×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Övertidsavgörande då North besegrade Liquid och säkrade en finalplats

1
Utklassning på den första kartan och övertidsavgörande på den andra. Semifinalen mellan North och Team Liquid blev en helintressant historia, även om den var avgjord redan efter två kartor.
North är klara för lagets första stora turneringsfinal sedan de, som Dignitas, vann Epicenter i slutet av oktober. Motståndarna i kvällens semifinal, Team Liquid, hade inget att sätta mot det danska laget på den första kartan och stod redan för ett rejält tapp på Mirage.

Semifinalen tog sin början på nordamerikanernas kartval, Nuke. North, som därmed fick välja vilken sida de vill starta på, valde föga förvånande att börja på den försvarande sidan. Detta skulle visa sig vara ett riktigt bra val då danskarna vann fem raka rundor under inledningen. Liquid lyckades sedan sticka mellan med en rundvinst innan North åter tog över. Efter 15 spelade rundor var ställningen hela 13-2 till North och kartan var i princip redan avgjord. Vi fick emellertid se Liquid snygga till siffrorna något under den andra halvan, men det nordamerikanska laget blev i ändå överkörda i slutändan. North tog hem kartan med imponerande 16-5.

Ombytta roller — till en början

Matchen fortsatte sedan på Mirage, med Team Liquid på den försvarande sidan. Till skillnad från Nuke, då Liquid blev överkörda, fick vi den här gången se nordamerikanerna stå för en gedigen försvarsinsats. North lyckades endast bryta sig igenom Liquids försvar fyra gånger innan det hade blivit dags för sidbyte. Liquid utökade sedan ledningen ytterligare då de vann kartans andra pistolrunda, vilket gav ställningen 12-4 till nordamerikanerna. Då vände allt.

North vann den följande ecorundan och påbörjade med det en upphämtning av rang. Danskarna lyckades inte bara radera ut hela Team Liquids ledning, de kvitterade dessutom och då rundor 25 spelats färdigt hade de övertagit ledningen. Då vaknade Liquid åter till liv. Laget vann tre raka rundor och ställde sig med det på 15 vunna, men de mäktade inte med att fälla avgörandet. I stället fick vi se North kvittera på nytt och ta kartan till förlängning.

Väl i förlängningen rivstartade North genom att vinna de två första rundorna. Liquid svarade med att vinna två rundor i rad och med endast två rundor kvar av förlängningen var ställningen alltjämt helt lika. Då "steppade" North upp ytterligare ett snäpp, vann de två kvarvarande rundorna och lade med det beslag på finalplatsen.

Danmark North vs. USA Liquid
North: aizy, cajunb, k0nfig, Magisk, MSL
TL: EliGE, jdm64, nitr0, stanislaw, Twistzz
Danmark René "cajunb" Borg

Europeisk final

Då vinnarna av ESL Pro Leagues fjärde säsong skulle utses stod kampen mellan SK Gaming och Cloud9 - Sydamerika mot Nordamerika. När det i morgon har blivit dags att utse vinnarna av den femte säsongen blir det åter en europeisk batalj, en kamp mellan Frankrike och Danmark. Matchen, som spelas i formatet bäst av fem kartor, startar klockan 20:00 i morgon kväll.

Söndag, 4 juni

Frankrike G2 vs. Danmark North
G2: apEX, bodyy, kennyS, NBK, shox
North: aizy, cajunb, k0nfig, Magisk, MSL

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..