×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukraina

Navi kan bryta med ryska spelare: "Kommer inte arbeta med personer som bor i Ryssland"

1
Natus Vinceres vd hoppas att CS-lagets tre ryska spelare flyttar från sitt hemland.
Det ukrainska storlaget Natus Vinceres vd Yevhen Zolotarov gjorde häromdagen en intervju med Washington Post där han pratade om hur den ryska invasionen av Ukraina påverkar organisationen.

I intervjun avslöjar Zolotarov att Navi till följd av invasionen kommer att bryta med alla spelare, ledare och partners som bor i Ryssland och därmed betalar skatt till den ryska staten.

— Vi kommer inte att arbeta med personer som bor i Ryssland och som betalar skatt till den ryska staten, säger han.

— Det är inte många ryska gamers som stöder kriget eller köper propagandan för de är moderna människor. De använder internet. De har spelat på samma servrar som ukrainare under hela deras liv.

Zolotarovs uttalande påverkar inte minst Navis CS:GO-lag där tre spelare, Denis "electronic" Sharipov, Kirill "Boombl4" Mikhailov och Ilya "Perfecto" Zalutskiy, är av rysk härkomst. Navi-toppen hoppas dock kunna behålla sina ryska spelare.

— Jag tror att alla våra största lag kommer att se likadana ut. Vi kommer att försöka behålla så många lag och spelare som möjligt. Såvitt jag vet är de flesta av våra spelare beredda att flytta.

— Vi hoppas kunna behålla CS:GO-laget och att de spelare som är baserade i Ryssland kommer att flytta därifrån.

Navis CS-lag kliver imorgon in på servern i tävlingssammanhang igen då laget i veckan spelar sin ESL Pro League-grupp. Morgondagens möte mot AGO Esports blir lagets första tävlingsmatch sedan Navi åkte ur IEM Katowice-semifinalen för en månad sedan.

Artikelbild: Stefan Romare
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..