs, BoBoKa, yCyK och Rong lämnar laget
Yuno, Fran, InJuly, super och Dogf1ghts ansluter
• Op och XuaN ansluter som reserver

Samtliga fem spelare i iG Vitality byts ut och fyra av dem hamnar i organisationens huvudlag, Invictus Gaming. Yuno och super, som tidigare spelade för just huvudlaget, får i iG Vitality sällskap av bland andra InJuly från Team FanTuan och Dogf1ghts från Vici Gaming Potential.

Newbee

Kina Chen "Hao" Zhihao
Kina Zhang "Mu" Pan
Australien Damien "kpii" Chok
Kina Hu "Kaka" Liangzhi
Malaysia Wong "ChuaN" Hock Chuan

Xiao2lei, le och Banana lämnar laget
kpii och Kaka ansluter

Strax efter att ha vunnit The International 2014 föll Newbee ihop som ett korthus och har sedan dess haft svårt att ta sig ur svackan. Som regerande mästare blev de inbjudna till The International 2015 men slutade där på en delad sistaplats. Under resten av året och under början av 2016 har de dock börjat spela bättre och kanske kan dessa spelarbyten ge dem den energiinjektion de behöver. De två nyförvärven kommer båda från EHOME-organisationen; Kaka ansluter från huvudlaget och australiensiske kpii ansluter från "farmarlaget" EHOME.King.


Hao vann TI4 med Newbee och återvände till laget i höstas.

CDEC Gaming

Kina Wang "Rabbit" Zhang
Kina Xie "Super" Junhao
Kina Yao "Yao" Zhengzheng
Kina Fu "Q" Bin
Kina Liu "Garder" Xinzhou

Agressif, Shiki och Xz lämnar laget
Rabbit, Super och Yao ansluter

CDEC imponerade stort i och med deras fantastiska prestationer under The International 2015, där de lyckades ta sig hela vägen till en final mot Evil Geniuses. Därefter har de haft svårt att prestera på en nivå som ens påminner om det de visade upp under Valves jättetävling och framöver kommer de att spela med tre nya core-spelare. Endast supportduon, bestående av Q och Garder, återstår av den femma som tog silver i Seattle.

Agressif, Shiki och Xz har alltså lämnat laget och ersätter gör Rabbit från Invictus Gaming, Super från Vici Gaming samt Yao som tidigare satt som reserv i LGD.

CDEC Youth

Kina Wang "Ame" Chunyu
Kina He "Inflame" Yongzheng
Kina Chen "Xz" Zezhi
Kina Chen "Victoria" Guanhong
Kina Xiao "ADD" Zuoyi

Kina Huang "ShiKi" Jiwei (reserv)
Kina Wu "DDD" Jingdian (reserv)

Icy och June lämnar laget
Xz och Victoria ansluter
• Shiki och DDD ansluter som officiella reserver

CDEC Youth har med tiden kommit ikapp organisationens huvudlag och när de sistnämnda nu rumsterar om i laguppställningen innebär det förändringar även i det här ledet. Icy och June lämnar laget och ersätts av nykomlingen Victoria och den mer kände Xz, som kommer direkt från huvudlaget. ShiKi blir även han nedflyttad till CDEC Youth men tar till skillnad från Xz inte en plats som ordinarie spelare utan som officiell reserv.

Wings Gaming

Kina Chu "Shadow" Zeyu
Kina Zhou "bLink" Yang
Kina Zhang "bian" Ruida
Kina Zhang "Innocence" Yiping
Kina Li "iceice" Peng

• Ingen förändring i startfemman

Wings har länge levt i skuggan av de stora kinesiska organisationerna men har med jämna mellanrum visat att de klarar av att prestera mot motstånd som åtminstone på pappret är bättre än de är. Nu när de flesta traditionella topplagen har tagit ett kliv tillbaka, rent prestationsmässigt, vore det dumt att räkna bort Wings från den här listan.

Laget har nu säkrat en plats i ESL One Manila, som går av stapeln senare i vår. På sin väg mot kvalvinsten besegrade de lag som Vici Gaming, iG Vitality och Vici Gaming Reborn, detta utan att förlora en enda match i någon av dessa matchserier. Wings fortsätter med samma laguppställning som de har haft sedan höstsäsongen inleddes.

Sydostasien

MVP Phoenix

Korea Pyo "MP" No-a
Korea Kim "QO" Seon-yeob
Korea Lee "Forev" Sang-don
Korea Kim "Febby" Yong-min
Korea Kim "DuBu" Doo-young

Korea Park "March" Tae-won (reserv)

• Ingen förändring i startfemman

MVP Phoenix slog världen med häpnad under den förra säsongen. Redan under The International 2015 imponerade de på många med deras aggressiva spelstil som tog dem hela vägen till en delad sjundeplats. Det var dock först i majortävlingen i Shanghai som de slutligen fick visa scenen vad de verkligen går för. De gick obesegrade genom gruppspelet, trots att ha delat grupp med både förhandsfavoriterna EHOME och det lag som senare vann hela tävlingen, nämligen Team Secret. Därefter tog de skalp på skalp i slutspelet och slutade på en imponerande fjärdeplats.

