×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

IEM

SK och Cloud9 avancerar till semifinalerna i Oakland — Optic och Gambit ute

1
SK Gaming vann över Optic Gaming efter två spelade kartor, 16-2 på Overpass och 16-12 på Inferno, för att avancera till semifinalerna av IEM Oakland. Även Cloud9 lyckades säkra en semifinalplats efter vinst mot Gambit, 16-19 på Overpass, 16-11 på Cobblestone och 16-11 på Mirage.
Nattens kvartsfinaler gick av stapeln mellan SK Gaming och Optic Gaming på Overpass. Den brasilianska femman tog en snabb ledning med 5-1, trots en förlorad vapenrunda. Vid halvtid stod det 13-2 till SK och en ace från Marcelo "coldzera" David i kartans andra pistolrunda gav dem chansen att stänga kartan med 16-2.

Den andra kartan, Inferno, var Adam "friberg" Friberg och hans lagkamraters kartval. Laget fick en bra start och, mycket tack vare dubbla clutches från Emil "Magisk" Reif, tog de ledningen med 6-1. En vunnen 1vs2-situation från David gav dock SK chansen att ta sig in i matchen och vid halvtidssignalen hade de tagit över ledningen, 9-6. Optic vann den andra pistolrundan och en quad-kill från Kevin "HS" Tarn gav Optic ett momentum. SK satte trots allt ner foten och tog sju av de kommande åtta rundorna, för att stänga kartan med 16-12.


I den andra kvartsfinalen tog sig Cloud9 an Gambit Esports. Serien började på Overpass, där amerikanarna tog ledningen. Dock slog dess aggressiva spel tillbaka och Gambit kunde snart ta sig in i matchen. Vid halvtid stod det 9-6 till Cloud9. I den andra pistolrundan briljerade Bektiyar "fitch" Bahytov med en quad-kill, dock räckte det inte då Cloud9 slog tillbaka. Tre snabba från Mihail "Dosia" Stolyarov gav Gambit momentum och de närmade sig kartavslut. En ace från Will "RUSH" Wierzba hjälpte Cloud9 till övertid, vars första runda de vann. Gambit slog tillbaka med att plocka fyra rundor i rad, och stängde kartan med 19-16.

En övertalande ledning från Cloud9 på Cobblestone gav Gambit en uppförsbacke. De kunde dock ta sig in i matchen och vid halvtid låg den kazakstanska femman bara en runda bakom sina motståndare, 7-8. Rundorna gick fram och tillbaka och stark individuell prestation från medlemmarna i Cloud9 gav dem chansen att stänga kartan, 16-11. Den avgörande kartan blev Mirage där Tarik "tarik" Celik fick fyra frags redan i pistolrundan, där bland en 1vs1-situation. Abay "HObbit" Khassenov besvarade med att clutcha 1vs2, vilket gav hans lag chansen att ta ledningen. Rundorna gick än en gång fram och tillbaka innan Tyler "Skadoodle" Latham avslutade halvan med en quad-kill, 8-7. Gambit tog tillbaka ledningen i början av andra halvan, men de amerikanska spelarna tog snart över kontrollen för att stänga kartan med 16-11.


De fullständiga resultaten och kommande matcher går att hitta i vår tittarguide.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..