×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Stora svenska sportprofiler investerar miljoner i esport

11
Martin Dahlin, Andreas Granqvist och Robin Söderling, där har ni några av de sportprofiler som nu storinvesterar i esport och det svenska företaget Gumbler. Nu väntar en expansion, möjligen mot CS:GO-marknaden.
Det är Di Digital som idag berättar om hur det svenska esportbolaget Gumbler tar in 45 miljoner i riskkapital för att fortsätta växa. Företaget, som startades för fyra år sedan, står bakom en esportplattform som hittills har används inom mobilspel.

”Du satsar på dig själv och möter spelare som är på din egen skicklighetsnivå. Den bäste spelaren i ”Mad Skills Motocross 2” vinner i snitt 50 000 kronor i månaden. Totalt har prispengarna i spelet i år uppgått till drygt 6 miljoner kronor”, berättar Simon Sundén, tidigare esportsansvarig på MTGx och numera på Gumbler, för Di Digital.

VM-hjälte, landslagskapten och f.d. tennisproffs bland investerarna

Gumbler har lockat till sig ett gäng större investerare, bland annat riskapitalbolaget Inbox Capital, men det kanske mest anmärkningsvärda är att ett gäng stora sportprofiler satsar hårt på esport. Vad sägs om Martin Dahlin, en av bronshjältarna från fotbolls-VM 1994, eller fotbollslandslagets nuvarande lagkapten Andreas Granqvist. Där finns också det före detta tennisproffset Robin Söderling, som under en tid rankades som nummer fyra på världsrankingen. Det verkar inte heller att de kommer in som några oinsatta guldgrävare.

”Jag är väldigt nyfiken på teknisk utveckling och ser verkligen fram emot att vara med och bidra till utvecklingen av en plattform för e-sportsrelaterad underhållning”, säger Andreas Granqvist till Di Digital.
Även Robin Söderling verkar vara imponerad av esporten och dess utveckling, vilket kan tänkas ligga bakom hans investering i Gumbler.

”Sedan jag fick upp ögonen för e-sportens fantastiska värld har jag velat bli delaktig i det på något sätt”, säger han.
Gumbler hade ifjol en omsättning på runt 800 000 kronor men räknar redan i år med att öka till imponerande 15-16 miljoner, enligt Di Digital. Detta bland annat genom att ta klivet in på marknaden för datorspel och enligt tidningen ligger det nära till hands att det handlar om just Counter-Strike: Global Offensive.

Hur det än blir är detta en högintressant utveckling för den svenska esportmarknaden och vi kommer att följa utvecklingen framöver.

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..