×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Rendezvous

Dead Pixels vinner RZ — ett kvitto för esport-undervisning

9
Rendezvous Sweden Game Conference avgjordes under helgen, och vinnare blev Dead Pixels — som alla studerar esport på norrländsk skola.
Under 2016 har vi sett många skolor satsa på esport-linjer, eller i alla fall inkludera det som en kurs. En av dessa skolor är Strömbäcks folkhögskola i Umeå, där den före detta spiXel-spelaren Petter "iLight" Arvidsson är lärare och tränare i esport. I helgen fick Strömbäcks och Arvidsson ett riktigt framgångskvitto när deras elever — som inte kände varandra innan studierna började — gick och vann Rendezvous under Sweden Game Conference i Skövde Arena.

Laget spelar under Dead Pixels och besegrade en fragsport-mix, med bland andra den före detta hiGhrollers-spelaren Kristoffer "hoddi" Huotari, med 2-0 i finalen. Resultatet berättar dock inte allt, då Dead Pixels efter en 16-8-vinst på Cache fick slita rejält för vinsten när följande Train gick till 30 rundor.

Sverige Dead Pixels vs. Sverige fragsport.mix
DP: avm, WLTR, zirken, Schuster, Arken
fs.mix: hoddi, viciouz, flwstern, bishop, hn

Utöver finalvinsten besegrade Dead Pixels både dsv-gaming och Epsilon Hype i kvartsfinal respektive semifinal. På andra sidan slutspelsträdet lyckades fragsport-mixen ta sig förbi Killsnack med 2-1 i den första omgången, och slog sedan Road to RZ-vinnarna dmf i semifinal. Bronsmatchen kneps av Epsilon Hype efter en 16-14-vinst över dmf.

Slutplaceringar

1. Sverige Dead Pixels — 15 000 kronor
2. Sverige fragsport.mix — 10 000 kronor
3. Sverige Epsilon Hype — 5 000 kronor
4. Sverige dmf
5-8. Sverige dsv-gaming
5-8. Sverige Killsnack
5-8. Sverige Djungelbratz
5-8. Sverige Rekt By Shrek

25 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 25 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..