×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Malta

Fnatic bryter G2:s imponerande vinstsvit på Nuke – förlorade ändå matchen

1
Trots att Fnatic bröt G2:s svit på Nuke krävs två raka vinster på söndagen för avancemang.
Fnatic, med Freddy "KRiMZ" Johansson i spetsen, lyckades inte säkra avancemang i ESL Pro League under lördagen. Laget bröt visserligen världsettan G2 Esports 16 matcher långa vinstsvit på Nuke men den imponerande vinsten på kartan räckte Fnatic inte hela vägen i matchen.

Lördagens möte inleddes på Fnatics kartval Vertigo. Där kopplade G2 greppet om matchen direkt, mycket tack vare storspel från G2-stjärnorna Ilya "m0NESY" Osipov och Nikola "NiKo" Kovač på CT-sidan. Kartan slutade 16-8 till G2 och G2:s stjärnduo noterades för 22 kills vardera.

Inför matchen hade G2 inte förlorat på Nuke sedan i juli förra året i lagets förlust mot Ninjas in Pyjamas under IEM Cologne. Nu var det dags igen. Fnatic överraskade alla genom att säkra hela 12 rundor i den första halvleken efter att ha satt upp ett skottsäkert försvarsspel. Efter att ha vunnit pistolrundan i den andra halvleken kunde KRIMZ mannar enkelt stänga kartan med hela 16-4.

Avgörandet på Inferno blev sedan en relativt ensidig historia i G2:s favör. G2 tog tag i taktpinnen direkt i den första halvleken och släppte den sedan aldrig. KRIMZ var Fnatics bästa spelare på kartan, men svenskens 21 kills hjälpte föga mot G2 som till slut vann kartan med 16-9.

Resultatet innebär att Cloud9, Outsiders och G2 Esports säkrat en slutspelsplats från grupp A. Efter att Evil Geniuses förlorat sin ödesmatch mot IHC Esports är laget utslagna ur turneringen efter en sistaplats i gruppen.

För Fnatic väntar potentiellt en lång söndag då laget först måste besegra IHC och sedan vinna mot Eternal Fire för att säkra en slutspelsplats. Om Fnatic förlorar någon av matcherna är laget utslaget ur turneringen.

Fnatics första match mot IHC Esports börjar klockan 12:30 på söndag.

Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..