×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

ELEAGUE slutar sända på tysk TV

3
Beslutet togs följande förra veckans masskjutning i München.
Efter massakern i München förra Fredagen har ProSieben MAXX, TV-kanalen bakom den tyska ELEAGUE-sändningen beslutat att inte fortsätta sända turneringen. Istället kommer tyska community-siten 99damage att sända de kvarvarande matcherna i TBS miljonliga.

Tyskland har sedan länge kritiserat våldsamma spel och censurerar ett flertal titlar om året om innehållet anses vara för grafiskt och "Counter-Strike" är inget undantag. Speciellt inte nu då tyska auktoriteter uppgav att de hittat en kopia av "Counter-Strike: Source" i mördarens hem.

I en uttalande till 99damage beskriver den tyska kommentatorn Matthias "bone" Remmert, som jobbat med täckandet av ELEAGUE, sin frustration över beslutet:
"Jag finner det extremt synd att en sådan hemsk händelse lyckas påverkar vårat arbete och att vi nu inte kan visa för vår publik att esport är en sport som både är professionell och som fans verkligen vill se."
Bildkälla: ELEAGUE

22 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 22 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..