×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

stanislaw ute ur OpTic — Hiko ryktas komma in

2
OpTic Gaming är nere på fyra man efter att Peter "stanislaw" Jarguz lämnat laget. Nu ryktas Liquid-profilen Spencer "Hiko" Martin vara ersättaren.
Eleague Major 2017 blev tungt för nordamerikanska lag. Regionens två deltagare, OpTic Gaming och Team Liquid, åkte båda ut i turneringens inledande Swiss-stadie. Det förstnämnda eliminerades efter fyra spelade kartor — trots att de klev in i turneringen med en väldigt framgångsrik vinter bakom sig — medan det sistnämnda föll i den avgörande femte omgången. Nu verkar det ske förändringar i båda lagen, i varje fall OpTic då lagets in game-ledare Peter "stanislaw" Jarguz har lämnat.

stanislaw
stanislaw har lämnat OpTic Gaming.


Någon direkt anledning bakom Jarguz avhopp har inte offentliggjorts, mer än att han lämnade laget utan att prata med sina medspelare först. Enligt lagets spelare Will "RUSH" Wierzba var det något som "kom från ingenstans" och att han själv inte riktigt vet varför stanislaw valde att lämna.

"När han tog beslutet kom han inte till mig så vi kunde prata om saken och se om vi kunde lösa problemet. Jag vet inte ens vad problemet var", berättar Wierzba.

Jarguz var en del av laget ända sedan de spelade för Conquest, laget som rekryterades av OpTic Gaming. Han försvann från startfemman under en period i sensomras när laget plockade in Tarik "tarik" Celik, men mindre än en månad senare ansåg kollegorna att det var ett misstag och plockade åter in honom i laget istället för Damian "daps" Steele. Nu är OpTic nere på följande fyra.

OpTic Gaming

Kanada Keith "NAF-FLY" Markovic
USA Will "RUSH" Wierzba
USA Tarik "tarik" Celik
Spanien Óscar "mixwell" Cañellas


Hiko ryktas ersätta

Medan RUSH påpekar att de inte riktigt vet hur de ska ersätta sin före detta in game-ledare, och att det finns en möjlighet att någon i det befintliga laget tar den rollen, ryktas det om en stjärnrekrytering. Enligt Slingshot påstås Spencer "Hiko" Martin, till vardags i Team Liquid, vara aktuell för laget. Martin är bara en av fyra nordamerikanska spelare som någonsin spelat en majorfinal, detta med Liquid under ESL One Cologne 2016, men mycket har hänt sedan dess.

Hiko.
Hiko ryktas lämna Liquid för OpTic.


Som nämnt ovan gick det även knackigt för Liquid i Atlanta, trots att de levererade aningen mer än folk förväntat sig. Två av lagets tre förluster på plats var på övertid, medan den tredje och avgörande förlusten var mot de blivande mästarna Astralis. Om Martin nu byter lag kommer vi bland annat få se honom på DreamHack Masters Las Vegas, dit OpTic blivit inbjudna, i mitten av februari.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..