×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

CS:GO-profiler streamar för cancerforskningen på söndag

14
znajder, t3h f4rm3r, yzn, RobbaN och Skurk samlas på söndag under parollen #CSGOvsCancer och streamar tillsammans flera timmar CS:GO för att samla in pengar till Cancerfonden.
Under fyra timmar nu på söndag kommer de fem CS:GO-profilerna spela tillsammans för att uppmärksamma cancer och samla in pengar till cancerforskningen. Det kommer att spelas olika typer av matcher, bland annat mot tittare, och ni kan följa alltihopa genom de olika spelarnas streams. Än så länge är det klart att Andreas "znajder" Lindberg, Yacine "yzn" Laghmari och Robert "RobbaN" Dahlström kommer att streama.

De pengar som spelarna tar emot i form av donationer under tiden de streamar kommer de sedan att skänka vidare till en specifik insamling hos Cancerfonden. De som så önskar kan även skänka pengar direkt till insamlingen, mer om detta längre ner.


#CSGOvsCancer

Sverige Daniel "t3h f4rm3r" Börzsönyi – twitch.tv/t3hf4rm3r
Sverige Andreas "znajder" Lindberg – twitch.tv/officialschneider
Sverige Yacine "yzn" Laghmari – twitch.tv/yznb
Sverige Robert "RobbaN" Dahlström – twitch.tv/robbanofficial
Norge Bjørn "Skurk" Maaren – twitch.tv/skurkbro

När? 15:00 - 19:00, söndag den 21 augusti.

Donera direkt? För att skänka 50kr till insamlingen redan nu kan du skicka ett SMS med texten BESEGRA 51392 till 72988. Om du vill kan du märka gåvan med ditt namn, skriv det då efter siffrorna. Exempel: BESEGRA 51392 Johan Ek

Följ insamlingen: Du kan följa insamlingen på cancerfonden.se

Själv drabbad står bakom initativet

Idén till insamlingen kommer från CS:GO-spelaren "KamEKazE" som själv har drabbats av cancer. Det var i mars i år som KamEKazE fick diagnosen marginalzonslymfom, en kronisk form av cancer som bland annat angriper hans vita blodkroppar. Då började kampen mot sjukdomen och som i ett led av detta fick han idén att starta denna insamling. Mer information om KamEKazE och hans initiativ hittar ni i Steam-gruppen Fuck Cancer.

Fakta: Cancer och Cancerfonden

Cancer är samlingsnamnet på cirka 200 olika sjukdomar. De delas i sin tur in i en mängd undergrupper. De vanligaste cancerformerna i Sverige är: prostatacancer, bröstcancer, tjock- och ändtarmscancer, hudcancer och lungcancer. När cancer uppstår har en perfekt balans i celldelningen rubbats. En cancercell delar sig ohämmat och bildar till slut en klump, en tumör. Text från Cancerfonden.

Cancerfonden är en fristående ideell organisation grundad 1951. Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att fler ska överleva och färre ska drabbas av sjukdomen. För att nå dit arbetar organisationen med forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning. Text från Wikipedia.

Mer information om cancer och kampen mot sjukdomen finns att läsa på cancerfonden.se.

27 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 27 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..