×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Silly Season 2015: Alla förändringar

7
Den femte september har passerat, vilket innebär att alla laguppställningar för den kommande Dota 2-majorn nu står redo och vi har sammanfattat de största rörelserna i samtliga regioner.
I samband med de stundande Dota 2 majorturneringarna har Valve satt ett lås i effekt för när organisationer får byta spelare. Spelutvecklarens deadline sattes den femte september, och nu har samtliga lag lämnat in sina nya uppställningar för de kommande tre månaderna.

I denna lista har vi sammanfattat de största spelarbytena och uppställningsändringarna som har skett sedan The international 5.

Europa

Symbolernas betydelser: In Ut


Alliance

Sverige Loda
Sverige s4
Sverige AdmiralBulldog
Sverige Mynuts
Sverige Akke

Pajkatt och 7ckngMad lämnar
s4 och Mynuts går med

Efter en topp 8-placering på TI5, tog Secrets dåvarande kapten Gustav "s4" Magnusson beslutet att återförenas med de flesta av sina gamla lagkamrater i den TI3-vinnande Allianceuppställningen. Även Johan "MyNuts" Andersson gör honom sällskap, efter en mindre lyckad period i laget Burden United.



Har Alliance ytterligare ett tufft år framför sig?


Team Secret

Kanada EternaLEnVy
Rumanienw33haa
Danmark MiSeRy
Estland Puppey
Sverige pieliedie

Arteezy, s4, KuroKy och Zai lämnar
EternaLEnVy, w33 och MiSeRy går med

Dramatiken har varit tät kring Secret sedan superlagets minst sagt oväntade 8-9-placering på TI5. Sedan dess har Artout "Arteezy" Babaev, Gustav "s4" Magnusson och Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi lämnat organisationen, vilket innebär att endast Clement "Puppey" Ivanov är den enda kvarvarande originalmedlemmen i den nuvarande uppställningen.


Na`Vi

Ukraina XBOCT
Ukraina Dendi
Ukraina Funn1k
Ryssland SoNNeikO
Ryssland PSM

ArtStyle har lämnat laget
PSM blir nya kaptenen för laget

Det var inte svårt att se att Na`Vi skulle byta runt i sin uppställning efter lagets minst sagt misslyckade visning på TI5. Ryktena har spridits friskt kring vem som skulle få lämna laget, och i slutändan var det ArtStyle som fick lämna. Hans ersättare kommer i form av okända PSM som nu kommer leda laget.


Empire

Ryssland Silent
Ukraina Resolut1on
Ryssland ubah
Ukraina ALOHADANCE
Ryssland The_apathy

yoky och ALWAYSWANNAFLY har lämnat laget
ubah och The_apathy fulländar lagets nya femma

Som sina östeuropeiska grannar i Na`Vi slutade Empire sin resa på TI5 långt ifrån sina utsatta mål. Två spelare lämnade därmed följande besvikelsen i Seattle i form av yoky och ALWAYSWANNAFLY


Virtus.pro

Ryssland Illidan
Ryssland God
Ukraina DkPhobos
Ukraina lil
Vitryssland FNG

• Ingen förändring

Ett av få lag som inte rört runt i sin laguppställning kommer i form av Virtus.pro. Laget placerade högst av alla västerländska lag förutom Evil Geniuses på TI5, och bidrog med en av de största skrällarna för i år då de besegrade turneringsfavoriterna Team Secret med 2-1 och prompt eliminerade superlaget från turneringen.

Ninjas in Pyjamas

Sverige Era
Sverige Limmp
Sverige jonassomfan
Sverige Handsken
Sverige Sealkid

• Ingen förändring

Svenska NiP lyckades inte ta sig till Seattle för årets International har den helsvenska truppen hållit samman gåendes in i slutet av 2015.


Monkey Business

Jordanien Miracle-
Danmark BDn0tail
Kanada Moonmeander
Danmark Cr1t
Israel Fly

Detta lag, beståendes av de gamla Fnatic-medlemmarna Johan "BigDaddyn0tail" Sundstein och Tal "Fly" Aizik samt compLexitys offlaner David "MoonMeander" Tan fylls ut av två pub-stjärnor i form av Amer "Miracle-" Barqawi och Andreas "Cr1t-" Franck Nielsen.

Monkey Freedom Fighters

Nederländerna SingSing
Rumanien Ar1sE
Frankrike PARIS
Frankrike 7ckngMad
Jordanien YapzOr

SingSing återvänder till professionell Dota med en kompistrupp beståendes av bland annat Ar1sE och den f.d. Alliance-kaptenen 7ckngMad. Utöver SingSing finner vi däremot ingen direkt "stjärna" i uppställningen, vilket gör det intressant att se exakt hur laget kommer prestera framöver.


Vega Squadron

Ryssland 9pashaebashu
Ukraina No[o]ne
Ukraina Mag~
Ryssland Solo
Ukraina CemaTheSlayeR

Vega Squadron kom en Bo3-serie ifrån att kvala in till TI5:s huvudevent efter att ha kämpat igenom Wildcard-turneringen i Seattle. Fastän de inte fick åtnjuta några framgångar på plats har laget ändå bestämt sig för att behålla samtliga medlemmar.


