×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Proffslaget lägger ner — nyförvärven sparkas efter bara en vecka

1
Den tyska CS-organisationen lägger ner sin verksamhet omedelbart.
Den tyska CS-organisationen Sprout lägger ner sin verksamhet med omedelbar verkan. Det meddelade organisationen under måndagen genom ett inlägg på X.

Orsaken till nedläggningen uppges vara bristande lönsamhet och att organisationens ekonomiska modell visat sig vara ohållbar.

"Vi har kommit till slutsatsen att vår modell att utveckla talanger och föra dem vidare när de är som bäst inte är ekonomiskt hållbar utan att då och då vara en utmanare att spela på de största och mest prestigefyllda scenerna. Och i denna växande bransch har det visat sig vara svårare och svårare att nå de stora scenerna", skriver organisationen i sitt pressmeddelande.


Beskedet kommer bara en dryg vecka efter att organisationen värvat tre nya spelare till sitt lag. Den 16 mars signade laget Kamil "reiko" Cegiełko och Daniil "Sdaim" Tupov som nyförvärv samt plockade in Paavo "podi" Heiskanen på lån. Nu får samtliga spelare lämna organisationen och fortsätta sina karriärer på annat håll.

Sprout tog sina första kliv in på CS-scenen i slutet av 2017 då laget signade den femma som gick under lagnamnet Seed. Under organisationens sex år långa historia har laget som bäst varit rankade på plats 16 på HLTV:s världsranking. År 2022 deltog organisationen i Majorn i Rio och slutade då på en delad tolfteplats.

Den enda svenska spelaren som representerat Sprout är Olle "spooke" Grundström som spelade i laget under hösten 2023.

Sprouts femma var:
Rasmus "raalz" Steensborg
Jan "cej0t" Dyl
Kamil "reiko" Cegiełko
Daniil "Sdaim" Tupov
Paavo "podi" Heiskanen (lån)

Artikelbild: Stephanie Lieske/ESL
Videokälla: CCT/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..