×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Counter-Strike: GO

Valve stryper coachernas tillgång till lagen under matcher

3
Stora förändringar väntar för samtliga lag som nyttjar coacher under sina matcher, detta framgår av ett mejl som cirkulerar på Twitter och bland medier just nu. Den stora förändringen? Coacherna får inte prata med lagen under spelets gång.
Den internationella nyhetssajten hltv.org har kommit över en kopia av epostmeddelandet som är signerat av Ido Magal, anställd hos Valve. Där framgår det att Valve anser att dagens upplägg, då coacherna har en obegränsad tillgång till spelarna, gör att dessa coacher mer eller mindre blir en sjätte spelare. Då vissa lag spelar utan coach verkar det helt enkelt som att Valve tycker att detta skapar en obalans mellan lagen.

För att lösa problemet har Valve nu ändrat reglerna för coacher inför kommande evenemang som sponsras av företaget. Hädanefter får coacherna endast tala med sina spelare inför matchen, i halvtid och under timeouts. För att balansera det hela kommer de nu att tillåta hela fyra stycken timeouts per karta som vardera får pågå i 30 sekunder.


"During a match, the coach may only communicate with the players during warmup, half-time, or during one of four 30 second timeouts that the coach or player can call."

ESL rättar sig direkt

ESL, världens största esportarrangör, har enligt uppgifterna redan nu valt att rätta sig efter dessa nya regler. De går även så långt att de inför regeln för samtliga sina offline-event. Med andra ord inte bara ESL-arrangerade majorturneringar. Den första turneringen med de nya reglerna är tänkt att bli ESL One New York som arrangeras den 30 september till 2 oktober.

Nyheten har rört upp en hel del känslor på Twitter och det är utan tvekan så att lag som i dagsläget är beroende av sina coacher för en del av det taktiska ledarskapet under matcher genast måste tänka om för att möta den nya verkligheten.

Hett eller snett att förminska coach-rollen?

265 personer har röstat

33 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 33 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..