4CL

Serbien swiftending
Sverige Pajkatt
Nederländerna SexyBamboe
Makedonien Saksa
Sverige EGM

Wagamama, VANSKOR och w33 lämnar laget
Saksa, Pajkatt och swiftending joinar

Mixlaget som sedan tidigare haft profiler som Niklas "Wagamama" Högström och Kai "H4nn1" Hanbueckers har sett tre av sina medlemmar lämna till förmån av bland annat den f.d. Alliance midlanerna Per "Pajkatt" Olsson Lille. Majoriteten av laget består av mindre kända spelare för stunden.


5Jungz

Finland MAUMBAMAN
Tyskland FATA
Bulgarien MinD_ContRoL
Finland JerAx
Tyskland KuroKy

Detta nya lag består av ett flertal välkända ansikten i form av Adrian "FATA-" Trinks och Kuro "KuroKy" Salehi Tomi. Med dem har de även tagit med sig två av Finlands starkaste spelare Lasse "MATUMBAMAN" Urpulainen och Jesse "JerAx" Vainikka.


Golden Boys

Grekland Keyser Soze
Grekland Madara
Grekland SkyLark
Grekland Maybe Next Time
Grekland SKANKS224

Hela den forna London Conspiracy-uppställningen skapar laget under ett nytt namn


Kaipi

Rumanien bOne7
Rumanien Asuna
Rumanien Bufni
Storbritannien Beesa
Bulgarien kikoni

Den världskända Cloud9-spelaren Pittner "bOne7" Armand har samlat på sig en grupp mindre kända spelare för sitt nya lag. Fans av den rumänska offlanern lär även inte missa att laget även bär samma namn det första Cloud9-laget spelade under innan de blev upplockade av organisationen.



bOne7


newteam123123

Ukraina fn
Ryssland yoky-
Ryssland Sedoy
Ryssland NoFear
Ukraina Goblak

En samling av nya och äldre östeuropeiska spelare. De mest kända namnen är yoky och Goblak, som nu verkar försöka ta sig an att skapa ett lag med mindre kända spelare.


Lemondogs

Sverige Chrillee
Sverige eskillz
Sverige eresloco
Sverige Steffstyle
Sverige Frigoleet

Frigoleet går med i laget

USA

Evil Geniuses

USA Arteezy
Pakistan SumaiL
USA UNiVeRsE
USA Fear
USA ppd

Aui_2000 fick lämna laget
Arteezy återvänder som fast spelare

TI5-vinnarna Evil Geniuses bytte ut sin supportspelare Kurtis "Aui_2000" Ling bara dagar efter att ha vunnit mega-eventet, då det stod klart att lagets gamla carry Arteezy ville återvända till organisationen. I samband med detta har Clinton "Fear" Loomis tagit över Lings roll som support.


Cloud9

USA Ritsu
USA Brax
USA MSS
USA SVG
Kanada 1437

Samtliga medlemmar från gamla Cloud9 har lämnat laget
Ritsu, Brax, MSS, SVG och 1437 utgör nya Cloud9

Ledda av den forna Secret-coachen 1437 består Cloud9 till majoriteten av nytt blod från den Nordamerikanska scenen. MSS har sedan tidigare spelat i lag som Evil Geniuses, mousesports och senast Archon, men har aldrig åtnjutit några större framgångar.


Digital Chaos

Kanada TC
Pakistan YawaR
USA BuLba
Kanada Aui_2000
Vietnam Biryu

Aui_2000 gick naturligtvis inte utan lag länge, utan plockades snabbt upp av det nystartade laget Digital Chaos. Med sig ser vi hur han omges av två veteraner i form av Sam "BuLba" Sosale och Tyler "TC" Cook, men även två nya spelare i Yawar "YawaR" Hassan och Hà "Biryu" Quốc Đạt.


Complexity

Mexiko Zyzz
USA Swindlemelonzz
USA zFreek
USA Mjw
USA wayto

Fly och MoonMeander har lämnat laget för Monkey Business
Mjw och wayto blir del av laget

Nya compLexity är tappade sina två större stjärnor i MoonMeander och Fly följandes TI5, och har prompt ersatt dem med wayto och Mjw. Den förstnämnde är vid detta lag en veteran i den Nordamerikanska scenen, så de flesta ögonen kommer nog landa på den praktiskt taget okända Mjw.


HCWP

USA mason
Kanada Clairvoyance
USA DeMoN
USA Fogged
USA Chad

Mason, som spelade i Evil Geniuses som ersättare under majoriteten av förra året har återvänt till professionell Dota med en något större ensemble av etablerade spelare. DeMoN samt Fogged är väderbitna veteraner i dagsläget, medan Clarivoyance och Chad utgör de mindre kända spelarna i uppställningen.




