×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

IEM

Sex svenskar vidare till Katowice-kvalet

1
Godsent och Heroic är de två första att säkra en plats till det stängda europeiska kvalet till IEM Katowice.
I februari kommer åtta lag att ställa upp i det stängda europeiska kvalet till ESL:s polska evenemang IEM Katowice, som arrangeras i Spodek Arena den 1-5 mars. Nu har de två första lagen till detta stängda kval säkrats efter att det första av två öppna kval avgjorts.

Man skulle kunna säga att kvalet blev ett framgångsrikt sådant för svensk del då både Godsent och Heroic lyckade ta sig vidare. Godsent slog bland andra tyska EURONICS i åttondelsfinal och Nicolai "HUNDEN" Petersens danska Tricked i kvartsfinal. Avgöraren blev mot bulgariska MK, där bäst av tre kartor gällde. Där blev det en jämn historia när båda lagen inledningsvis vann var sin karta, men när det väl kom till kritan levererade svenskarna en dominant 16-1-vinst på Overpass för att avgöra.

flusha och JW.
flusha och JW klev fram rejält i semifinalen.


Kul att notera är att duon Robin "flusha" Rönnquist och Jesper "JW" Wecksell, som ju spelat ihop i över fyra år, var spelarna som klev fram under samtliga kartor. Rönnquist hade ett snitt på 26-15 i avrundad statistik per karta under hela serien, medan Wecksell var hack i häl med 23-17.

Massiv comeback säkrade Heroics plats

Heroic, med Andreas "MODDII" Fridh i spetsen, körde över det franska och förhållandevis okända laget MVW i sin åttondelsfinal. Inte heller några problem uppstod i mötet med MVW:s landsmän i Vexed i kvartsfinal, där Heroic vann med bekväma 16-8.

Allt svettigare blev det i den avgörande semifinalen, där även Heroic fick möta ett bulgariskt lag i form av Outlaws. Där föll Fridh och hans lagkamrater på Dust2 med knappa 14-16, men ryckte up sig under följande Nuke via en 16-5-vinst. Den tredje och avgörande kartan var Train, där Heroic såg ut att ligga pyrt till när de endast fick med sig tre rundor som det anfallande laget. Imponerande nog vände de dock matchen och vann med 16-14 efter starkt spel både från Fridh och lagkamraten Valdemar "valde" Bjørn Vangså, som båda var riktigt bra serien igenom.

MODDII från Heroic.
MODDII och hans Heroic är också klara för det stängda kvalet.


För polska PRIDE gick det inte riktigt lika bra som det gjorde i kvalet till DreamHack Masters Las Vegas, där de besegrade Godsent och även pressade Gambit. Polackerna slutade på en 9-16-plats och kommer behöva försöka igen i det andra öppna kvalet. Spännande är att Tricked Academy kom lika långt som organisationens A-lag.

IEM Katowice — Öppet EU-kval #1

1-2. Sverige Godsent — Vidare till stängt EU-kval
1-2. Danmark Heroic — Vidare till stängt EU-kval
3-4. Bulgarien MK
3-4. Bulgarien Outlaws
5-8. Danmark Tricked
5-8. Danmark Tricked Academy
5-8. Frankrike Vexed
5-8. Tyskland Alternate
9-16. Danmark Team123
9-16. Slovakien eXtatus
9-16. Europa Orgless Kings
9-16. Tyskland EURONICS
9-16. Europa PENTA
9-16. Tyskland Berzerk
9-16. Polen PRIDE
9-16. Frankrike MVW

Godsent och Heroic kommer att ställas mot ytterligare två inkvalade lag samt fyra inbjudna lag i det stängda finalkvalet, där tre platser till huvudturneringen finns att kamma hem. Vilka som bjuds in har ännu inte offentliggjorts. Det andra öppna kvalet kommer att arrangeras den 1-2 februari, och precis som ordet "öppet" bör tolkas är det fritt fram för vem som helst att deltaga. Information om hur man registrerar sig för kvalet går att ta del av här.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..