Nyligen vann de Sydkoreas första pokal i professionell Dota då de besegrade Evil Geniuses med 3-0 i Dota Pit Leagues avslutande final. På mycket kort tid har de gått från att vara ett lag som ej förväntas prestera på tävlingar till att vara ett av de lag som de flesta oroar sig för att möta. Kommer deras effektiva aggressivitet fortsätta att skörda framgångar även framöver eller kommer de stora lagen från de andra regionerna att lista ut hur man tar udden av deras spelstil?


En glad och lättad Febby intervjuas efter Sydkoreas första stora tävlingsvinst i Dota 2.

Fnatic

Malaysia Chai "Mushi" Yee Fung
Malaysia Zheng "Miduan" Yeik Nai
Malaysia Chong "Ohaiyo" Xin Khoo
Filippinerna Djardel Jicko B. "DJ" Mampusti
Malaysia Wai Pern "Net" Lim

Malaysia Ahmad Syazwan "ADTR" bin Anuar (reserv)
Malaysia Adam Erwann Shah "347" bin Akhtar Hussein (reserv)

• Ingen förändring i startfemman
• 343 ansluter som reserv

Fnatic lyckades även de imponera stort i Shanghai. De kom tvåa i sin grupp, efter att bara ha förlorat mot Alliance, men i den första slutspelsmatchen ställdes de mot Evil Geniuses vilket resulterade i att de blev nerflyttade till tävlingens lower bracket. Väl där lyckades de dock slå ut både Newbee och de då regerande majormästarna i OG innan deras resa kom till ett abrupt slut.

Laget som slog ut dem var inga mindre än MVP Phoenix. Fnatic tog dock nyligen revansch genom att besegra koreanerna med 3-0 i det sydostasiatiska Epicenter-kvalets final. Det malaysiska laget tycks se positivt på framtiden då de ej väljer att göra några förändringar i startfemman inför våren och sommaren.


Framtiden ser ljus ut för Mushis Fnatic.

TnC Gaming

Filippinerna Marc Polo Luis "Raven" Fausto
Filippinerna John Linuel "TeeHee" Abanto
Filippinerna Samson "Sam_H" Hidalgo
Filippinerna Nico "eyyou" Barcelon
Filippinerna Mark "xLucky" Louise Reyes

Filippinerna Ceejay "gnoji" Pelagio (reserv)
Filippinerna Claurice "Clo" Mendoza (reserv)

• Ingen förändring i startfemman

Likt de övriga fillipinska lagen lever TnC Gaming lite i skuggan av både MVP och Fnatic, men med jämna mellanrum visar de att de vet hur man tar matcher av dessa betydligt mer namnstarka motståndare. Då både MVP och Fnatic nu har visat att de gott kan förtjäna direkta inbjudningar till kommande majorturneringar bör dessa filippinska lag ha betydligt större chans än tidigare att nå dessa genom de sydostasiatiska regionkvalen.

TnC fortsätter med samma spelare som tidigare när de nu blickar framåt mot de två kommande säsongerna.

Mineski

Filippinerna Ryan "raging_potato" Jay Qui
Filippinerna Benhur "Benhur" Lawis
Filippinerna Jun "Bokerino" Kanehara
Filippinerna Julius "Julz" De Leon
Filippinerna Jessie Cristy "JessieVash" Cuyco

Filippinerna Mark "Cast" Pilar (reserv)

Kuku och ryOyr lämnar laget
Benhur och Bokerino ansluter

De unga filippinarna i Mineski spelade imponerande under majorturneringen i Frankfurt. De slutade som grupptvåa i grupp D med 2-0-segrar mot både EHOME och Alliance i bagaget. I slutspelet hade de däremot "oturen" att först ställas mot Team Secret, vilket ledde till en förlust som innebar en nerflyttning till turneringens lower bracket. Där ställdes de direkt mot OG och där tog resan kort och gott slut för dem. De som minns händelserna i Frankfurt vet att just dessa två lag, som Mineski förlorade mot, var de som slutligen drabbade samman i den stora finalen.

Tre av spelarna som kämpade för Mineski i Frankfurt är med i denna nya laguppställning och får nu sällskap av nyförvärven Benhur och Bokerino.

Rave

Kanada Jio "Jeyo" Madayag
Filippinerna Ryo "ryOyr" Hasegawa
Filippinerna Rafael "rapy" Sicat Palo
Filippinerna Frederico "derp-" Mampusti
Filippinerna Michael "ninjaboogie" Ross

Shiro, flysolo, fred och DaReMo lämnar laget
ninjaboogie, ryOyr, derp- och Jeyo ansluter

Rave har rumsterat om en hel del i laguppställningen. Carryspelaren Jeyo ansluter från amerikanska Team Archon och två spelare som återvänder till organisationen, efter att ha spenderat tid i Mineskis två lag, är ryOyr och lagkaptenen ninjaboogie. derp- är nog ett nytt namn för de allra flesta men de som är sådär extra uppmärksamma kanske lägger märke till att han har samma efternamn som Fnatics DJ. De är mycket riktigt bröder. Kan det vara så att DJ:s stora talang för Dota 2 är något av ett släktdrag?

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..