×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Gfinity

EnVyUs besegrar Epsilon — klara för Gfinity-final

0
Svensklaget räckte inte hela vägen mot den franska jätten, men än är det inte över för blågult på plats i Birmingham.
Öppningsmatchen på Gfinity CS:GO Invitational 2016 har spelats i Birmingham, England, och efter fyra spelade kartor står det klart att turneringens första svenskhopp besegrats. Det är franska EnVyUs som visade sig vara snäppet vassare än det svenska up-and-coming-laget, som trots sin underdog-stämpel knep en karta och tog ytterligare en till dubbel övertid.

Med nyrekryten André "BARBARR" Möller istället för sin tidigare in-game-ledare Jerry "xelos" Råberg möttes svensklaget av ett starkt EnVyUs i den första av fem möjliga kartor. Mirage var kartan, och EnVyUs inledde med en stark 10-5-sida som anfallare. När det sedan var dags för sidbyte var det inga problem för fransmännen att försvara, och avgörandet kom sex rundor senare.

På följande Cobblestone var det ett starkare Epsilon som ställde upp, framför allt duon Joakim "disco doplan" Gidetun och Fredrik "freddieb" Buö, som tillsammans knep 53 frags under kartans gång. Slutresultat där blev 16-14 till svenskarna, som därmed garanterade matchen två kartor till.

disco doplan från Epsilon.
disco doplan stod för en stark insats under Cobblestone.


Epsilon tog sedan med sig det starka momentumet in i Cache, som var mötets tredje spelplan. Där stod man för ett massivt anfallsspel som gav dem en imponerande 12-3-ledning, men det blev väldigt svårt att försvara. Fransmännen tog igen rundor, men trots detta såg sig Epsilon i en 15-12-ledning, men kunde ändå inte avgöra kartan. Mötet togs till dubbla övertider, som till sist vanns av EnVyUs via en ace med 1vs2-clutch från Timothée "DEVIL" Démolon.

Mötets fjärde karta landade på Nuke, och spänningen från de två föregående kartorna följde tyvärr inte med. Dan "apEX" Madesclaire, som i slutet av serien slutade på 99 frags, och hans lagkamrater plockade nio rundor som anfallare, och gick sedan och vann kartan med en förlorad CT-runda.

Frankrike EnVyUs vs. Sverige Epsilon
EnVyUs: apEX, DEVIL, Happy, kennyS, NBK
Epsilon: BARBARR, disco doplan, draken, freddieb, REZ

apEX och kennyS konverserar.
apEX och kennyS hade störst inverkan under matchserien.


Värt att notera är att matchen inleddes med fel inställningar. Servern körde nämligen med en daterad config som hade ställt in c4-timern på 35 sekunder istället för det aktuella 40 samt den äldre rundtiden, 1 minut och 45 sekunder. Någon som verkligen fick uppleva detta var Epsilons Fredrik "REZ" Sterner, som var någon sekund ifrån att lyckas med att desarmera bomben efter en clutch tidigt i mötet. Även om det påverkade matchen tycks inte admins ha ansett att det gjorde ett tillräckligt starkt avtryck för kartan att spelas om.

Godsent spelar imorgon

Så franska EnVyUs är redo för final, men har ännu inte något motstånd. Detta kommer att koras imorgon lördag då turneringens andra svenskhopp, Godsent, ställs mot mousesports. Detta blir de sistnämndas offline-debut sedan de rekryterade Tomás "oskar" Stastny i augusti. Mötet är schemalagt att dra igång 12:30, och kommer liksom dagens match att spelas i bäst av tre kartor. Streamen som gäller är GfinityTV.

Sverige Godsent vs. Tyskland mousesports
Godsent: flusha, JW, Lekr0, pronax, znajder
mousesports: chrisJ, denis, NiKo, oskar, Spiidi

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..