×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

BIG fulländar majorskrällen och tar sig till slutspel efter 3-0 i matcher

1
Överraskningslaget BIG klarade av lagets tuffaste prövning hittills under tisdagskvällen då de besegrade SK Gaming på Inferno. Vinsten innebar samtidigt att laget, som gör majorpremiär i Krakow, har säkrat både en slutspelsplats och "Legends"-status.
BIG stod för en rivstart då tisdagens sista majormatch drog igång mellan det tyska laget och brasilianska SK Gaming. Matchen utspelade sig på Inferno med BIG på den anfallande sidan under matchens första halva. Tyskarna körde formligen över SK i matchens första pistolrunda och fick sedan även med sig de efterföljande ecorundorna. Brassarna kunde sedan vinna sin första runda i matchen då de stora bössorna kom till spel i runda nummer fyra. BIG drygade därefter ut ledningen med en runda innan SK åter befann sig på det vinnande spåret.

De regerande världsettorna vann fyra raka rundor, mycket tack vare João "felps" Vasconcellos som stod för en "Quad kill" i runda sex samt Marcelo "coldzera" David som ser ut att ha hittat storformen. BIG säkrade därefter sin femte runda för matchen, men vad hjälpte det tidigare nämnda David eliminerade hela BIG med sin AWP i runda elva. SK kunde sedan säkra halvans kvarvarande fyra rundor i rask takt vilket gav ställningen 10-5 i halvtid.

BIG med en snabb upphämtning

Efter sidbytet vaknade hela BIG till liv igen och det blev tydligt att laget trivs bättre på den försvarande sidan. Tyskarna vann även matchens andra pistolrunda och kunde sedan rada upp ytterligare fyra rundor efter det, vilket innebar likaläge - 10-10 - i och med det. En av spelarna som stack ut var Kevin "keev" Bartholomäus, som plockade fyra stycken AWP-frags i runda 20.

BIG lyckades sedan ta över ledningen, om än den blev kortvarig. SK kvitterade till 11-11 då de vann sin första runda för den andra halvan i runda 22. Lagen följdes sedan även åt upp till 12-12 innan SK slutligen kunde återta ledningen och tvinga BIG till en ecorunda. Detta resulterade i en utdrygad ledning för SK. Efter det drabbades matchen av en paus då Bartholomäus, av någon okänd anledning, lämnade datorn. Vad pausen än hanldade om gav den utdelning. BIG, genom Johannes "nex" Maget och
Fatih "gob b" Dayik, vann två raka rundor och såg till att ställningen åter var helt lika mellan lagen.

Ytterligare en runda senare hade det tyska laget övertagit ledningen. BIG valde i det läget att ta en taktisk timeout under vilken de såg ut att peppa varandra inför matchens sista ordinarie runda, till vilken SK Gaming kom in i med en full uppsättning av AK47:or. Det spelade i slutändan ingen roll vilka vapen SK hade. Johannes "tabseN" Wodarz avgjorde matchen för BIG med fyra kills i den sista rundan.



Resultatet innebär att BIG är klara för slutspel i Krakow och får därmed två spellediga dagar innan kvartsfinalerna drar igång på fredag. Storfavoriterna SK Gaming däremot får fortsätta jakten på en slutspelsplats i morgon.

Har du missat något resultat från de tre första speldagarna? Ingen fara, vi har samlat allt i vår tittarguide för turneringen.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..