×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSEleague

Astralis historiska majorvinnare i Atlanta

17
Astralis har säkrat sin, och Danmarks, första majortitel någonsin. Den historiska segern kom efter en rafflande avslutning på Train, en karta där Virtus.pro inledde med att vinna sju raka rundor som anfallare.
Nuke, som var det polska lagets kartval, inledde denna majorfinal och det med Astralis som det försvarande laget. Det var även danskarna som vann matchens första runda, sedan tog Virtus.pro över. Polackerna vann hela fem rundor i rad, vilket redan i det läget innebar en helt klart godkänd första halva från deras sida. Det tog dock inte slut där. Astralis kilade in fem rundvinster innan Virtus.pro slutligen kunde göra ett sista ryck och vinna halvan med imponerande 9-6.

Astralis fick sedan en något bättre start på den andra halvan efter att först ha vunnit pistolrundan och sedan, till skillnad från under den första halvan, även lyckats säkra de följande ecorundorna. Virtus.pro vann sedan den första vapenrundan och efter det kom matchen att svänga lite fram och tillbaka till ställningen 12-12. Polackerna vinner det i läget en ecorunda och fastställer några rundor senare slutresultatet på Nuke till 16-12.

Virtus.pro hade slagläge inför matchens andra karta. Foto: Eleague
Virtus.pro hade slagläge inför matchens andra karta. Foto: Eleague


Dramatiska vändningar åt båda hållen

Overpass fick en liknande öppnings som Nuke, fast tvärtom. Virtus.pro vann pistolrundan för att sedan åka på en käftsmäll redan i den första ecorundan då Astralis lade vantarna på den. Danskarna gick snabbt upp till ledning, 3-1, innan Virtus.pro lyckades vinna den första rundan de hade ordentliga vapen. Astralis behöll dock övertaget genom resten av halvan och vann den slutligen med 9-6.

Astralis utökade sedan sin ledning genom att vinna matchens fjärde pistolrunda, men återigen svarade det förlorande laget med att vinna den första ecorundan. Virtus.pro kunde tack vare detta minska danskarnas försprång till endast en runda. Astralis, med siktet inställda på en tredje karta och majorpokalen, närmade sig sedan kartvinsten efter att ha vunnit tre raka rundor. Polackerna slog dock tillbaka och fyra rundor senare hade de övertagit ledningen, de var då endast två rundor från att säkra majortiteln. I slutändan var det dock Astralis som visade sig vara strået vassare då de vann kartan genom att säkra den sista ordinarie rundan. Nu väntar ett avgörande på Train.

Astralis höll liv i matchen genom att vinna Overpass och tog matchen till avslutande Train. Foto: Eleague
Astralis höll liv i matchen genom att vinna Overpass och tog matchen till avslutande Train. Foto: Eleague


Hämtade igen stort underläge

Det hela skulle alltså komma att avgöras på den tredje kartan, Train. Virtus.pro fick där en fantastisk start då de spelade som det anfallande laget. Polackerna vann nämligen hela sju raka rundor innan Astralis lyckades få sin första pinne på tavlan. Den glädje som den rundvinsten gav danskarna blev dock kortvarig, det då Virtus.pro genast slog tillbaka. Ett dråpslag mot Astralis ekonomi, trots det lyckades de säkra sin andra runda. Sent omsider vaknade Astralis på allvar och när kartans första 15 rundor spelats var ställningen plötsligt bara 9-6 till Virtus.pro.


Polackerna kopplade sedan ett järngrepp om majorpokalen då de vann sin andra raka pistolrunda för att sedan följa upp det med att vinna båda ecorundorna. Astralis hittade till slut ett sätt att bryta igenom det polska försvaret och efter 23 spelade rundor skilde åter endast tre rundor mellan de båda lagen (13-10). Danskarna fortsatte minska avståndet tills endast en runda stod mellan dem och Virtus.pro. Då klev polackerna fram stort, spelandes med bara ett ordentligt vapen. Spänningen höll dock i sig då Astralis vann två raka för att kvittera till 14-14. Astralis fullbordade sedan den imponerande vändningen och säkrade den historiska majortiteln i matchens absolut sista ordinarie runda.

Danmark Astralis vs. Polen Virtus.pro
Astralis: device, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x
Virtus: byali, TaZ, pasha, Neo, Snax

Titeln är den första någonsin för ett danskt lag. Astralis var dock historiska redan innan finalen startade, detta då det var första gången ett danskt lag tog sig hela vägen till final. Virtus.pro, som vann sin majortitel för 1050 dagar sedan, får fortsätta vänta på sin andra majortitel.

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Jorden Danmark Astralis — 500 000 dollar (cirka 4,4 miljoner kronor) & Legend-status
2. Jorden Polen Virtus.pro — 150 000 dollar (cirka 1,3 miljoner kronor) & Legend-status
3-4. Brasilien SK Gaming — 70 000 dollar (cirka 622 000 kronor) & Legend-status
3-4. Sverige Fnatic — 70 000 dollar (cirka 622 000 kronor) & Legend-status
5-8. Europa FaZe Clan — 35 000 dollar (cirka 311 000 kronor) & Legend-status
5-8. Danmark North — 35 000 dollar (cirka 311 000 kronor) & Legend-status
5-8. Kazahkstan Gambit Esports — 35 000 dollar (cirka 311 000 kronor) & Legend-status
5-8. Cis Natus Vincere — 35 000 dollar (cirka 311 000 kronor) & Legend-status
9-11. Frankrike EnVyUs — 8 750 dollar (cirka 78 000 kronor)
9-11. Sverige Godsent — 8 750 dollar (cirka 78 000 kronor)
9-11. Usa Team Liquid — 8 750 dollar (cirka 78 000 kronor)
12-14. Kanada OpTic Gaming — 8 750 dollar (cirka 78 000 kronor)
12-14. Frankrike G2 Esports — 8 750 dollar (cirka 78 000 kronor)
12-14. Europa mousesports — 8 750 dollar (cirka 78 000 kronor)
15-16. Ukraina FlipSid3 Tactics — 8 750 dollar (cirka 78 000 kronor)
15-16. Europa HellRaisers — 8 750 dollar (cirka 78 000 kronor)

33 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 33 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..