×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Legendarer bakom ny streamingtjänst — lanserar på majorn

6
Ett par legendariska Counter-Strike-profiler tar ett stort kliv tillbaka in i esporten, detta med en "personifierad streaminglösning" vid namn Znipe.
Det var ett bra tag sedan Johan "vesslan" Ryman och Christian "vilden" Lidström nådde rubriker. Utöver att ha deltagit i veteranturneringen CS Reunion har individerna varit något utanför esportens ramar sedan sina stora bedrifter som spelare. Nu är de dock högaktuella igen, detta med en ny plattform för streaming.

Znipe är en så kallad "personalized streaming solution", och tanken är att den skall tillåta åskådaren att själv välja vad den vill och inte vill se från en turneringsstream. Den går att jämföra med "multitwitch", men allting kommer från produktionens egna kanaler. Med andra ord kan du exempelvis välja att endast följa en specifik spelare och ha overview-kartan och publikkameran vid sidan av.


Ett exempel på hur en Znipe-stream kan se ut.


Introduceras på ESL One Cologne

Znipe kommer att vara tillgängligt att testa gratis under gruppspelet på den kommande majorturneringen ESL One Cologne, och om man tycker om tjänsten kommer den att kosta pengar att använda under turneringens slutspel. Det finns ingenting som indikerar att Znipe kommer att användas istället för Twitch, utan kommer att finnas som ytterligare en tillgång.

"Det finns hundramiljontals esportfans som tittar på matcher runtom i världen, och ett ständigt växande krav på verktyg som skall öka upplevelsen. Vi är exalterade över att vara på ESL One Cologne för lanseringen av Znipe TV-tjänsten och att få ge fans i världen en ny nivå av exceptionell, stark kontroll. Att ge fans möjligheten att bestämma hur och vad de får se", berättar Ryman i ett uttalande.

Är du sugen på att testa betan av funktionen på nästa veckas majorturnering går det att signa upp sig för betan redan idag. Detta görs via Znipe.tv, där du även kommer att få chansen att testa tjänsten på VOD:s.

Johan "vesslan" Ryman

Ryman var en av de första spelarna som bar Ninjas In Pyjamas-fanan, och med laget vann han bland annat den massiva turneringen CPL Winter 2001. Han vann även ESWC 2003 med laget Team9. Ryman har även en bakgrund som entreprenör inom streaming, då han bland annat var med och grundade tjänsten VBCast, som lade en del av grunden till gaming-streams under tidigt 2000-tal.

Christian "vilden" Lidström

Lidström är en trefaldig CPL-mästare och en av Sveriges mest framgångsrika Counter-Strike 1.6-spelare. Med Eyeballers skrällde han till sig en vinst på CPL Summer 2004, och vann året därefter både Summer- och Winter-upplagan med SK Gaming.

25 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 25 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..