EG höjer sin Aegis efter att ha besegrat CDEC

Kina

Invictus Gaming

Kina Rabbit
Kina Ferrari_430
Kina Luo
Kina ChuaN
Kina super

BurNIng lämnar iG för en plats på Vici Gaming medan Faith får lämna
Rabbit tas in som carry, och super som support

Kinas motsvarighet till Manchester United har rört runt i uppställningen återigen. Inför den stundande säsongen har de däremot fått ta del av den omöjliga uppgiften att finna en större stjärna i den kinesiska scenen än deras förra carry-spelare BurNIng, som nu har lämnat laget. Hans ersättare kommer i form av Rabbit, som innan han blev upplockad av Newbee efter TI4 var betraktad som den största nya talangen i landet under 2014. Med honom tar även den mindre kända super över support-rollen på laget efter Faith, som har fått lämna organisationen.


Newbee

Kina Hao
Kina Mu
Kina xia2lei
Kina Banana
Kina Chisbug

SanSheng, June och Rabbit lämnar laget
Hao, xia2lei, Chisbug går med

Newbee var otvivelaktigt årets största flopp inom professionell Dota. Vinnarna av förra årets upplaga av The International var inget mer än en skugga av sina forna jag med konstanta underprestationer. Laget fick således nöja sig med en delad 13-16:e plats på TI5, och har sedan dess gjort om så gott som hela sin uppställning. Med detta har vi sett Hao återvända till laget efter att ha lämnat för Vici tidigare i år. Till slut rundar den något okände xia2lei ut uppställningen tillsammans med den lovande chisbug.


Vici Gaming

Kina BurNIng
Kina Super
Singapore iceiceice
Kina fy
Kina Fenrir

Hao har lämnat
BurNIng tar Haos plats i laget

Vici Gaming har tagit tronen från iG som Kinas absolut mest stjärnspäckade lag. I samband med att Hao har begett sig från organisationen ser vi istället hur Kinas otvivelaktigt största stjärna BurNIng göra resten av Vicis uppställning sällskap gåendes in mot slutet av året.


LGD

Kina Sylar
Kina Maybe
Kina rOtk
Kina MMY!
Kina DDC

Yao och xiao8 lämnar laget
rOtk och DDC fyller tomrummet

LGD har en tuff resa framför sig. Med förlusten av xiao8 som kapten till förmån av rOtk kommer det bli intressant att se om han kan få laget att fortsätta på sin nyligen vinstfyllda bana tillsammans med DDC, som ersätter xiao8 primärt.


Ehome

Kina old chicken
Kina Cty
Kina eLeVeN
Kina KaKa
Kina LaNm

rOtk, YJ och DDC lämnar EHOME
old chicken, eLeVeN samt KaKa utgör nya EHOME.

Många var överraskade när EHOME nådde en topp 8-placering på TI5, men följande denna bragd har majoriteten av laget, inklusive deras hyllade kapten rOtk, lämnat organisationen. För att fylla tomrummet har därmed EHOME rekryterat de mindre kända spelarna old chicken, eLeVeN och KaKa.




Kan rOtk ta LGD till nästa nivå efter xiao8 lämnat?

Sydostasien

Fnatic

Tyskland Black^
Malaysia Mushi
Filippinerna Chrissy
Malaysia Ohaiyo
Malaysia Net

Kecik Imba, kYxY och JoHnNy uteblir från uppställningen
Black^, Chrissy och Net blir det nya Fnatic

Fastän vissa moment av briljans syntes i Fnatics spel på TI5 blev det snabbt uppenbart att de skulle bli ett av bottenlagen på plats i Seattle. Sedan dess har tre spelare från den gamla uppställningen fått göra utrymme för Black^, Chrissy och Net.


MVP.Phoenix

Korea QO
Korea MP
Korea March
Korea Febby
Korea Heen

kpii samt nutz har lämnat MVP.Phoenix för nya möjligheter.
MP och Heen flyttar från systerlaget Hot6ix till Phoenix.

Den största överraskningen på TI5 kom i form av MVP.Phoenix, ett av två sydkoreanska lag på plats, som nådde en topp 8-placering på megaeventet. Detta var dock inte tillräckligt för att uppställningen skulle hålla samman, och sedan dess har spelarna kpii och nutz lämnat laget. Ersättarna kommer i form av MVP.Phoenixs systerlag Hot6ix två stjärnspelare MP och Heen.


MVP.Hot6ix

Korea Sagun
Korea Doctor
Korea Forev
Korea Reisen
Korea Dubu

Fyra spelare i MP, Heen, JerAx och SunBhie tar farväl av laget.
Sagun, Doctor, Reisen och Dabu tas in som ersättare.

Detta är ett närmast helt nytt MVP.Hot6ix som har fötts som följd av den massiva spelaremigrationen laget har upplevt den senaste månaden. Det är svårt att bedöma exakt hur laget kommer prestera, då majoriteten av uppställningen nu består av helt okända namn.




Kommer MVP.Phoenix fortsätta vara på toppen i Sydostasien?


12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..