×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Counter-StrikeCSDanmark

device diagnos: har drabbats av diafragmabråck

1
Astralis-stjärnan Nicolai "device" Reedtz, som har dragits med magproblem under en tid, har nu äntligen fått en diagnos. Den 21-årige dansken meddelar samtidigt att han ännu inte har tagit något beslut gällande behandling.
FAKTA

Hiatusbråck eller diafragmabråck är ett tillstånd då en del av magsäcken trycks upp genom diafragmamuskeln och lägger sig bredvid matstrupen. Ofta känner man inte av detta, men det kan leda till refluxesofagit, med smärta, halsbränna och sura uppstötningar som symtom, eller sväljningssvårigheter. Nedtittande i matstrupen med gastroskop och röntgenundersökning av magsäcken används för att utreda hiatusbråck. Diagfragmabråck kan bero på trauma.

Källa: Wikipedia
Det var i måndags som vi först kunde berätta om Reedtz magåkomma. Han hade vid det laget dragits med problemen under en tid, problem som då beskrevs som magsaftsreflux. Efter ytterligare undersökningar står det nu klart vad som orsakat problemen, och det handlar om en vanlig men inte helt oproblematisk diagnos.

Reedtz har drabbats av "hiatus hernia", mer känt som hiatus- eller diafragmabråck. Kortfattat kan det förklaras med att en del av magsäcken har tryckts upp i bröstkorgen. Diafragmabråck beskrivs av Sahlgrenska Universitetssjukhuset som "synnerligen vanliga och förorsakar normalt inga besvär och kräver ej heller behandling". I just Reedtz fall verkar det dock som att en operation är aktuell.

"Fick diagnosen hiatus hernia som kan fixas genom operation, men som har en del bieffekter. Överväger fortfarande mina möjligheter. Kommer att spela senare", skriver Reedtz själva på Twitter.

Kan bli borta i flera veckor

Exakt vilka bieffekter det är som Reedtz syftar på framgår inte men av på Sahlgrenskas informationssida om diafragmabråck kan man läsa att resultatet av operationen, som oftast utförs med titthålsteknik, är gott. Det framgår dock att operationen kan medföra oförmåga att rapa eller kräkas.

En operation kan dock innebära flera veckors frånvaro för Reedtz, detta framgår av information publicerad av internetmedicin.se som säger att sjukskrivningstiden brukar variera från två till fyra veckor. Det är med andra ord veckor som han inte kommer att kunna delta i några tävlingar med sitt Astralis.

UPPDATERING
Reedtz har meddelat att han inte kommer att spela kvällens EPL-match mot Virtus.pro, han kommer i stället att ta tillfället i akt och vila. In i hans ställe kommer Astralis-coachen Danny "zonic" Sørensen.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..