×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Counter-Strike: GO

ESEA får kritik vid lansering av nytt anticheat inför IEM

-2
Under gårdagen gick den stora arrangören ESEA ut med nyheten att ett nytt anticheat lanseras under iBUYPOWER Masters och IEM Oakland. Dock får man kritik av stora profiler inom e-sporten gällande lanseringen.
Nästa helg startar Intel Extreme Masters i hamnstaden Oakland i USA och där kan vi se topplag som Ninjas in Pyjamas, SK Gaming, Natus Vincere och mousesports göra upp om den åtråvärda första platsen och 300 000 dollar. Under gårdagen gick den stora turneringsjätten ESEA ut med nyheten att ett nytt LAN-anticheat kommer att lanseras under iBUYPOWER Masters, som spelas nu i helgen och IEM Oakland. Detta möts med stor kritik efter turneringsadministratören Brett "few" Sheffields uttalande på Twitter.
"Inget av lagen var medvetna om anticheatet innan vårt offentliggörande. Vi känner att det vore orättvist att överraska dem med det dag ett på IEM", skriver Sheffield.
Kända profiler inom e-sporten tycker dock att man skulle gått ut med lanseringen i smyg för att få fast eventuella LAN-fuskare.
"Fuskare måste tas på bar gärning om de finns. De behöver inte få veta om det först", skriver SK Gamings Gabriel "FalleN" Toledo.
"Anticheat på lan? Varför gick de ut med den nyheten? Det hade varit bättre att bara använda det och sedan se resultaten", fortsätter twitchprofilen Mohamad "Moe" Assad.
Anticheatet har utvecklats under det senaste året och inleds redan imorgon den 12 november under iBUYPOWER Masters, sedan fortsätter man lanseringen under IEM Oakland som spelas den 19 november.


Bildkälla: ESL

19 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 19 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..